Ne propustite ženski kantautorski festival Femme nouvelle u Zagrebu

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

U petak 25. juna očekuje nas nastup Billie Joan, Barbare Munjas, Nine Bajsić i Raketa – predvođeni Ivanom Starčević. U subotu 26. juna na stage u dvorište Laube dolaze Nika Turković, Ida Prester i pocket palma. Ulaz na festival je besplatan, a program se održava u sklopu sajma knjiga ‘Knjiga za na more’

Festival Femme nouvelle dobija svoje drugo izdanje. U zagrebačkoj Laubi 25. i 26. juna nastupiće čije su se pesme našle na kompilaciji Femme nouvelle vol.2. 

U petak 25. juna očekuje nas nastup Billie Joan, Barbare Munjas, Nine Bajsić i Raketa – predvođenih jedinstvenom Ivanom Starčević. U subotu 26. lipnja na stage u dvorište Laube dolaze Nika Turković, Ida Prester i pocket palma. Ulaz na festival je besplatan, a program se održava u sklopu sajma knjiga ‘Knjiga za na more’.

Podsticaj kvalitetnim muzičarima i njihovoj saradnji

Glavni zadatak platforme Femme nouvelle i kompilacije je osigurati što veću medijsku prisutnost kvalitetnim kantautorkama, približiti njihovu muziku kritici i publici na saradnju, a više o samom projektu ispričala je njegova kreatorka Lana Čulig iz Aquarius Recordsa: 

“Ovo je bila izazovna godina za sve, a posebno za muzičare. Zato mi je drago de je Femme nouvelle dobio svoje druge izdanje i da uprkos svemu što nas je pogodilo projekat ide dalje. Pažnju drugog izdanja pridaje to što je su se muzičarke prijavljivale konkretnim delima, dok su na prvom izdanju prvo izabrana muzička imena, a onda su one ustupale određene pesme. Srećne smo što ćemo pesme s albuma napokon čuti uživo i što će publika u ova dva dana imati priliku videti neke od najboljih domaćih kantatorki”

rogram je sufinanciran putem Natječaja ‘Jer svirati se mora’

Drago mi je što sam deo ovog projekta jer je zaista lepo imati mesto gde se na jednoj visokoj lestvici može prezentovati ono što radimo. Ova pesma je neki svojevrstan međuprostor između onoga što sam muzički radila pre, i onoga što ćemo još raditi, pa je po mom mišljenju savršeno legla u jedan ovakav projekat.”, izjavila je Ivana Starčević i najavila novi singl koji stiže nekoliko dana prije festivala.

Oduševljenje saradnjom na projektu ne skriva ni Ida Prester čiji je singl ‘Luda’, objavljen kao deo kompilacije, osvojio etar i srca publike.

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Završeno snimanje dokumentarnog filma o Led Cepelinu

Film koji režira Bernard Mekmahon je najavljen u maju 2019. godine, a povodom 50 godina benda koja je obeležena...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket