Najnovija domaća TV serija “Crna svadba” premijerno 17. avgusta u Sarajevu

Krimi horor triler priča o ritualima i magijama

0
Reklama


Krimi horor triler priča o ritualima i magijama


BEOGRAD, 13. avgusta (Tanjug) – Nova domaća kriminalistička – horor TV serija “Crna svadba” imaće svetsku premijeru 17. avgusta na 27. Sarajevo Film Festivalu, gde će biti prikazane prve dve epizode, saopštila je producentska kuća “Firefly” iz Beograda.


  Glumačku ekipu serijala čine – Uliks Fehmiu, Jelena Đokić, Nikola Kojo, Slavko Štimac, Toni Mihajlovski, Filip Đurić, Borka Tomović, Anastasija Đurović, Nebojša Milovanović, Predrag Bjelac, Strahinja Blažić, Igor Benčina, Ljiljana Blagojević i drugi, dok su autori serije reditelj Nemanja Ćipranić i scenarista Strahinja Madžarević.


  Priča sa elementima horora kreće u malom mestu u Istočnoj Srbiji gde Mitar, inače miran i blag čovek, iznenada i na brutalan način ubija dvanaestoro svojih komšija.

Glavni zaplet triler priče prati dvojicu inspektora BIA Petra Ćirića i Baneta Tomića koje igraju Uliks Fehmiu i Nikola Kojo.

Pokušavajući da rasvetle motive zločina, Petar, pripadnik Bezbednosne agencije i inspektori Tomić i Blagojević pozivaju Natašu, renomiranog psihologa, da kao sudski veštak utvrdi da li je Mitar psihički oboleo ili se iza zločina krije neki drugi zastrašujući motiv.

Ali time će samo otključati veliku misteriju gde se prepliću vlaška magija i tajanstveni centri moći, u borbi dobra i zla koja traje vekovima.

Specifičan naziv “Crna svadba” dolazi od starog vlaškog obreda u kojem prilikom smrti mladog muškarca koji je godištem stasao za ženidbu, on biva sahranjen u svadbenom odelu, a ispraća ga verenica ili neka druga devojka odevena u venčanicu.

Kroz veoma izraženo prisustvo folklornih elemenata i narodnih verovanja iz ovog dela Srbije, upravo će ovaj obred biti jedan od prikazanih verovanja sa kojima će se suočavati i dvojica inspektora.


Posle užasavajućeg masakra u selu gde je život izgubilo 12 osoba, ubica puca sebi u glavu, ali čudnim spletom okolnosti ipak ostaje živ.

Petar pokušava da odgonetne šta se zapravo dogodilo jer je ubica, pre nego što je pucao u sebe, izgovorio reč – katabaza, istu onu koju je rekao i njegov pokojni sin pre nego što je izvršio samoubistvo.

U tome mu pomaže psiholog Nataša, koja za razliku od Petra, racionalizuje čitav slučaj i misli da u njemu nema ništa misteriozno.

Monah Tihon upozorava Natašu da je njena ćerka Ida u opasnosti i da se iza svega kriju demonske sile koje opsedaju ljudske duše.

Nakon što prisustvuje činu crne svadbe u selu u kojem se dogodio masakr, Petar počinje sve više veruje da se iza svega krije nešto natprirodno…
 

Reditelj Nemanja Ćipranić potpisuje režiju svih deset epizoda serije, u produkciji uspešne TV kuće “Firefly”, koja ima 13 nominacija na Sarajevo Film Festivalu za svoje zapažene serije – “Tajkun”, “Porodica”, “Klan” i “Močvara”.

Ovaj režiser je poznat po svom autorskom filmu „Amanet“ (2015), a režirao je i nekoliko epizoda popularne porodične serije „Sinđelići“ produkcije Emotion.

Uz “Firefly” koproducent projekta je i kompanija Telekom Srbija, čije premijerno emitovanje publika može da očekuje na jesen ove godine na kanalima Superstar TV i RTS.


“Crna svadba” će imati prikazivanje i na 4. izdanju Dunav film festivala u Smederevu, koji će trajati od 19. do 25. avgusta.

Na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu ustanovljene su nove kategorije nagrada za TV serije – “Srce Sarajeva”.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here