Muzički vikend: Letnji tango na Topličinom vencu, Nikola Vranjković u Festu, Mišel Dalberto na Kolarcu

Tri sasvim različita koncerta za ljubitelje tanga, klavira ili rok muzike

0
Reklama


Tri sasvim različita koncerta za ljubitelje tanga, klavira ili rok muzike


Predstojeći vikend u Beogradu biće u znaku nekoliko koncerata kao što je današnji (18. jun) nastup tango sastava “Libercuatro”, francuskog pijaniste Mišela Dalbertoa na Kolarcu, ili domaćeg alternativnog rok muzičara Nikole Vranjkovića na Letnjoj sceni kluba Festu u Zemunu.

     Večeras će Beograđani imati priliku da na pozornici u parku Vojvode Vuka na Topličinom vencu  prisustvuju koncertu pod nazivom „Libertad“ u izvođenju tango sastava “Libercuatro”.

      Ovu grupu karakteriše ogromna kreativna energija, visoki izvođački nivo i specifična interpretacija.  Samo ime koncerta, koje znači sloboda, poziva na slobodno učestvovanje u tom nesvakidašnjem događaju na otvorenom.
  Na programu letnjeg tanga na Topličinom vencu su poznata dela kompozitora Kobijana, Pjacole, Rovire, Vidala, Moresa.

  Sastav Libercuatro čine: Ksenija Ristić, klavir; Nataša Radovanović, sopran, Martina Dimić Radovanović, violina i Aleksandar Stefanović, harmonika.
     Ulaz na koncert „Libertad“ je besplatan, a nastup je realizovan na inicijativu Službe glavnog urbaniste Grada Beograda kroz projekat „Urbanizacija kroz kulturu“, koji već drugu godinu zaredom nove javne prostore obogaćuje kulturnim dešavanjima, u saradnji sa CEBEF-om.
 

  


Francuski institut u Srbiji i festival ArtLink predstavljaju sutra uveče (subota, 19. Jun) koncert francuskog pijaniste Mišela Dalbertoa u Kolarčevoj zadužbini.
      Mišel Dalberto jedan je od najtalentovanijih pijanista svoje generacije, a pored karijere umetnika na klaviru, sa istim uspehom se ostvario u ulogama dirigenta, direktora festivala i profesora. Dobro poznat beogradskoj publici, Mišel Dalberto se vraća u Srbiju, zemlju sa kojom gaji posebne veze.
Na programu će biti dela Franca Lista, Kloda Debisija, Morisa Ravela i Roberta Šumana.

    Posle večerašnjeg koncerta sastava “EKV Tribute”, posvećenom kultnoj grupi EKV i Milanu Mladenoviću, rok muzika će biti prisutna takođe sutra uveče, na istoj sceni Letnje bašte kluba Fest u Zemunu, kada će se posle godinu dana vratiti Nikola Vranjković.

    Gitarista, pevač, kompozitor, producent, kantautor, ranije poznat kao jedna od ključnih figura benda “Block Out”, čiji je autor svih pesama, u novom susretu sa publikom Vranjković će napraviti presek dosadašnje karijere koji čine sedam albuma – četiri sa grupom “Block Out” i tri samostalna izdanja.

     Tokom pandemije muzičar je objavio “živi” album “Biološki minimum” (Multimedia Music 2020), snimak sa maratonskog koncerta od četiri sata, koji je održao u Kombank Dvorani u decembru 2019. godine.


   
     

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here