MUZIČKI PROGRAM DANAS U BEOGRADU – ČETVRTAK, 04.06.2020.

KATARINA PEJAK, JULIJANA VINCAN & ALEN

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Nagrada “Shooting Stars” po 24. put u Berlinu 2021. godine

Deset najboljih glumaca kao podrška mladim talentima BERLIN – Promocija Evropskog filma (European Film Promotion - EFP) u svom 24. izdanju...

Umetnik si? Spreman si za međunarodnu karijeru? Prijavi se!

Prijave do 23. decembra 2020 Budite deo ovogodišnjeg programa talenata i iskoristite priliku da dobijete personalizovanu podršku stručnjaka međunarodne muzičke...

Odlaže se premijera domaćeg filma „Jedini izlaz”

Zbog promene radnog vremena bioskopa u celoj Srbiji, premijera domaćeg filma “Jedini izlaz” reditelja Darka Nikolića neće se održati 2. decembra, kako je bilo planirano, javili...

KATARINA PEJAK, JULIJANA VINCAN & ALEN

1) Bluz I Pivo, Cetinjska 15, 20.00h: KATARINA PEJAK – “Nature of my Blues”

Prvi u nizu uzastopnih četvrtaka sa Katarinom Pejak kreće sada na sceni kluba Bluz i Pivo, u bašti, na dan 4. juna kao prava ekskluziva.
Muzičarka je bila veoma vredna tokom doba korone jer je često imala online svirke, ne u vidu dugometražnih koncerata, već sviranje po jednu ili dve numere, onda i nešto više, da ostane u formi i naravno komunikaciji sa svojom publikom. Sada se ta online muzička priča sa njene Facebook stranice seli uživo pred ljubiteljima njene muzike i bluza generalno.
Eto još jedno značajno ime da osveži ekipu stalnih imena.

Bluz pevačica, kantautorka i pijanistkinja, retko divan vokal i svestrana u muzičkom izrazu. Uveliko snima za svetsku bluz etiketu Ruf Records (i naša bluz rok dama Ana Popović je izdala albume za ovu nemačku diskografsku kuću), tačnije od leta 2018. kada je potpisala ugovor, i aktuelan četvrti CD realizovala za spomenutu kuću – “Roads That Cross”. Taj projekat je izašao u februaru 2019. i na sajtu allmusic.com nalazi se na listi 10 najboljih blues albuma 2019. godine. Ima za sobom tri studijska albuma domaćih izdavača – “Perfume and luck“ (2010), „First Hand Stories“ (2012)i „Old, New, Borrowed and Blues“ (2016), kao i mini live album 2015.
Katarina ume da kreira više stilova, negde na raskršću američkih muzičkih žanrova – bluza, soula, country, folka i džeza.


Katarina kao članica sastava Blues Caravan 2019. upravo u organizaciji Ruf Records-a, nastupila je u preko 60 gradova širom Evrope, a gostovala je i kod nas u Domu omladine septembra 2019, gde je imala sjajan koncert sa koleginicama Ina Forseman i Ally Venable u prepunoj velikoj sali. Osim toga, upravo pred naletom korone i prekida svih kulturnih aktivnosti u Srbiji, imala je svirku u Muzičkoj kući Metropolis – 7. marta.

Katarina nastupa u beogradskim i srpskim bluz klubovima još od perioda srednje škole. Išla je na čuveni Berklee College of Music 2011. godine, a diplomirala već u maju 2014. na smeru Songwriting. Tokom poslednjeg semestra dobila je nagradu katedre za posebno dostignuće, a mentori – predavači bili su joj majstori u pedagogiji i praksi – Dave Limina, Pat Pattison, David Maxwell i mnogi drugi.


2) Cafe Lavash, Karađorđeva 2-4, Beton Hala, 21.00h: Alen & Juli
JULIJANA VINCAN & ALEN MARKOVIĆ


Poznati hitovi domaće i strane muzičke scene u kreativnim aranžmanima – rock, pop, pop rock. Nežan i melodičan vokal Julijane Vincan u pratnji partnera Alena Markovića.
Nastup čini muški i ženski vokal, klavijatura i akustična gitara.
Na sceni Cafe Lavash (Karađorđeva 2-4, Beton Hala) uigrani tandem već je nastupao još i pre korone, a ostali smo uskraćeni za još jedno veče upravo zbog pandemije. Eto sada prilika za povratak i nadoknadu za tu noć.

Julijana Vincan se bavi muzikom od malena, a pevanjem profesionalno već od 15. godine. Trenutno je članica neobične grupe Playade – ženski kvartet koji je počeo kao duo, gostuju svuda na televizijama, imaju intimne svirke po elitnim mestima. Takođe Julijana sarađuje i na mnogim drugim muzičkim projektima, bavi se pomalo i glumom, završila je novinarstvo tako da je aktivna i u toj struci po potrebi, a afirmisana je i kao PR menadžer u muzici i kulturi uopšte. Peva i u čuvenoj grupi Valentino, a bila je deo hard rock sastava The Bite, kao i ABBA Real tribute, Himera.
Tokom pandemije snimila je novu verziju čuvene pesme “Plava ptica” i video zapis akustične varijante hita “Dođi” od Parnog valjka, dok je sa grupom Playade realizovala dva spota za rimejk numera “Frka” i “Stand by Me”.


Alen Marković
je samouki muzičar koji ume dobro da svira bar pet instrumenata, a pored svega i peva. Član je benda Neozbiljni pesimisti u kojem svira harmoniku i klavijaturu. Sa njima je objavio novi album tokom pandemije. Poznat je po svom neobičnom humoru, što znaju pratioci na Facebook stranici. Alen je svestran, ovde svira klavijature i gitaru, peva i napraviće zajedno sa Julijanom romantično i veselo veče.

Info i rezervacije: 011/403-64-30

Dođite da uživamo u muzici i prijateljskom okruženju! Dobrodošli ♥

Ivan Makragić

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Muzički festival “Zvezdarijada” za decu i takmičenje “Prvi glas Zvezdare” tokom decembra samo onlajn

Mladima veoma nedostaje druženje i komunikacija uživoFestival kulture mladih “Zvezdarijada” i takmičenje "Prvi glas Zvezdare" biće održan tokom decembra...

Premijera baleta “Krcko Oraščić” u nedelju 6. decembra u Cineplexx Ušće i u Nišu

Na repertoaru lanca Cineplexx i dalje bogata ponuda filmskih hitovaSamo jedna premijera će biti predstojećeg vikenda (5. i 6.12.) na velikom platnu u Srbiji,...

Svetski: Irina Karamarković

Druga epizoda dokumentarne TV serije „Svetski“ vodi nas u Grac kod doktorke Irine Karamarković, slobodne umetnice, pevačice i naučnice, i premijerno je na programu...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!