Muzički festivali džez i bluz muzike u Srbiji tokom leta: “Youth Jazz & Rock” i “Bluzika”

Promocija bluza i džeza u našoj zemlji

0
Reklama


Promocija bluza i džeza u našoj zemljiBEOGRAD & PALIĆ, 16. jula:
Dva festivala sličnih muzičkih senzibiliteta biće održani tokom jula i avgusta u Srbiji, koji promovišu zvuk džeza i bluza.

Prvi je već imao svoj početak na Kalemegdanu, iza Prirodnjačkog muzeja, pod nazivom “Bluzika”, koji se održao 26. juna iz drugog puta usled kiše što je sprečila originalni datum.

Bluzika Muzika je letnja scena poznatog intimnog kluba Bluz i Pivo.

Događaj je planiran da se održi tri puta u toku vrelih letnjih meseci, i prvi nastavak je bio jednodnevni, dok će ovog meseca publika gledati dvodnevni program – 23. i 24. jula i čak osam muzičkih sastava.

Prvog dana i noći 23.07. nastupiće Kosta Paunović Fusion Quartet, “A.N.D.R x Retrospekt1va”, “Bvana iz Lagune” i “James Brown Tribute Belgrade”.

Druge večeri 24.07. sviraće – “Bramax Jazz”, “Rain Dogs” (Tom Waits tribute band), uvek traženi “Supersi”,


Kao i uvek, oirganizatori iz kluba Bluz I Pivo domaćinski su uredili predivan ambijent iza galerije Prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu, pripremili su odlično piće i hranu, a satnica koncerata je sledeća:

23.07. 2022.

18:30 Kosta Paunović Fusion Quartet
20:00 A.N.D.R x Retrospekt1va
21:30 Bvana iz Lagune
23:00 James Brown Tribute Belgrade


24. 07. 2022.
18:30 Bramax Jazz
20:00 Rain Dogs
21:30 Supersi
23:00 Jim Wilson

Kombinacija crnog zvuka, jakog gruva i fanktastičnih muzičara garantuje nezaboravno iskustvo, kako navode iz organizacije događaja.
Festival “Youth Jazz & Rock” od 4. do 7. avgusta na Paliću

PALIĆ: Muzički festival “Youth Jazz & Rock” biće održan od 4. do 7. avgusta na Letnjoj pozornici bioskopa “Abazija” na Paliću, objavljeno je na društvenim mrežama.


Manifestacija je pretežno posvećena džez stvaralaštvu, i biće realizovana nakon 29. izdanja Festivala evropskog filma Palić na istom mestu “Abazije”.


Kako je navedeno na mrežama Facebook i Instagram, prve večeri 4. avgusta nastupiće beogradski bend “Bojan Cvetković Quartet”, sastavi – “Sfumato” iz Zagreba, “Bosque Sound Community” iz Čačka, Subotice i Beograda, kao i istaknuto ime “Manivi”, na čelu sa pevačicom Ivanom Vukmirović Manivi.


Naredno veče 05.08. nastupiće Bogdan Đurđević Quartet, američka grupa “Voodoo Baby Aliens” iz Bostona, kao i “Trio Sveti” iz Njujorka i Beograda, gde svira i džez etno pijanista Vasil Hadžimanov.


Odmah sutradan 6. avgusta dolazi iz Novog Sada i Subotice sastav “Projections” i američko-arapski bend “Ali Tahir Orchestra” iz Bostona i Dubaija (Ujedinjeni arapski emirati).


Za sam kraj “Youth Jazz & Rock” festivala, 7. avgusta će nastupiti Viktor Tumbas Quintet iz Beograda i Subotice, kao i “Fade Out” iz Arilja.

Osim Beogradskog džez festivala i Nišvilla u Nišu, kao najvećih manifestacija ovog žanra, u poslednjem periodu se osnivaju sve više revija te muzike, tako da je Palić jedna od tih smotri.

Takodje je u Beogradu nedavno održano drugo izdanje festivala “Jazz in the Garden” sa čak 14 koncerata za dva dana u Botaničkoj bašti “Jevremovac”.

Vasil-Hadžimanov_foto-Nebojša-Babić
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here