Ana & The Changes nastupa UŽIVO @ Dom omladine Beograda 28. maja

Povratak u omiljeni koncertni prostor

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

 Muzičarka Ana Ćurčin sa svojom grupom “Ana & The Changes” nastupiće u punom sastavu 28. maja u Velikoj sali Doma omladine Beograda, kao prvi koncert savremene muzike nakon duže vreme usled zabrane održavanja događaja usled pandemije. 

      Umetnica je imala zakazan koncert na istom mestu tokom novembra 2020, onda je pomereno za decembar, ali na kraju nije moglo doći do realizacije upravo zbog poznate teške situacije sa virusom Kovid-19.
      

 Muzička grupa “Ana & The Changes” se sada odazvala na poziv direkcije Doma omladine, da u svom omiljenom prostoru održi nastup, a karte za neodržanu svirku u novembru, važiće za majski koncert.
    Biće to idealna prilika da se premijerno čuju potpuno nove pesme i stare numere u novim aranžmanima. 

 Ovaj koncert je još jedna potvrda posebne veze koju imaju pevačica, gitaristkinja i autor tekstova i gradski kulturni centar.

    Od početka karijere Ana je vezana za Dom omladine gde joj se desilo mnogo toga “prvog” na scenskom putu.
   Prvi veći solo koncert sa bendom Ćurčin je održala u ovom kulturnom centru, u sali “Amerikana”, kao što je i njen debi sa kamernim sastavom bio u Velikoj sali DOB.

   Često je nastupala na tom prostoru i na različitim festivalima u saradnji sa drugim kolegama, najčešće sa alternativnim bendom Stray Dogg.  

   Iz tog razloga je svoj “živi” album “Differences Live” snimila 2019. upravo u DOB-u, kući iz koje je “pošla u svet” kao afirmisana autorka.

  Poslednji koncert Ćurčin je održala na ovom mestu u oktobru 2019. godine u okviru festivala i muzičke konferencije “Indirekt”.

   Specijalna gošća na koncertu biće flautistkinja iz Novog Sada – Milena Jančurić, diplomac sa FMU u Beogradu i “Berklee College of Music” u Bostonu, inače planirana da nastupa na tom otkazanom koncertu.

 Anina profesionalna biografija i spisak muzičara sa kojima je sarađivala su zaista impresivni, a sa Milenom za kompilaciju “Klavirsko nebo #3” napisala je i izvela pesmu “Košuta”.


Ana Ćurčin će tokom maja objaviti novi singl, pesmu za koju je kompletna autorka (tekst, muzika i aranžman) i kojom će otvoriti još jedno uzbudljivo poglavlje svoje karijere.  

Tokom svoje karijere objavila dva studijska albuma: “Sketches Of Belonging” (2016) i “Differences” (2019) – kao Ana & The Changes, kolekciju demo snimaka “Sketches of Belonging (solo & acoustic)” (2015), album uživo “Differences Live” (2020) i kompilaciju primenjene muzike “Scene” (2020) – kompozicije za pozorište, filmove, reklame.

  Bila je predgrupa stranim grupama kao što su britanska elektro atrakcija Still Corners na sceni “Amerikana” DOB-a ili američki ambijentalni bend Cigarettes After Sex na neobičnom mestu Bazena 11. april.  

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Arhitektura u fokusu Kaleidoskopa kulture – otvoren konkurs za dizajn javnih prostora u Novom Sadu

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket