MUZIČKI DAN ZA VEČERAS U BEOGRADU : PETAK, 29.03.2019

0
Reklama

1)  Klub Fest, Zemun, 22.00h: E – PLAY

Alternativni rock bend E-Play je najavio da će ovo biti jedinstvena prilika za koncertnu promociju albuma „Sloboda“, koji se pored digitalnih platformi može naći na CD-u u izdanju promoterske kuće i koncertne agencije Long Play.


 –  “Album ‘Sloboda’ je definitivno naš najozbiljniji poduhvat do sada i to u svakom smislu, od tekstualnog, muzičkog, pa do produkcije. Ne znam da li je naš najbolji album, ali je svakako najzreliji. Publika sama treba da proceni gde je njegovo mesto u našoj diskografiji. Na koncertu u Domu omladine (gde smo proslavili 20 godina postojanja) nije bilo vremena da posvetimo pažnju svakoj pesmi sa ovog albuma pa se unapred radujemo Festu gde ćemo svirati dosta novih pesama.”

ističe pevačica, basistkinja i autorka pesama Maja Cvetković. Beogradski E-play tokom 20 godina postojanja nikada nije trčao za ukusima gomile, što se sjajno moglo čuti na prethodnim albumima „E-Play“ (2000), „Crime“ (2005), „Drago mi je da smo se upoznali“ (2009) i „Obični ljudi“ (2013). Bez potrebe da nekome podilaze Maja, bubnjar Goran Ljuboja-Trut, gitarista Nemanja Velimirović i prateći vokal Kristina Jovanović-Kika. Prošle godine imali su veoma zapaženu turneju i sva tri odlična koncerta u Beogradu – Studentski grad, Beer fest i Dom omladine. Ovaj prostor je veoma intiman i odražava bliskost sa publikom. Energična i snažna svirka ovog benda nikog ne može ostaviti ravnodušnim, jer su svi oduševljeni!
2)  Splav klub Knjaz, 22.00h: FILIP ŽMAHER

 Večiti dečak, od ranog detinjstva u muzici, izvanredan vokal za rock i pop rock numere, u dva koncerta na različitim lokacijama pružiće svoj maksimum i zanimljiv repertoar autorskih pesama i slavnih klasika rokenrola. Žmaher se nakon života u Ukrajini nastanio ponovo u Srbiji, gde nastupa po raznim rock klubovima kao “Garaža”, ili manifestacijama tipa “Božićno seoce kod Hrama”. Kada Žmaher zapeva kultnu pesmu Luisa “Ne kuni me majko”, dame i njihovi pratioci uvek bivaju raspamećeni.


3)  Elektropionir, 21.00h: POPEČITELJI

Više je povoda za ovaj koncert večeras koji se zove “POZIVANJE! 15/25″:
Promocija singla „Pozivanje“, 15 godina od albuma „Ko radi?“ i 25 godina benda! Novi singl Popečitelja je prilika da vas bend pozove da zajedno obeležite par jubileja i bučno uđete u neizvesnu budućnost.
4)  Akademija 28, 22.00h: FISH IN OIL

Sastav čine gitarista i kompozitor Bratislav Radovanović, saksofonista Dušan Petrović, basista Branislav Radojković, bubnjar Tom Fedja Franklin i perkusionista Veljko Nikolić- Papa Nik. Njihova muzika predstavlja kombinaciju avangardnog džeza, bluza, rokenrola i filmske muzike. Nastupaju često u ovom klubu, kao i u starom Bitefu – Soul Society i u drugim prostorima prestonice. Otvorili su Beogradski Jazz festival u Domu omladine jesenas (oktobar 2018), kao i mini jazz smotru u Akademiji 28 – proslava 102 godine džez muzike. Veoma su aktivni i vredni, često angažovani na raznim manifestacijama ili festivalima.


5) Muzička kuća Metropolis, 21.00h: DEJAN GVOZDEN / KRISTALI/

  Dejan Gvozden, frontmen rok grupe “Kristali” ovog puta ima) solo-akustik nastup u Muzičkoj kući Metropolis, od 21h, bez svog matičnog benda. Ulaz je slobodan.


6)  Soul Society, 23.00h: PREKARDASIAS

Prekardashians je bend kome je groove u srcu. Vodiće vas na putovanje kroz nekoliko decenija muzike, čiji je cilj neprekidno mrdanje kukovima. Energične izvedbe najvećih hitova Stevie Wondera, Chic-a, Jamiroquai, Michael Jacksona i mnogih drugih vratiće vas u vreme najbolje igranke, pod svetlima disco kugle. Get up and drive your funky soul! 

Izvor: Ivan Makragić music pocket

Fotografije: Promo


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here