MUZIČKI DAN U BEOGRADU I PANČEVU – SREDA, 13.03.2019.

0
Reklama

)  Kombank dvorana, Guitar Art Fest, 20.30h: THE ROSENBERG TRIO

Čuveni Gipsy Jazz – Swing sastav Rosenberg Trio iz Holandije nastupiće i na jubilarnom Guitar Art Festivalu, Nakon dva rasprodata koncerta u Sava centru 2006. i 2008. godine. Magični Trio već više od 25 godina predstavlja „suštinu Gipsy Jazz – Swing muzike“, a Stokelo Rosenberg smatra se jednim od najboljih gitarista, sa svojom besprekornom tehnikom i virtuoznošću, koju kombinuje sa posebnim emocijama tokom sviranja. Mnogi danas tvrde da je dostigao i svog uzora, legendarnog Đanga Rajnharta. Posle spektakularnog Visenta Amiga sinoć, eto novog izazova i gitarskog uživanja.

Izvolite i dodatni program festivala:

Guitar Art Festival & Jazz kantina Lisabon predstavljaju Guitar Art Midnight Cafe Club i bogat muzički program od 12-16. marta od 22h – 01h! 
12. mart – TRI I PO ČOVEKA BEND
13. mart – VESELE OSAMDESETE BEND
14. mart – COOLARES TRIO
15. mart – THE BESTBEAT BEATLES TRIBUTE BAND
16. mart – ABBA REAL TRIBUTE BAND
Jazz kantina Lisabon – Kombank dvorana, ulaz iz Čavketovog pasaža – rezervacije 066/88-22-1952)  Kulturni centar Pančeva, 20.00h: AMIRA MEDUNJANIN

Nakon rasprodatih koncerata u Kragujevcu i Zrenjaninu, svetski priznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin nastavlja mini turneju po Srbiji i večeras održaće koncert (20:00) u Kulturnom centru Pančeva, i binu deli sa svojim kolegama – gitarista Ante Gelo i kontrabasista Zvonimir Šestak. Naravno, njeni koncerti u Beogradu su redovno rasprodati u Sava centru.

Sevdalinke koje je Amira naučila od svoje majke bile su neke od najlepših pesama koje je čula. Fasciniranost usmenom tradicijom Bosne i Hercegovine navela je Amiru da se posveti stvaranju jedinstvenog glasa unutar sevdalinke.
   Do sada ima za sobom 7 albuma:  „Rosa“ (2005), „Amira Live“ (2009), „Zumra“ (2010), „Amulette“ (2011), „Silk and Stone“ (2014), „Damar“ (2016) i „Ascending“ (2018). Turneja se nastavlja sutra – 14.03, u Aleksincu (Centar za kulturu i umetnost).

3)  Dom omladine Beograda, sala „Amerikana“, 21.00h: RIVERSIDE

Poznati poljski progresiv hard rock bend stiže premijerno u Beograd i Srbiju, u organizaciji MM Concerts i Serbian Hellbangers. RIVERSIDE su na okupu još od 2001. godine i do sada su objavili 7 studijskih albuma i održali brojne nastupe širom sveta. Sastav na aktuelnoj turneji prmoviše novi album „Wasteland“, a glavna tematika je – preživljavanje nakon Apokalipse.


„Nikada nisam pomislio da ću nakon 17 godina benda i 6 studijskih izdanja ponovo imati osećaj kao da objavljujemo debi album“ – kaže bubnjar Piotr Kozieradski. „Wasteland je jednako važan kao i naša prva ploča Out of Myself. Ovo je teži i mračniji Riverside.“

Bend je tako odlučio da na ovoj turneji prvi put posle dužeg vremena u set vrati nekoliko pesama sa voljenog prvenca „Out of Myself“ kao i sa uspešne ploče „Second Life Syndrome“. Pripremili su Wasteland album u celini da sviraju, uz njihovu do sada najbogatiju svetlosnu dekoraciju i gostovanja dodatnih muzičara na sceni. Sve fanove atmosferičnog prog roka kao i ljubitelja težih rifova očekuje pravi audio-vizuelni spektakl.

Izvor: Ivan Makragić music pocket

Fotografije: Peter van Hout

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here