Najnoviji album “Only The Strong Survive” Brusa Springstina izlazi 11. novembra

"Želeo sam da napravim album na kome samo pevam. A ne postoje bolje pesme od velike američke pesmarice šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka”, izjavio je Bruce Springsteen.

0
ReklamaŽeleo sam da napravim album na kome samo pevam. A ne postoje bolje pesme od velike američke pesmarice šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka”, izjavio je Bruce Springsteen.


NJUJORK, 5. oktobra – Novi studijski album američkog muzičara Brusa Springstina – “Only The Strong Survive” biće objavljen 11. novembra pod etiketom diskografske kuće “Columbia Records” iz Njujorka.

U pitanju 21. album umetnika koga zovu “The Boss”, a predstavlja bogatu kolekciju od 15 velikih soul pesama sa muzičkih kataloga legendarnih kompanija – “Motown”, “Gamble and Huff” i “Staxx”.

Pesme su lični favoriti Brusa Springstina, a na albumu gostuju Sam Moore (vokal), Rob Mathes (aranžmani za duvačke i žičane instrumente), dok prateće vokale pevaju Soozie Tyrell, Lisa Lowell, Michelle Moore, Curtis King Jr., Dennis Collins i Fonzi Thornton.
Želeo sam da napravim album na kome samo pevam. A ne postoje bolje pesme od velike američke pesmarice šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka”, izjavio je Springstin u zvaničnom press saopštenju.


Inspiracija su mu bili muzički umetnici –Levi Stubbs, David Ruffin, Jimmy Ruffin, the Iceman Jerry Butler, Diana Ross, Dobie Gray i Scott Walker.


“Trudio sam se da ih što bolje predstavim i njih i fantastične kompozitore ovih proslavljenih nota. Moj cilj je bio da savremena publika doživi njenu lepotu i radost, kao što sam i ja, kada sam prvi put čuo te pesme.Nadam se da ćete uživati u slušanju baš kao što sam ja uživao u pravljenju ovoga albuma“, izjavio je Bruce Springsteen koji je napunio već 73 godine.

Prvi singl sa budućeg albuma je obrada kompozicije „Do I Love You (Indeed I Do)“, koju je napisao i otpevao Frank Wilson, a reditelj spota za ovu numeru je Thom Zimny.

Novi album “Only The Strong Survive” je snimljen u studiju “Thrill Hill Recording” u Nju Džersiju. Producent je Ron Aniello, tonski snimatelj Rob Lebret, a izvršni producent Jon Landau.

Prethodni album američkog kantautora “Letter To You” (2020, Columbia Records), izašao u vreme pandemije korona virusa, debitovao je po izlasku na prvim mestima top lista u 11 zemalja.

Februara naredne godine, Bruce Springsteen i “The E Street Band” krenuli su na veliku međunarodnu turneju, za koju je već sada prodato preko 1,6 miliona karata širom SAD i zemalja Evrope.

Veliki muzičar je 90-ih godina takodje posebnu popularnost imao kao autor pesama za razne holivudske filmove, gde se izdvajaju kompozicije “Streets of Philadelphia” za ostvarenje “Filadelfija” (Philadelphia, 1993) Džonatana Demija (Tom Hanks, Denzel Washington), ili “Secret Garden” za hit “Džeri Megvajer” (Jerry Maguire, 1996) Kamerona Kroua (Tom Cruise, Rene Zelvegger, Cuba Gooding Junior).https://brucespringsteen.lnk.to/DoILoveYou
Audio format za slušanje pesme Do I Love You (Indeed I Do).


Iako su mnogi fanovi iz Srbije želeli, ipak Brus Springstin nije nastupao kod nas, verovatno je jedan od (naj)skupljih muzičara, tako da nijednom promoteru tako nešto nije bilo izvodljivo, odnosno – isplativo.


Redosled pesama na albumu ONLY THE STRONG SURVIVE

1. Only the Strong Survive
2. Soul Days feat. Sam Moore
3. Nightshift
4. Do I Love You (Indeed I Do)
5. The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore
6. Turn Back the Hands of Time
7. When She Was My Girl
8. Hey, Western Union Man
9. I Wish It Would Rain
10. Don’t Play That Song
11. Any Other Way
12. I Forgot to Be Your Lover feat. Sam Moore
13. 7 Rooms of Gloom
14. What Becomes of the Brokenhearted
15. Someday We’ll Be TogetherNovi album će za Srbiju i region distribuirati poznata diskografska kuća „Menart“.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here