MUZIČKA POEZIJA: SLOVA ZA NOTE

0
Reklama

SAUTOR: Srđan Milivojević-Sikac

IZDAVAČ: TV5 Užice

BROJ STRANA: 115

POVEZ:  Mek

CENA: 350

OVO JE ZBIRKA PESAMA: koja razbija stroge granice uobičajenog književnog žanra u paramparčad, u korist raskošnosti talenta glavnog autora.

KO JE ZAPRAVO PESNIK?  Dejstvujući i doprinoseći, nekako uvek iz senke, ostavljajući trag, kako na muzičkim ostvarenjima matičnog rokenrol sastava Tina, ili pak, zapisujući emocije u obliku slovnih znakova, Srđan Milivojević-Sikac, ne tipično za ovdašnje turbulentne prilike i ponajmanje umetnički nastrojenu praksu, uspeva da u ovdašnjoj kulturnoj baštini ostavi dovoljno vidljiv trag. Kao svojevrsna kruna bogate karijere-objavio je podsetimo se, pet studijskih albuma sa matičnim muzičkim sastavom koji je osnovao u rodnom Užicu i sarađivao sa mnogobrojnim umetnicima- pojavila se zbirka njegovih pesama – Korak do sna.

KADA BI STIHOVI MENJALI KOSMOS, OVI BI GA POKRENULI:

I nikad da znaš za strah kad vidiš

pod tuđim znamenjem

zastave što bez vetra vijore se

i nikad ne poželiš da sunce izađe

i vidiš dan što bez ptica počinje

LIRSKI SUBJEKT OVE KNJIGE JE:  U mnogome je duboko sofisticiran i romantičan ali je u toj romantičnosti višeslojan, a opet sasvim jasan i širokom konzumentskom auditorijumu emotivno prepoznatljiv i dopadljiv.

KADA BIH KRENUO NA PUT: Svakako bih je poneo i svakom slučajnom putniku namerniku bih je preporučio ili barem na tren posudio na čitanje i upijanje.


KAKO  ČITATI OVU KNJIGU:
Čitati je tako što joj se s vremena na vreme treba uvek nanovo vratiti i ispoštovati je. Ona to, zasigurno je, zaslužuje. Proverite!

Izvor: Milan B. Popović music pocket

Fotografija: Omot knjige

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here