NA KRILIMA MAŠTE, predstavlja jedan od prvih projekata pod okriljem Sokolskog-kulturnog centra

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Na krilima mašte“ predstavlja jedan od prvih projekata koji će se realizovati pod okriljem Sokolskog-kulturnog centra „Sokolski Dom“ i zamišljen je da kroz saradnju dramskog studija „Teatrilo“,  Udruženja građana za cerebralnu i dečiju paralizu „Sunce“ i  muzičkog  centra „Orfej“  podstakne razvoj svesti, mašte, i jednakosti dece i mladih izvođenjem lutkarskih predstava i niza kreativnih radionica iz oblasti lutkarstva i pozorišta.

Publika, sa akcentom na deci predškolskog i školskog uzrasta, imaće priliku da vidi lutkarske predstave u kojima učestvuju deca sa invaliditetom, odnosno deca obolela od cerebralne i dečije paralize. Na ovaj način želimo da našim mladim gledaocima i njihovim pratiocima i članovima porodice približimo svest o postojanju drugačijih među njima samima, o njihovim mogućnostima, problemima i načinima učestvovanja u zajednici.

Takođe, u istu svrhu, biće realizovane i pomenute lutkarske radionice koje bi pored stručnih vođa radionica uključivale i samu decu koja su glumci u lutkarskim predstavama.

Zajednički cilj je da se kroz ove radionice osmisli nova predstava, koja bi kao finale projekta, bila odigrana krajem godine kao novogodišnja predstava u kojoj će učestvovati pored dece sa invaliditetom i ostali učesnici radionica. Na samim radionicama deca će, pored uvežbavanja pokreta i teksta za novu predstavu, učiti kako se prave lutke, a imaće priliku da se oprobaju i u izradi predmeta od gline kao i u oslikavanju platna za izradu cegera.

Lutkarske radionice su otvorene za svu zainteresovanu decu uzrsta od 6-12 godina. Prijava  za radionice vršiće se putem mail-a: office@sokolskidom.com

Realizacija programa predviđena je u sledećim terminima:

Predstave sa radionicama od 17 časova – Sokolski dom – mala sala Pozorišta mladih:

5. oktobra 2021. :  lutkarska predstava „Zlatokosa“  – premijero izvođenje) / nastup dečijeg hora Orfej /           18h – radionica: lutkarska, glumačka, izrada predmeta od /line , oslikavanje platna.

7. novembra 2021. : lutkarska predstava  „Tri praseta“ / nastup dečijeg hora Orfej / 18h – radionica: lutkarska, glumačka, izrada predmeta od gline , oslikavanje platna

12. decembar 2021.: premijera novogodišnje predstave / nastup dečijeg hora Orfej / izložba radova nastalih tokom projekta (predmeti od gline, oslikani cegeri).

Lutkarske radionice:

17. i 31. oktobar, 14. i 28. novembar 2021. od 17 časova – Sokolski dom:

radionica: lutkarska, glumačka, uvežbavanje novogodišnje predstave, izrada predmeta od gline , oslikavanje platna.

Za ostale informacije pratite nas putem sajta sokolskidom.com ili na društvenim mrežama:

Facebook Sokolski Kulturni Centar  i Instagram sokolski_kulturni_centar

Полетимо заједно „На крилима маште“!

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek osvojiće vas zajedničkim singlom “Tvoje usne”

Novi singl “Tvoje usne” kolaboracija je s genijalnim Matijom Cvekom kao gostom na Zdenkinom hvaljenom albumu “Konstatacija jedne mačke” koji je tokom ove godine uz CD...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket