Najavljeni koncerti rok grupe „Van Gogh“ za 11. i 12. mart u Kombank Dvorani: Publiku čeka nova eksplozija rokenrola

Povratak na trijumfalno mesto legendarnog benda: "Ako ste veliki na velikim binama, svakako možete tu energiju da podelite i na prostoru koji prima oko 1500 ljudi"

0
ReklamaPovratak na trijumfalno mesto legendarnog benda: „Ako ste veliki na velikim binama, svakako možete tu energiju da podelite i na prostoru koji prima oko 1500 ljudi

BEOGRAD, 22. februara – Popularna beogradska rok grupa „Van Gogh” nakon tri godine od trijumfalnog akustičnog koncerta u Kombank Dvorani – 11. i 12. marta će imati ponovo nastupe pod nazivom „Visoki napon“ na istom mestu, najavili su danas (22.02.) članovi tog benda u klubu Jazz kantina Lisabon, kao deo ove ustanove.


„Koncerti će biti u huku, zvuku i dahu „Van Goga“. Planirali smo prvo samo koncert 11. marta, a onda je on brzo rasprodat, što nas nije nimalo iznenadilo. Ipak je ovo tihi dokaz da postoji još uvek publika koja voli rokenrol i neguje tradiciju te muzike, poštuje note na kojima je odrasla. Mnogo generacija je prošlo, odraslo i stasalo i očigledno ostalo verno zvuku rok muzike, što je Van Gogh prepoznao za ovih 36 godina postojanja“, nadahnuto je izjavio frontmen benda Zvonimir Đukić Đule.


Prvi zakazan koncert 11. marta već je rasprodat i otvoren je novi datum odmah za sledeće veče.


Predstavnicima medija je danas premijerno emitovan i muzički spot za pesmu „Pipi“ sa ranijeg uspešnog albuma „Lavirint“ (2009).


PR menadžer Kombank Dvorane i PR koncerta – Jelena Kostadinović Burazor i Zvonimir Đukić Đule – lider Van Gogh-aMuzički trio koji čine –Zvonimir Đukić Đule (frontmen – vokal i gitara), Srboljub Radivojević Srba (bubanj) i Dragan Ivanović Gaga (bas gitara), vraćaju se pesmama “visokog napona” koje decenijama kao grupa nisu svirali, a mogu autentično oslikati energiju albuma „No Comment“ od pre punih 25 godina.


Taj CD ujedno je bio i prvi live album grupe Van Gogh, snimljen na koncertu 1997. godine u Studentskom kulturnom centru (SKC) u Beogradu. 

Đule je istakao da koncerti 11. i 12. marta ne mogu biti isti kao te nezaboravne večeri 23. marta 2019. godine, jer kako kaže, nikada ne sviraju identične koncerte.


Đukić se osvrnuo i na spomenuti live album „No Comment“ koji je imao zanimljiv koncept i specifičnost da su sve pesme nazvane po bojama, a takođe će i na ovim koncertima potpisati kompozicije svetlim koloritom, „da izadju iz sivila svakodnevice i tišine koja je nam je bila sudjena prethodne dve godine ove pandemije, ne ponovilo nam se„, kako je izjavio Đule i podelio medijima da su kao grupa izuzetno uzbudjeni za novi spektakl u rodnom gradu.


Frontmen benda Đule kao jedini pisac svih tekstova, kompozitor, aranžer, producent, pevač i gitarista, podvukao je da se tokom karijere nisu dodvoravali nikome, trendovima, ostali su svoji, zapravo dosledni sebi, a takva je i njihova publika, koja je ostala verna rok žanru i nije dozvolila da ih pokoleba drugi zvuk. 

Bend će se publici predstaviti u potpuno novom svetlu sa 27 hit pesama iz različitih perioda njihove višedecenijske muzičke karijere. 

Biće to akrobatski nastup sa vizuelnim efektima, i malo ćemo možda poremetiti akustičnost sjajne sale Kombank Dvorane. Ovaj prostor je idealan za naš koncert, posebno jer sam i ja veoma zahtevan i nekad težak oko uslova gde nastupamo. Ovde sve funkcioniše savršeno, ekipa ove ustanove je na vrhunskom nivou. Ako ste veliki na onim velikim binama, svakako možete tu energiju da podelite i na prostoru koji prima oko 1500 ljudi“, napomenuo je Đule.


Bubnjar Srboljub Radivojević Srba, koji je jedini u bendu uz lidera od samog početka –osnivanja ove priče, rekao je da je taj koncert u Kombank Dvorani 2019. bio specifičan, toliko blizak i intiman, sa posebnom atmosferom kao da sviraju u svom domu.

Sada nam je još veća želja, energija, strast, boje su jače u nama, i publika će se iznenaditi tokom koncerta“, poručuje bubnjar Radivojević.
Maestro rok bubnjar rekao je sa svoje strane da i je i posle 25 godina od kultnih koncerata u SKC-u, u članovima benda još jači plamen.

