MUZIČKI PROGRAM U BEOGRADU, PRVI DAN ZA UŽIVO SVIRKE, SUBOTA, 09.05.2020.

MR. SWAGGER I DAVID ZA POČETAK SVEGA

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Francusko – srpski susreti od danas (30.11.) na 26. Festivalu Autorskog filma

Program se održava u potpunosti onlajn zbog pandemije Ovogodišnji program „Randevu“ kao Francusko-srpski filmski susreti u okviru 26. Festivala Autorskog filma počeli su...

Muzičari se opraštaju od Miše Aleksića, svi naravno u šoku (Crni dan 29.11.2020.)

Izuzetno tužan i tragičan dan  BEOGRAD, 29. novembra - Kolege umetnici se opraštaju preko društvenih mreža od prerano preminulog muzičara,...

Koncert Queen Real Tribute ipak odložen

Koncert Queen real tribute benda koji je bio zakazan za 14. decembar u Kombank Dvorani u Beogradu, odlaže se zbog veoma nepovoljne epidemiološke...

MR. SWAGGER I DAVID ZA POČETAK SVEGA

Desilo se i to, da imamo istorijski prvu svirku uživo, ne samo preko interneta, u još uvek doba korone! Zato predstavljamo dva događaja danas u samom centru Beograda! Da uživamo posle vanrednog stanja bar malo u muzici uživo!


1) Bluz I Pivo, Cetinjska 15, 21.00h: Dr Mr. Swagger / terapija bluzom – NENAD ZLATANOVIĆ

Kako navode iz organizacije veoma aktivnog bluz kluba pre korone, danas baš na dan pobede nad fašizmom, kreće konačno prvi program uživo: “Dobro došli Bluz I Pivo, utočište korena, predaka bluza. Život se nastavlja uz rhythm & blues & boogie voodoo & groove”.

Književnik, muzičar i PR menadžer ovog kluba Siniša Stojanović objavio je na društvenim mrežama lepu vest da se kreće sa muzičkom pričom:
Bašta je napokon otvorena i prešli smo u letnji format okruženi zelenilom pod otvorenim nebom. Svi smo bili jaki i izdržali ovih dva meseca u izolaciji. Vraćamo se u život iskusniji, odmorniji i promišljeniji. U Bluziki od sutra, jednokratna plastična ili recycle čaša za svakog gosta, usluga i način plaćanja usklađen sa merama zaštite, prostor od 2.5 kv/m za svakog posetioca, visoka higijena klupskog i sanitarnog prostora. Prvi u nizu 9. maja, Nenad Zlatanovic Dr Mr. Swagger, u ulozi bluz doktora, a o budućim programima bićete informisani ubrzo potom. “


Najangažovaniji ubedljivo u Bluz I Pivu svakako je bio i ostao Mr. Swagger ili Nenad Zlatanović, koji ima i solo karijeru, a paralelno i kao lider blues rock benda Texas Flood. Na akustičnoj gitari i vokalu, bluz terapija i voodoo healing. Nenad Zlatanović solo, iz neposredne blizine.

Veče počinje od 20h, svirka od 21h.
Muzički dinar 200.
Rezervacije stolova na 069/4431-944


MR. SWAGGER/ NENAD ZLATANOVIĆ
Tokom ovih godina, Nenad Zlatanović je stekao reputaciju jednog od vodećih gitarista u Srbiji i sigurno jednog od najzaposlenijih muzičara kod nas. Uz ogroman broj nastupa sa bendom, solo i u raznim duetima (prošle godine 244 nastupa) sarađivao je sa jakim imenima: Lucky Peterson, Ana Popović, Ian Siegal, Matt Schofield, i mnogim značajnim srpskim i ex-Yu rok i bluz muzičarima. Texas Flood svi prepoznaju kao energičan, glasan i snažan blues rock band, što se dokazalo i u prepunoj sali “Amerikana” Doma omladine malo pre doba korone.
Nenad Zlatanović & Texas Flood objavili su album “Tražim ljude kao ja” (Multimedia Music 2019) i sigurno će u punom sastavu, kada okolnosti to dozvole, ponovo nastupati svuda, i ovde, ali i drugim redovnim mestima – VOX Blues club, Sinnerman club, Dorćol Platz, O.U.R. PUB, i na festivalima – Beer Garden i Beer fest.


Kako je objavio Siniša Stojanović, postoji još jedna zanimljivost i kreativnost u pogledu početka rada kluba Bluz I Pivo:

Počinjemo sa radom uz pesmu “Idemo u Bluz i Pivo”, himnu našeg kluba tokom doba korone, koju je napravio Zoran Sevarac! Očekuje vas program 7 dana u nedelji, svirke naših eminentnih bluzera i džezera uz adekvatan režim higijenske zaštite za goste i muzičare. Slavimo život i muziku. Music editing, keyboard solo, bass and drums etc, video editing spota napravio fabulozni Nikola Marković”, a onda dodaje i objašnjava:
Počelo je kao igranje da jako redak gest koji je Zoran Sevarac učinio da napiše pesmu svom omiljenom klubu, potpomognem i odsviram dodatne instrumente. Zoki je inače u publici na svakoj svirci, a nisam znao da svira gitaru i peva dok nije postavio prvobitni video. Ja sam se lepo izigrao, a i uspeo da pokvarim kompjuter u toku procesa! U svakom slučaju ovo je rezultat, Dr Zee & Blues Pandemic.”

https://www.facebook.com/bluzipivo/videos/241160313761982/UzpfSTEzNjgxNTk1MjU6MzA2MDYxMTI5NDk5NDE0Ojc1OjA6MTU5MDk5NDc5OTotODM1MzUwNDcxNjE0NzQ0NDkwMw/?fref=search&__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARCi6qV4-HpK9JZX9GBKHanPufm71hIxJiSDAJ19LX_kT78aa_Q2qvMhemfFq_SwaTaoUH94unIqPC2M


2) Muzička kuća Metropolis, Makedonska 21, 20.00h: David Vartabedijan – DJ veče

Na dan pobede, večeras od 20.05h u Muzičkoj kući Metropolis, uz DJ-a Davida Vartabedijana počinje proslava ukidanja vanrednog stanja.
Samo obazrivo i dobrodošli!
Poznati muzički znalac, umetnik, muzičar, novinar, radio voditelj, pušta muziku po svom ukusu, u bašti Metropolisa odmah u samom srcu Beograda.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

ZLOSTAVLJANJE NA FILMU

Dokumentarni film naše rediteljke i glumice Danijele Štajnfeld „Zaceli me“ juče je, na ovogodišnjem 26. Festivalu autorskog filma, imao specijalnu projekciju u Kombank...

POVODOM FILMA “POVRATAK KUĆI – MARINA ABRAMOVIĆ I NJENA DECA” ODŽANA PRVA VELIKA ONLINE KONFERENCIJA

Povodom premijere filma "Povratak kući - Marina Abramović i njena deca" reditelja i scenariste Borisa Miljkovića u sredu je održana prva velika Online konferencija kod nas, uz prisustvo predstavnika...

Novi uspeh srpske glumačke zvezde: Miloš Biković u filmu “Koma”

Jedan od najpoznatijih glumaca sa ovih prostora, Miloš Biković, igra jednu od vodećih uloga u ruskom naučnofantastičnom filmu KOMA (2019) koji će biti prikazan...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!