Narodno pozorište u Beogradu završilo sezonu nagradama na festivalima

"Balkanski špijun" i "Noćni pisac" trijumfovali

0
Reklama


„Balkanski špijun“ i „Noćni pisac“ trijumfovali

Narodno pozorište u Beogradu osvojilo je nedavno nagrade na festivalima – prvak Drame Slobodan Beštić je apsolutni pobednik 46. Festivala monodrame i pantomime u Zemunu sa komadom “Noćni pisac”, dok su glumački tandem Nela Mihailović – Ljubomir Bandović osvojili prve nagrade za najbolje glumce na Teatar festu “Petar Kočić” u Banja Luci.  

  Glumcu Slobodanu Beštiću su pripala oba festivalska priznanja – Zlatna kolajna “Maja Dimitrijević“ za monodramu, koju dodeljuje stručni žiri, i Nagrada publike Zlatna kolajna “Siniša Dašić”. 

Ta monodrama je uveliko uspešan autorski projekat čuvenog  Jana Fabra, svetski priznatog, multimedijalnog belgijskog umetnika, koji je bio i koproducent dela sa Narodnim pozorištem.

Slobodan Beštić je već bio uspešan sa svojim autorskim projektom – monodramom “Moje nagrade” prema kratkoj knjizi čuvenog pisca Tomasa Bernharda, na istoj sceni NP.  Na 23. Teatar festu “Petar Kočić” u Banja Luci,  jednoglasnom odlukom stručnog žirija, nagradu za najbolju glumicu dobila je prvakinja Drame Nela Mihailović za ulogu Danice u predstavi “Balkanski špijun” Dušana Kovačevića, u adaptaciji i režiji Tatjane Mandić Rigonat. 

Nagradu za najboljeg glumca dobio je Ljubomir Bandović, za glavnu ulogu Ilije Čvorovića u istoj predstavi, a taj festival je održan od 4. do 10. jula u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banja Luci.
Osim laureata, u predstavi igraju još Katarina Marković, Dušanka Stojanović Glid i Milutin Milošević.  

Narodno pozorište nastavlja svoja festivalska gostovanja u avgustu na festivalima “Grad teatar” u Budvi i Festivalu mediteranskog teatra “Purgatorije” u Tivtu, gde će takođe predstaviti komad “Balkanski špijun”. Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here