Nakon oslobođena za seksualni napad, Kevin Spejsi dobio ovacije u pozorištu u Oksfordu 

0
Reklama

Američki glumac Kevin Spejsi dobio je ovacije u pozorištu u engleskom Oksfordu u ponedeljak uveče, što je njegovo prvo pojavljivanje u javnosti nakon što je oslobođen optužbi za seksualni napad, prenio je danas “Gardijan”.

Spejsi se nakratko pojavio u Šekspirovom djelu, ukupno pet minuta. Spejsijevo pojavljivanje došlo je danima nakon što je bioskop u Londonu povukao ponudu da bude domaćin premijere britanskog filma “Kontrola” (2023), kada je, navodno, čuo da se u filmu pojavljuje Spejsi, ali ne direktno.

Američki glumac je u julu oslobođen optužbi za seksualno napastavovanje četvorice muškaraca nakon četvoronedjeljnog suđenja u Londonu. On je negirao navode, tvrdeći da su optužbe protiv njega “ludilo”, “apsolutna glupost” i “nož u leđa”.

Tvrdio je i da su muškarci bili finansijski motivisani i da je jedan od njih posebno “jurio za novcem”. Tužilaštvo je optužilo Spejsija da je “seksualni napasnik” koji je iskoristio svoju slavu i moć da zloupotrebi pomenute muškarce. Uprkos presudi, Spejsi tek treba da se vrati na glavnu scenu kada je reč o pravljenju filmova, televiziji i pozorišti.

On se ne pojavljuje likom u filmu “Kontrola”, ali daje glas negativcu koji daljinski otima automobil ministra unutrašnjih poslova. Kada je osoblje bioskopa “Princ Čarls” u Londonu, koji je želio da bude domaćin premijere, shvatio da je Spejsi učesnik filma, povukli su ponudu.

Daglas Mari, konzervativni kolumnista, koji je pozvao Spejsija da se pojavi na pozornici u Oksfordu, rekao je za “Tajms” da se u predstavi radi o tome “šta se desi kada društvo odbaci osobu bez osnova”.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here