Najnoviji domaći film “Zlatni dečko” premijerno 11. januara 2022. u Srbiji

Priča o drugoj šansi u svetu fudbala sa velikom glumačkom ekipom

0
Reklama


Priča o drugoj šansi u svetu fudbala sa velikom glumačkom ekipom

 Početak nove godine donosi nam veru da nas uvek čeka druga šansa i to kroz dirljivu filmsku priču „Zlatni dečko “ Ognjena Jankovića, kome je ovo rediteljski debi na polju dugometražnog igranog filma.

Režiser je poznat po rep grupi “Beogradski sindikat” čiji je ravnopravni član od 11 kolega, a realizovao je razne šou programe i emisije, kao što je i “Survivor” i igranu seriju “Pevaj, brate” iz dve sezone, uz Andriju Miloševića.


Ko je Zlatni dečko, ko stoji iza njega, ko zarađuje od njega?
Kako izgleda transfer igrača? Ko njega voli, a kome je koristan? Koga on voli, a ko samo želi da bude žena fudbalera? – sve to čini priču o mladom talentovanom fudbaleru, problematičnog temperamenta, koji od rane mladosti zbog svog talenta, postaje meta različitih (sumnjivih) interesa. Filmsko ostvarenje “Zlatni dečko” je mnogo više od filma o sportu. Ovo je nežna priča o junaku sportisti Denisu Markoviću, koji prolazi put od lokalnog kluba do igrača koji dnevno zarađuje milione.

Priču osmislila je manja grupa scenarista: Aleksa Ršumović, Vuk Ršumović i reditelj filma – Ognjen Janković.


Surov svet profesionalnog sportiste dočarali su Denis Murić u glavnoj ulozi, kao i Andrija Kuzmanović, Igor Benčina, Petar Strugar, Alisa Radaković, Ljubomir Bulajić, Jovana Gavrilović, Tihomir Stanić, Vladimir Kovačević, Strahinja Blažić i drugi.

Producentska kuća “Fantastika Film Studio” u saradnji sa Filmskim Centrom Srbije i Telekomom Srbija stoje iza ovog originalnog filmskog projekta, i velika beogradska premijera je zakazana za 11. januar, a u planu je kasnije i mini serija od 10 epizoda.Denis Murić je postao poznat iz filma “Ničije dete” Vuka Ršumovića, kao i “Enklava” Gorana Radakovića, da bi postao jedan od traženijih glumaca u TV serijama – “Grupa”, “12 reči” i druge.
Imao je zapaženu rolu i u filmu “Toma” Dragana Bjelogrlića, od koga će takođe biti emitovana serija od 10 epizoda.


Igor Benčina je postao poznat po britanskoj mini seriji “The Last Panthers, a trenutno je jedan od aktivnijih glumaca u domaćim serijama – “Žigosani u reketu”, “Pet”, “Ime naroda”, “Crna svadba” i glavnu ulogu je ostvario u krimi priči “Grupa”.


Andrija Kuzmanović
nastupa kao fudbalski menadžer, a u filmu i budućoj seriji “Toma” je bio muzički menadžer, i u poslednjem periodu igra u serijalu i filmu “Ime naroda”, ali i seriji od 30 epizoda “Zlatni dani”, i nastavak serijala “Složna braća” Dr Neleta Karajlića i Milorada Milinkovića.
Proslavio se serijama “Montevideo”, “Senke nad Balkanom” i “Jutro će promeniti sve”.

Trenutno snima seriju “Šetnja sa lavom” Filipa Čolovića.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here