NA KRILIMA MAŠTE, predstavlja jedan od prvih projekata pod okriljem Sokolskog-kulturnog centra

0
Reklama

Na krilima mašte“ predstavlja jedan od prvih projekata koji će se realizovati pod okriljem Sokolskog-kulturnog centra „Sokolski Dom“ i zamišljen je da kroz saradnju dramskog studija „Teatrilo“,  Udruženja građana za cerebralnu i dečiju paralizu „Sunce“ i  muzičkog  centra „Orfej“  podstakne razvoj svesti, mašte, i jednakosti dece i mladih izvođenjem lutkarskih predstava i niza kreativnih radionica iz oblasti lutkarstva i pozorišta.

Publika, sa akcentom na deci predškolskog i školskog uzrasta, imaće priliku da vidi lutkarske predstave u kojima učestvuju deca sa invaliditetom, odnosno deca obolela od cerebralne i dečije paralize. Na ovaj način želimo da našim mladim gledaocima i njihovim pratiocima i članovima porodice približimo svest o postojanju drugačijih među njima samima, o njihovim mogućnostima, problemima i načinima učestvovanja u zajednici.

Takođe, u istu svrhu, biće realizovane i pomenute lutkarske radionice koje bi pored stručnih vođa radionica uključivale i samu decu koja su glumci u lutkarskim predstavama.

Zajednički cilj je da se kroz ove radionice osmisli nova predstava, koja bi kao finale projekta, bila odigrana krajem godine kao novogodišnja predstava u kojoj će učestvovati pored dece sa invaliditetom i ostali učesnici radionica. Na samim radionicama deca će, pored uvežbavanja pokreta i teksta za novu predstavu, učiti kako se prave lutke, a imaće priliku da se oprobaju i u izradi predmeta od gline kao i u oslikavanju platna za izradu cegera.

Lutkarske radionice su otvorene za svu zainteresovanu decu uzrsta od 6-12 godina. Prijava  za radionice vršiće se putem mail-a: office@sokolskidom.com

Realizacija programa predviđena je u sledećim terminima:

Predstave sa radionicama od 17 časova – Sokolski dom – mala sala Pozorišta mladih:

5. oktobra 2021. :  lutkarska predstava „Zlatokosa“  – premijero izvođenje) / nastup dečijeg hora Orfej /           18h – radionica: lutkarska, glumačka, izrada predmeta od /line , oslikavanje platna.

7. novembra 2021. : lutkarska predstava  „Tri praseta“ / nastup dečijeg hora Orfej / 18h – radionica: lutkarska, glumačka, izrada predmeta od gline , oslikavanje platna

12. decembar 2021.: premijera novogodišnje predstave / nastup dečijeg hora Orfej / izložba radova nastalih tokom projekta (predmeti od gline, oslikani cegeri).

Lutkarske radionice:

17. i 31. oktobar, 14. i 28. novembar 2021. od 17 časova – Sokolski dom:

radionica: lutkarska, glumačka, uvežbavanje novogodišnje predstave, izrada predmeta od gline , oslikavanje platna.

Za ostale informacije pratite nas putem sajta sokolskidom.com ili na društvenim mrežama:

Facebook Sokolski Kulturni Centar  i Instagram sokolski_kulturni_centar

Полетимо заједно „На крилима маште“!

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here