Najiščekivaniji albumi do kraja 2023.

The Chemical Brothers, Bring Me The Horizon, Corey Taylor, Demi Lovato, Kylie Minogue, Dino Jelusick, Green Day...su samo neki od izvođača čije albume očekujemo do kraja 2023. godine. Za svačiji ukus ponešto

0
Reklama

Do kraja godine preostalo je tek nekoliko meseci, a koliko će ti meseci biti muzički bogati, sumirali smo u hronološki poređanoj listi najiščekivanijih albuma do kraja kalendarske godine.

Olivia Rodrigo – “Guts”

Datum izlaska: 8. septembar
Na samom početku septembra, svoj će drugi studijski album objaviti Olivia Rodrigo. Rodrigo je album prvobitno najavila u junu, a kako je tada rekla, pisala ga je kad je imala 19 u vreme ispunjeno konfuzijom, greškama, nespretnostima i dobre stare tinejdžerske teskobe. Nekoliko singlova sa novog albuma je već dostupno za slušanje.

The Chemical Brothers – “For That Beautiful Feeling” 

Datum izlaska: 8. septembar

The Chemical Brothers u julu ove godine najavili su svoj deseti studijski album. Album sledi njihovo poslednje izdanje iz 2019., “No Geography”. Tri singla, “No Reason”, The Darkness That You Fear” i “Live Again”, već su objavljena. Njihovo delo će se sastojati od 11 pesama.

James Blake – “Playing Robots Into Heaven”

Datum izlaska: 8. septembar

Početak septembra James Blake odabrao je za objavu svog šestog studijskog albuma “Playing Robots Into Heaven”. Na šestom izdanju moći će se čuti samo James Blake jer u jedanaest pesama koje čine novi album nije ubacio nijednu saradnju. Singl “Big Hammer” s novog albuma objavljen je kao singl.

Bring Me The Horizon – “Post Human: NeXt GEn”

Datum izlaska: 15. septembar

Sedmi studijski album Bring Me The Horizona izlazi sredinom septembra. Vest o objavi albuma stigla je nakon pesama “DiE4U”, sTraNgeRs”, “LosT” i “AmEN!”. Još uvek nije potvrđeno da li će se te pesme nalaziti na albumu.

Corey Taylor – “CMF2”

Datum izlaska: 15. septembar

Pevač Slipknota, Corey Taylor, već neko vreme luta samostalnim vodama, a sada će objaviti svoj već drugi solo album. Novo izdanje sledi prethodno, “CMFT”, koje je Corey objavio u 2020. Corey Taylor svoj album je najavio rečima kako će to biti najbolji rock album ove godine, ali i sledeće.

Demi Lovato – “Revamped”

Datum izlaska: 15. septembar

Svoj prvi remix album, Demi Lovato će objaviti 15. septembra. Na njenom izdanju će se naći njene već postojeće pesme, ali u novom obliku. “Revamped” sadrži neke od najvećih hitova Demi Lovato poput “Cool For The Summer”, “Heart Attack”, “Sorry Not Sorry” i “Neon Lights”.

pocket palma – “III”

Datum izlaska: 22. septembar

Synthwave trio Pocket palma najavio je svoj treći studijski album “III”. Kao uvertira u ono što će 22. septembra biti dostupno za slušanje, objavili su singl “ne mogu biti kao oni”. Trio govori kako je upravo ta pesma jedna od najtežih koju su ikad napisali.

The Breeders – “Last Splash (30th Anniversary Edition)”


Datum izlaska: 22. septembar

Povodom 30. godišnjice albuma “Last Splash”, bend The Breeders najavio je reizdanje. Album je rađen prema originalnim, starim, analognim trakama za koje se mislilo da su izgubljene. Pronalazak starih traka takođe je otkrio dve nikad objavljene pesme koje će se sad naći na novoj verziji albuma. Jedna od tih pesama je i “Go Man Go” koja je već sad dostupna za slušanje.

Kylie Minogue – “Tension”

Datum izlaska: 22. septembar

Kylie Minogue je za kraj septembra najavila svoj disco pop album sniman od 2021. do 2023. Njen šesnaesti album će biti sastavljen od jedanaest pesama u originalnoj verziji, a čak 14 u deluxe verziji. Zasad je objavljen vodeći singl “Padam Padam” koji je već doživeo pozitivne reakcije publike.

Jelusick – “Follow The Blind Man” 


Datum izlaska: 29. septembar

Pre mesec dana, bend Jelusick predstavio je prvu pesmu s nadolazećeg albuma “Follow The Blind Man”. Muzičari okupljeni oko Dine Jelusića će svoj prvenac objaviti na samom kraju septembra.

Jorja Smith – “Falling or Flying”

Datum izlaska: 29. septembar

Svoj drugi studijski album Jorja Smith objavljuje na kraju septembra. Kako ona govori, u njemu će se dotaći prekida, odnosima s porodicom i prijateljima i odnosa sa samim sobom. Takođe je napomenula da će ovo biti prvi put da će kroz svoju muziku objaviti nešto s čim se može poistovetiti u ovom trenutku.

Green Day – “Dookie (30th Anniversary Deluxe Edition)”

Datum izlaska: 29. septembar

Green Day će proslaviti 30. godišnjicu albuma kojim su se proslavili, “Dookie”, njegovim proširenim izdanjem, a koje će uključivati prethodno neobjavljene demo snimke, isečke sa snimanja i mnogo toga drugog.

Sufjan Stevens – “Javelin” 

Datum izlaska: 6. oktobar

Sufjan Stevens ovog oktobra objavljuje svoj prvi solo album nakon “The Ascension” iz 2020. Stevens je otkrio da je album snimao sa svojim prijateljima, a na pesmi “Shit Talk” s izdanja će se čuti električna i akustična gitara Brycea Dessnera iz The Nationala.

Joni Mitchell – “Archives, Vol. 3: The Asylum Years (1972 – 1975)”

Datum izlaska: 6. oktobar

Treća verzija Arhiva Joni Mitchell za slušanje će biti dostupna 6. oktobra. “Archives, Vol 3.”  će se fokusirati na njene slavne LP-ove “For The Roses”, “Court And Spark” i “The Hissing Of Summer Lawns”. Osim toga, izdanje će sadržati neke do sad neobjavljene demo verzije i live izvođenja.

Chvrches – “The Bones Of What You Believe (10th Anniversary Edition”

Datum izlaska: 13. oktobar

Povodom desete godišnjice izdanja, “The Bones Of What You Believe”, bend Chvrches će objaviti reizdanje istog albuma. Svim već poznatim pesmama, pridružiće se “Manhattan”, jedina koja do sad nije bila objavljena. “Manhattan” je za slušanje dostupna već nekoliko dana kao singl.

Duff McKagan – “Lighthouse (The World Is Flat)”

Datum izlaska: 20. oktobar

Osim što je basista Guns N’ Rosesa, Duff McKagan samostalno stvara muziku. Njegov treći studijski album će biti objavljen 20. oktobra, a kako je poznato javnosti, sastojaće se od 11 pesama napravljenih u privatnom studiju McKagana.

Taylor Swift – “1989 (Taylor’s Version)”

Datum izlaska: 27. oktobar

Taylor Swift krenula je u reizdanja svojih albuma, a sad je na red došao i njen album “1989”. Album na kojem se nalaze pesme poput “Blank Space” i “Shake It Off” će biti objavljen 27. oktobra. “1989” će biti treći reizdani album Taylor Swift.

Jose Gonzalez – “Veneer (20th Anniversary Deluxe Edition”

Datum izlaska: 27. oktobar

Povodom dvadesetog rođendana svog albuma “Veneer”, Jose Gonzalez će objaviti njegovo reizdanje. Novo izdanje svog debitantskog albuma izbaciće uz knjigu s arhivskim fotografijama i njegovim esejima.

Dolly Parton – “Rockstar” 

Datum izlaska: 17. novembar

Dolly Parton očigledno ne planira da stane, a ove jeseni će objaviti svoj 49. album. U  svom novom izdanju, Dolly obrađuje slavne rock hitove poput “Every Breath You Take”, na kojoj joj se pridružio Sting, “Purple Rain” i “Let It Be”. Zanimljivo je da će na albumu obraditi i pesmu “Wrecking Ball”, Miley Cyrus kojoj je kuma.

Nicki Minaj – “Pink Friday 2” 

Datum izlaska: 17. novembar

Peti album Nicki Minaj nosiće ime njenog debitantskog studijskog izdanja – “Pink Friday 2”. Objava albuma biće i svojevrsni povratak Nicki na put albuma nakon pet godina tišine. “Pink Friday 2” najavljivao se već od 2019., ali tek će ove godine ugledati svetlo dana.

Deafheaven – “Sunbather (10th Anniversary Remix)(Remaster)”

Datum izlaska: 17. novembar

Originalni “Sunbather” je objavljen pre 10 godina, a povodom toga je najavljena njegova nova, reizdana verzija. Album je i ovog puta producirao Jack Shirley, čovek koji stoji iza prve verzije albuma.

Swana – “Swana je kriv”

Datum izlaska: TBA

Član High5-a, Swana, najavio je svoj prvi samostalni album. Jedan od najpoznatijih hrvatskih trepera u poslednjim se godinama pojavljivao kao gost na različitim pesmama, a sad je došlo vreme da objavi svoj prvi solo album.

Buntai – “Dogma”

Datum izlaska: TBA

Jedanaest pesama činiće novi Buntaiov album za koji se još uvek ne zna kad izlazi. Još je na početku avgusta na Instagram profilu objavljen popis pesama i kolaboracija koje će činiti Dogmu, ali drugi detalji albuma nisu poznati. Poslednji album, Buntai je objavio početkom 2022.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here