Nagrada “Shooting Stars” po 24. put u Berlinu 2021. godine

Deset najboljih glumaca kao podrška mladim talentima

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Festival “Kustendorf” Emira Kusturice po 14. put počinje sutra (petak, 22.01.) onlajn

MEĆAVNIK, 21. januara - Međunarodni filmski i muzički festival “Kustendorf “ sa Mećavnika,osnivača Emira Kusturice,po 14. put će početi sutra i trajaće do 25. januara onlajn, i moćiće da se...

Banana Zvuk objavili novi reggae remix humanitarnog karaktera

Splitski muzičari koji stoje iza projekta Banana Zvuk nakon „Re-shake“ kompilacije i autorskog singla „OPG“ potpisuju novi remix. Početak...

Pearl Jam u sudskom sporu s tribute bendom imena Pearl Jamm

Pearl Jam je navodno poslao nalog za zabranu korišćenja imena tribute bendu Pearl Jamm, zahtevajući da unište sav merch s...


Deset najboljih glumaca kao podrška mladim talentima

BERLIN – Promocija Evropskog filma (European Film Promotion – EFP) u svom 24. izdanju “European Shooting Stars” predstaviće 10 novih glumaca medijima i industriji sedme umetnosti tokom Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, februara 2021. godine.

  Taj Institut čine članovi iz 37 zemalja po celoj Evropi, i nagradu “Shooting Stars” ističu kao posebnu promociju najboljih novih, mladih glumačkih nada koje obećavaju, a od domaćih glumaca ovo prestižno priznanje su osvajali Nikola Rakočević i Milan Marić.

  “Radujemo se što ćemo još jednom istaknuti 10 novih glumačkih otkrića iz predstojećih filmova i radova u toku iz cele Evrope, uvodeći ih u filmsku industriju, medije i javnost – digitalno i nadamo se lično, jer korona virus neće zaustaviti vanserijske talente “, izjavila je izvršna direktorka EFP-a Sonja Heinen.

  „Berlinale i evropske zvezde “Shooting Stars” povezani su dugogodišnjim plodnim partnerstvom, koje će se srećno nastaviti 2021. godine.
  Uzbuđeni smo što ćemo upoznati sledećih 10 talenata izabranih za nagradu
“, kaže Mariet  Rajsenbik, izvršna direktorka Berlinala.

 EFP je najavio imenovanje ovogodišnjeg žirija, koji će činiti tri filmska stručnjaka, a oni će odabrati deset svežih evropskih glumačkih talenata od kandidata koje su nominovali njihovi nacionalni instituti za promociju filma za predstojeće izdanje te nagrade.

 


U žiriju se nalazi kosovska rediteljka Antoneta Kastrati, čiji je visoko cenjeni i nagrađivani debi u igranom filmu “Zana” imao svetsku premijeru na Filmskom festivalu u Torontu 2019, a takođe je predstavljen i na festivalu u Sidneju u okviru EFP programa “Evropa: Glasovi žena u filmu”.

   Žiri čini i američka kasting direktorka Kasandra Han, čije italijanski zasluge uključuju poznati film “Ford protiv Ferarija” Džejmsa Mangolda (igrali su Kristijan Bejl i Met Dejmon), “Skriveni život” Terensa Malika i aktuelna serija na Netfliksu “Varvari” (Barberians).

    Treći član komisije za nagradu je danski producent Rene Ezra, koji je nedavno realizovao kritički hvaljenu seriju “Istraga” Tobiasa Lindholma, sa kojim je uspešno sarađivao i na filmovima “Rat”, nominovan za Oskara, kao i drami “R i otmica”.
   Takođe tri filma je snimao i sa rediteljem Majklom Noerom – “Severozapad”, “Ogledalo ključne kuće” i “Pred mrazom”.
   Njegov CV uključuje i film “Kraljica srca” režisera Mai el-Toukija, dobitnika nagrade publike na festivalu nezavisnog filma “Sandens” Roberta Redforda i tri nagrade na filmskom festivalu u Geteborgu, a zapažen je i film “Savršeno normalna porodica” Malou Rajmana.Deset glumačkih talenata, koji će biti objavljeni sredinom januara, dobiće prilagođeni program umrežavanja, radionica i medijskih događaja.
“Shooting Stars” program omogućen je zahvaljujući finansijskoj podršci programa Kreativna Evropa – MEDIA Evropske unije i nacionalnih instituta za promociju filma, organizacija članica EFP-a.

Smotra je započeta još 1998. godine i predstavlja najstariju i najefikasniju evropsku inicijativu za promovisanje i isticanje najtalentovanijih glumica i glumaca.
  Svake godine impresivan prosek od njih osam od deset glumaca učestvovaće na međunarodnim sesijama kastinga prateći taj program.

EFP (European Film Promotion) je međunarodna mreža instituta za promociju filma iz 37 zemalja širom Evrope, od kojih svaka predstavlja svoje nacionalne filmove i talente u inostranstvu.

   Pod zastavom EFP-a, ove organizacije se udružuju kako bi zajednički promovisale raznolikost i duh evropske kinematografije i talenata na značajnim filmskim festivalima i tržištima, posebno van Evrope.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Frontmen Seks Pistolsa, Džoni Roten: “Pokušavaju da unište ugled Seks Pistolsa”

Frontmen Seks Pistolsa, Džoni Roten, izjavio je da se TV serija o kultnom britanskom pank bendu snima bez njegovog...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!