MUZIČKI PROGRAM DANAS ONLINE I UŽIVO U BEOGRADU – ČETVRTAK, 28.05.2020.

JAZZ, BLUES, PANEL

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Popularni muzičari aukcijama pomažu industriju zabave u Velikoj Britaniji

Opasna kriza ipak nailazi na višestruku pomoć LONDON, 29. novembra - Erik Klepton, Nik Kejv, Lijam Galager, Nil Rodžers,...

Francusko – srpski susreti od danas (30.11.) na 26. Festivalu Autorskog filma

Program se održava u potpunosti onlajn zbog pandemije Ovogodišnji program „Randevu“ kao Francusko-srpski filmski susreti u okviru 26. Festivala Autorskog filma počeli su...

Koncert Queen Real Tribute ipak odložen

Koncert Queen real tribute benda koji je bio zakazan za 14. decembar u Kombank Dvorani u Beogradu, odlaže se zbog veoma nepovoljne epidemiološke...

JAZZ, BLUES, PANEL


1) Artist Lockdown platforma, 20.30h: MAJKA MARA – Sweet Streams From My Bedroom / Online koncert

Uspešna koncertna agencija Charm Music večeras od 20.30horganizuje prvi live-streaming koncert “Sweet Streams From My Bedroom” mlade džez pijanistkinje Marije Lazić – Majka Mara. Ulaznice za koncert mogu se kupiti online preko Artist Lockdown platforme, i kada se završi transakcija, onda se dalje prati koncert upravo sa tog sajta.
Link za karte i koncert: https://artistlockdown.com/majkamara/

Ovo će biti pionirski poduhvat za mlade izvođače sa naših prostora, jer muzički konzumenti će sada premijerno prisustvovati online koncertu za koji će i kupiti kartu. Samo na taj način će podržati izvođače, jer do sada su mogli da ih gledaju ali bez ulaznica. Prednost online koncerata je u tome što publika iz celog sveta može da bude zajedno na jednom mestu u isto vreme, da ne budete usamljeni, ako pratite svirku bez društva. Do sada Majka Mara je naišla na odličan prijem publike, jer su karte kupljene iz ovih zemalja: Portugalija, Holandija, Australija, Norveška, Rusija, Rumunija, Novi Zeland i naravno Srbija. Pridružite se i vi, po simboličnim iznosima.


Kako navode iz koncertne agencije Charm Music, muzičari su ti koji su od početka situacije sa pandemijom bili uz svoju publiku i pružili im podršku kroz seriju besplatnih koncerata i nastupa online. Ova koncertna produkcija je ipak specijalizovana za organizaciju gostovanja stranih svetskih zvezda u našoj zemlji (Eros Ramazzotti, Mando Diao, Sean Paul, Tom Odell, Schiller, Kadebostany, Olafur Arnalds …), ali je imala i izlete u regionalne vode (J.R. August, Luka Šulić). Zbog pandemije Charm je morao da odloži koncerte Nick Cave i Nick Mason za proleće 2021. godine u istim prostorima – Štark Arena i Sava centar. Čeka se još i definitvna potvrda za bend Wardruna ostaje li – 27. avgust.

Svoj prvi singl “Diši duboko” Majka Mara objavila je 2018. godine, a nedavno i novi spot za pesmu “Nisi tu”. Za taj drugi singl “Nisi tu” simbolično se može shvatiti ako pričamo o njenom večerašnjem nastupu. Ona nije u koncertnom prostoru, ali je to neće sprečiti da održi svirku u kojoj će publika uživati i dugo pamtiti. Uverićete se svakako i kada je jednom slušati uživo.


Marija će na koncertu danas izvesti svoja autorska i džez standarde, čuvene rock, pop, soul hitove, ali i tradicionalne pesme u džez aranžmanima.

Cena karte za ovaj koncert je svega 4 evra, dok će publika moće da kupi ulaznice i od 7 i 10 evra ukoliko želi da podrži izvođača.

Marija Lazić je mlada džez pijaniskinja, koja se više od 10 godina profesionalno bavi muzikom Neki od njenih najznačajnijih nastupa bili su na Beogradskom Jazz Festivalu, Gitar Art Fest-u, sa Big Bandom RTS-a, koncerti u Kolarčevoj zadužbini, Skupštini grada Beograda, ali i inostrani nastupi – u dvorani Karnegi Hola u Njujorku.


2) Bluz i Pivo, Cetinjska 15, Dorćol, 20.30h: Dejan Krstić Justin /Just a Justin // acoustic blues justice //

Ako ipak volite uživo više od online koncerata, naviknite se da je već krenulo vreme da muzičari mogu nastupati u periodu korone, ali za manji broj ljudi. Uveliko je krenuo sa radom klub Bluz I Pivo i tako je večeras na programu – Dejan Krstić Džastin, ili Lil Big Justin, veteran u bluz žanru.
Sa blues bendovima krenuo je da svira daleke 1994. godine, a prvi njegov sastav je Honky Tonk Dusty Pipers, koji beše kratkog daha.
Kasnije se formira ekipa Round House-a (1996 -1998), da bi NATO bombardovanje sve prekinulo 1999. Postavu su činili bas Zoran Milenković – Kiza (Point Blank), Željko Roland–Roki (bubanj), dok su vokalni solisti bili Kova i Anita Perić. Svirali su uglavnom u klubu St. James, a onda ubrzo u narednom periodu (2000 – 2004) nastaje novi projekat – Lil Justin & the BUZZ, kadastiže u bend Dragan Todorović na bubnjevima i uz Aleksandra Popovića na basu je od 2006. postava nastupala u Kuglašu, Barskoj mušici sve do 2018. godine.
Dejan trenutno radi sa bendom South Rail.

Početak večeri je 19.00h, a svirka je od 20.30h.
Muzički dinar 200. Rezervacije stolova na 069/443-1944
Dobro došli u Bluz i Pivo!


3) Online muzička konferencija “Audience development within classical music” na platformi Zoom, 18.00h: New and old audiences

Panel konferencija na engleskom jeziku počela je juče (sreda, 27.05.) preko Zoom platforme – “Audience development within classical music” i sastoji se iz dva dela sa svojim usko postavljenim temama. Online muzičko predavanje zamišljeno je da bude iz tri poglavlja, i tako je dodat i treći dan u ponedeljak, 1. juna u formi webinara. Organizacija je poverena muzičkim produkcijama i kolektivima Orfeus i Multikultivator.
Tako je seminar počeo juče u isto vreme od 18.00h na tematsku celinu – Trans-disciplinary/ institutional exchange and cooperation, gde su govorili – Marija M. Karan, Goran Tomka, Ana Martinoli (Srbija), Klemen Hvala (Slovenija), lrika Skoog Holmgaard (Švedska). Moderator je bila Milica Lundin, sa boravištem u Švedskoj.Danas, 28.05. je tema – New and old audiences, priča o odnosu umetnika klasične muzike sa svojim ljubiteljima, o zadržavanju stare i osvajanju nove publike.
Panelisti: David Thyren, Eva Bojner Horwitz, Sabina Hadžibulić (Švedska), Katarina Mažuran Jurešić (Hrvatska).
Moderator: Vladimir Đorđević, Srbija.

Predavanje – konferencija se održava na engleskom jeziku.

Prijave su na sledećim linkovima po danima:

Četvrtak, 28. maj https://us02web.zoom.us/j/84459637651

Ponedeljak. 01. jun https://euinfo.rs/euinfo-webinar/


Ivan Makragić

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

EDO PLOVANIĆ MUZIKA.HR: Imam jednu excelicu sa svime šta želim napraviti, čovječe, nema kraja

U najnovijem nastavku naše muzičke PR priče, upoznajemo veoma zanimljivog, ambicioznog, nadasve svestranog mladog čoveka, koji je do sada...

PIŠE: MILAN B. POPOVIĆ / ALEK – Prepoznaj me // Akustično u studiju

Oduvek sam voleo-anplagd- zvuk i ALEKOVO (Kragujevac, rodni grad) izvođenje sopstvene autorske pesme PREPOZNAJ ME, probudilo je moja sećanja na nekadašnje dvodecenijske i trodecenijske...

ZLOSTAVLJANJE NA FILMU

Dokumentarni film naše rediteljke i glumice Danijele Štajnfeld „Zaceli me“ juče je, na ovogodišnjem 26. Festivalu autorskog filma, imao specijalnu projekciju u Kombank Dvorani. „Zaceli me“ prikazuje intimna svedočenja...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!