Nastavljeno snimanje diplomskog filma “Metamorfoze” dvojice reditelja u produkciji RTS-a

Omnibus triptih kao egzistencijalna drama sa elementima fantazije i nadrealnog

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Omnibus triptih kao egzistencijalna drama sa elementima fantazije i nadrealnog

 Dugometražni igrani film „Metamorfoze“ dvojice reditelja Matije Gluščevića i Dušana Zorića nastavio je sa snimanjem nedavno na lokacijama Beograda i Pančeva, piše portal Radio televizije Srbije (RTS), u čijoj se produkciji snima novo ostvarenje. 

  Prva i druga priča iz ove trodelne strukure snimljene su 2020. godine, a ulaskom RTS-a u ovaj projekat sa kućom „Non-Aligned Films“, stekli su se uslovi za njegovu finalizaciju. 

“Metamorfoze” su još krajem 2019. godine, predstavljene na marketu Festivala u Solunu gde su osvojile nagradu za najbolji projekat u nastajanju.  

 Glavna uloga poverena je hrvatskoj glumici Kseniji Marinković,poznatoj iz filma “Ustav Republike Hrvatske” Rajka Grlića (2017), gde je Nebojša Glogovac ostvario jednu od najboljih uloga u plodnoj karijeri. 

Ostale role u filmu tumače – Boris Isaković, Isidora Simijonović, Radoje Čupić, Bojan Žirović, Olga Odanović, Nenad Ćirić, Isidora Minić, Tatjana Venčelovski, Miloš Timotijević, Miloš Samolov, Fedor Đorović i mnogi drugi.

 Film predstavlja debitantsko ostvarenje na polju dugometražnog igranog filma dvojice autora Dušana Zorića i Matije Gluščevića, što je i njihov diplomski rad na studijama Filmske i TV režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. 

Scenario “Metamorfoza” potpisuju reditelji filma, koji svoj projekat definišu kao egzistencijalnu dramu sa elementima fantazije i nadrealnog.
   
Ostvarenje je podeljeno na tri poglavlja, tri čina ili celine koji prate tri različita života jedne istoimene sredovečne žene – Draginje, a svaka od njih na svoj način pokušava da „iskoči iz svoje kože“.  

Pojedinačne epizode ovog triptiha predstavljaju nove Draginjine karaktere i novu šansu koju ona dobija nakon suočavanja sa prethodnim neuspehom. 

Kreativni supervizor projekta je Marko Novaković, odgovorni urednik Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a, dok je supervizor produkcije Marija Bereta.  

 U autorskoj ekipi se nalaze još i tri direktora fotografije za sve tri pojedinačne filmske epizode – Aleksa Radunović, Marko Kažić i Milica Drinić,  scenografkinje Iva Ilić i Milena Grošin, kostimografkinja
Kristina Savić i montažerka Olga Košarić.  

Ovaj projekat podržao je i Filmski centar Srbije (FCS). 

 Svetska televizijska premijera filma “Metamorfoze” planirana je na RTS-u na jesen 2022. godine, nakon njegove festivalske i bioskopske distribucije. 


Reditelji i scenaristi filma “Metamorfoze”: Matija Gluščević i Dušan Zorić
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Izložba “ARTikulacije stvarnosti” od 10. avgusta u Domu omladine Beograda

Na fotografijama slike sa koncerata muzičara - Ritam Nereda, Nikola Vranjković, Goblini, Pekinška Patka, Buč Kesidi, Mortal Kombat, Hype, Nadimač...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket