MUZIČKI I SCENSKI PROGRAM U BEOGRADU DANAS – SUBOTA, 07.12.2019.

Reklama


1) Sava centar, 18.00h i 20.30h: KRCKO ORAŠČIĆ NA LEDU

Gostovanje Ruskog državnog baleta na ledu iz Sankt Peterburga čini 36 klizača –  baletskih umetnika i pobednika na Olimpijskim igrama, svetskih, evropskih i nacionalnih prvenstava, a u Beogradu će izvesti spektakularnu baletsku predstavu “Krcko Oraščić”. Ovaj balet se dododi u organizaciji koncertne agencije Team System Music koju su nam doveli i Hor manastira iz Moskve ove godine na istom mestu. Krcko Oraščić nam je u drugim verzijama upravo na ledu već gostovao u prestonici.

Ruski državni balet osnovan je 1967.godine i od tada izrasta u kulturni brend Ruske Federacije i dobija epitet Državni. Baletski umetnici dostigavši vrhunac u karijeri tokom igranja na scenama, postaju članovi Državnog baleta na ledu koji u Rusiji nosi status kultne umetničke trupe. Krcko Oraščić svojom pričom vodi gledaoce u imaginarni svet mašte kroz prikaz vrhunskog umeća na ledu sa akcentom na baletsku umetnost. Klasične baletske figure prilagođene izvođenju na ledenoj podlozi izvode se sa savršenstvom i lakoćom, što kao rezultat ima vrhunsku predstavu. U predstavi se koriste i kostimi rađeni po idejama najpoznatijih ruskih kostimografa. Gracioznost klizača, maštovita kostimografija i scenografija, specijalni efekti, veštine umetnika uz vanvremensku muziku Čajkovskog, omogućavaju publici uživanje u prvoklasnom umetničkom događaju. Zbog velikog interesovanja spektakl se izvodi u dva termina: 18h i 20.30h.2) Subbeerni centar, 20.00h: Atheist Rap

Čuvena grupa u epizodi “30 za 30”, što znači – 30 pesama za 30. rođendan benda. Posle tačno godinu dana Atheist Rap su odlučili da se vrate u podzemlje Cetinjske ulice i da u Subbeernom centru zaokruže i treću deceniju (nikad aktivnijeg) rada!

3) Klub Fest, 22.00h: Popečitelji

Kultni Popečitelji svakim koncertom potvrđuju epitet eksplozivne koncertne atrakcije.. Pored koncerata u Srbiji i zemljama u regionu, Popečitelji su nastupali na brojnim festivalima u Poljskoj, Italiji, Francuskoj, Austriji i Belgiji. Nastupima u preko 70 gradova u zemlji, regionu i Evropi, Popečitelji neumorno rade ono u čemu su najbolji i raduju se svakom direktnom kontaktu sa publikom.

Izvor: Ivan Makragić – Redakcija

Fotografije: Promo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here