Muzički festival „Overload“ od 28. do 30. jula u Vladičinom Hanu: Električni orgazam, E-Play, Kerber

Veliki bendovi, budući značajni koncerti i Moto skup

0
Reklama

Veliki bendovi, budući značajni koncerti i Moto skup


VLADIČIN HAN, 14. jula
:  Poznati muzički festival „Overload“ u svom novom izdanju biće održan od 28. do 30. jula u Vladičinom Hanu sa zaista veoma zanimljivim i bogatim programom.

 Tokom tri dana i noći publiku će ispunjavati rok muzičari – legendarni sastavi „Električni orgazam“, „Kerber“, „E-Play“ kao hedlajneri festivala.


 
Na repertoaru ovogodišnje selekcije sviraće bend iz Vranja – „Poslanici“, šaljivi zabavni sastav „Vesela mašina“ – kao Tribjut Rokeri s moravu, „A Moonshine Spirit“, rok atrakcija „Kraljevski apartman“, hard rok zvuk – „Centurion“, rep i trep muzičar, sada i glumac u seriji „U klinču“ – Vojaž (Voage)30. jula, kao i rep hardcore grupa „357“, koja se aktivirala poslednjih godina na raznim festivalima i manifestacijama.
 Antologijski novotalasni rok bend „Električni orgazam“ postoji već 43 godine, često su na turnejama po celoj Srbiji i čitavom regionu bivše Jugoslavije, skoro su nastupali na trodnevnom Air Festu u Obrenovcu, a u Beogradu u Domu omladine (sala „Amerikana“,decembar 2022) i na otvorenomna Platou ispred Muzeja Jugoslavije, uokviru početka manifestacije „Leto u MuzeYU“.


Prestonica će im se nasmešiti i 15. decembra kada će održati još jedan samostalan koncert u Mts Dvorani, koju su osvojili krajem 2021. godine povodom malo zakasnelog jubileja – 40 godina karijere.Niška rok grupa „Kerber“ na čelu sa Goranom Šepom ili Galetom Kerberom, postoji više od 40 godina, često je prisutna na raznim velikim dogadjajima, tako ih je publika nedavno gledala na 20. izdanju Beer festa na beogradskom Ušću, a pamte se i njihovi rasprodati koncerti u Sava centru (2017), Hali sportova, Mts Dvorani (2022), i na smotrama raznim kao na Stadionu Tašmajdan, festivalu Bojčinsko leto u Progaru (Bojčinska šuma, Surčin) i raznim solo nastupima u rodnom Nišu.


Alternativna rok ska atrakcija „E-Play“ slavi 25 godina karijere, ima obimnu turneju širom zemlje i regiona, i nedavno su nastupali na festivalu „Blokstok“ u Železničkom parku Novog Sada, te ih dalje čeka putanja na različitim meridijanima.

Vokal i bas – Maja Cvetković, gitara – Nemanja Velimirović i bubanj – Goran Ljuboja Trut sa svojih pet studijskih albuma, uvek osvajaju svoju publiku na mnogim velikim festivalima (Beer fest – BG, Exit – Novi Sad, Arsenal fest – Kragujevac), i po Beogradu (klub Fest – Zemun, Kuglaš, Beer Garden – Ada Ciganlija, SKC, Letnja scena Studentski grad, Dom omladine).


Overload festival je specifičan po tome što ima i svoj Moto skup, koji će se održati 29. i 30. jula, a sadrži – Bajkerske igre, defile bajkera ulicama grada, podela zahvalnica, i na kraju – drugog dana i – ispraćaj bajkera.

Ivan Makragić
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here