„Jedva čekamo da se 11. i 12. marta ponovo zagrlimo sa našom publikom, i kako dolikuje onima koji se ne predaju, uz zajednički huk i zvuk, proslavimo 25. „No Comment“ rođendan“, zaključio je Radivojević.


Uključio se onda ponovo Đule u priču sa Srbom i uporedio njihove karaktere.

“Srba uvek oboji moju dušu. Ne bi moja gitara ovako režala da nema Srbinog bubnja. Nemamo isti ukus za muziku, pića ili žene, ali smo na sceni jedno”, primetio je roker Đule.

Medijima je pušten spot pesme „Pipi“ sa albuma „Lavirint“ (2009), koji je tek sada stigao u javnost jer su drugi video klipovi sa tog studijskog materijala bili tada više u fokusu. 


Snimatelj neobičnog spota bio je Mane Šijan, a učesnici igre senki u toj video priči su umetnici Lutkarskog pozorišta iz Niša, a grupa Van Gogh se ovde ne pojavljuje.

Tih 25 godina proletelo brzinom munje od, kako kaže Đukić, njegovog omiljenog rifovima i vriskom publike nabrijanog živog albuma „No comment“:

„Jezgro našeg „napona“ je danas jače nego ikada pre, pazimo se i čuvajmo, jer ako stanemo gubimo sve! Kao ljudi i kao bend, još uvek smo u šinama sreće, a svaki naš koncert je za nas novi inspirativni izazov“, jasno je podvukao za svirku vidno zagrejan frontmen Van Gogha-a i dodao efektno da će se 11. i 12.marta spojiti energija, emocija i strast starije i mlađe publike u takozvanom grotlu ljubavi.

Dragi ljudi, uz duboki naklon svima koji ste ostali verni ideji i poruci koju nosi rokenrol, 11. i 12. marta vas čekamo uz visoki Vangogovski gitarski napon“, jasan je pevač i lider VG.


Inače, postoji još jedna veoma važna novina – u cilju pomoći i podrške humanitarnom radu poznate Fondacije Plan B: kupovinom „limited edition“ majice sa printom Đuletovog lika, proizvedene u seriji od 100 komada, po ceni od 3.490 din. u prodavnici Jugotona u Nušićevoj 27, svaki kupac na poklon dobija i ulaznicu za koncert 12. marta.

Podsetimo, Đule je snimio singl i spot za pesmu “Zrno čarolije” van benda Van Gogh upravo za ovu Fondaciju i humanitarnu misiju i time je pomogao ugroženim, bolesnim muzičarima.

Takodje je Đule autor teksta pesme “Zagledan”, koju je snimio – pevao i odsvirao Dragi Jelić – YU Grupa, a realizovan je i privlačan muzički spot.

Koncerti 11. i 12. marta će biti održani u skladu sa propisanim epidemiološkim merama, ali sa punim kapacitetom sale, što znači da će publika moći da udje isključivo uz Zeleni sertifikat ili drugih važnih dokumenata.


Grupa Van Gogh, nazvana prema čuvenom holandskom slikaru koji je svojim remek delima osvojio svet, ostavila je dubokog traga u muzici bivše Jugoslavije i cele Srbije.
Neposredno pre pandemije, tokom 2019. godine imali su, osim u Kombank Dvorani, uspešan celovečernji koncert i u klubu „Wurst Platz“ na promociji 10. studijskog albuma „More bez obala“. 

Tokom korona virusa, u prvom talasu tihog napada, bend je održao online koncerte direktno iz svog studija, kao prenos na društvenim mrežama – Facebook, Instagram, jedan od sat i po, a drugi od čak skoro 12 sati druženja, koji je pratilo 550 000 fanova.

Tek za vreme celog leta 2021. Van Gogh je nakon duge pauze krenuo na turneju i svirao dosta po regionu (Crna Gora, Makedonija ...) i svuda uzduž i popreko po Srbiji, a Beograd su obišli naravno na Beer festu 2021. na Ušću.

Tokom bogate karijere koja traje već 36 godina, osvajali su dva puta gotovo rasprodatu Beogradsku Arenu, Dom omladine Beograda, SKC, Sava centar, KST – Maskenbal, festival EXIT – Petrovaradinska tvrđava, stadion Tašmajdan, BellExpo centar, Hala sportova, i mnoge druge.

Nisu gubili vreme, tako da su bili veoma kreativni tokom ove dve godine pandemije i snimali video spotove za svoje pesme sa poslednjeg, 10. studijskog albuma “More bez obala” (2019): “Kakvo divno veče” ili “Više te ne volim k’o pre”.


Dobre pesme, dobra energija, raspoloženje, i na prvom mestu susret sa publikom koja voli, ceni i poštuje simboliku i pisma rokenrola u centru grada u Kombank Dvorani. Van Gogh i vi. Hvala vam”, poetski je zaključio uvek šarmantni i raspoloženi rok umetnik ĐULE.

Ivan Makragić

TANJUG / Music Pocket


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here