MUZIČKA POEZIJA: SLOVA ZA NOTE

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

SAUTOR: Srđan Milivojević-Sikac

IZDAVAČ: TV5 Užice

BROJ STRANA: 115

POVEZ:  Mek

CENA: 350

OVO JE ZBIRKA PESAMA: koja razbija stroge granice uobičajenog književnog žanra u paramparčad, u korist raskošnosti talenta glavnog autora.

KO JE ZAPRAVO PESNIK?  Dejstvujući i doprinoseći, nekako uvek iz senke, ostavljajući trag, kako na muzičkim ostvarenjima matičnog rokenrol sastava Tina, ili pak, zapisujući emocije u obliku slovnih znakova, Srđan Milivojević-Sikac, ne tipično za ovdašnje turbulentne prilike i ponajmanje umetnički nastrojenu praksu, uspeva da u ovdašnjoj kulturnoj baštini ostavi dovoljno vidljiv trag. Kao svojevrsna kruna bogate karijere-objavio je podsetimo se, pet studijskih albuma sa matičnim muzičkim sastavom koji je osnovao u rodnom Užicu i sarađivao sa mnogobrojnim umetnicima- pojavila se zbirka njegovih pesama – Korak do sna.

KADA BI STIHOVI MENJALI KOSMOS, OVI BI GA POKRENULI:

I nikad da znaš za strah kad vidiš

pod tuđim znamenjem

zastave što bez vetra vijore se

i nikad ne poželiš da sunce izađe

i vidiš dan što bez ptica počinje

LIRSKI SUBJEKT OVE KNJIGE JE:  U mnogome je duboko sofisticiran i romantičan ali je u toj romantičnosti višeslojan, a opet sasvim jasan i širokom konzumentskom auditorijumu emotivno prepoznatljiv i dopadljiv.

KADA BIH KRENUO NA PUT: Svakako bih je poneo i svakom slučajnom putniku namerniku bih je preporučio ili barem na tren posudio na čitanje i upijanje.


KAKO  ČITATI OVU KNJIGU:
Čitati je tako što joj se s vremena na vreme treba uvek nanovo vratiti i ispoštovati je. Ona to, zasigurno je, zaslužuje. Proverite!

Izvor: Milan B. Popović music pocket

Fotografija: Omot knjige

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek osvojiće vas zajedničkim singlom “Tvoje usne”

Novi singl “Tvoje usne” kolaboracija je s genijalnim Matijom Cvekom kao gostom na Zdenkinom hvaljenom albumu “Konstatacija jedne mačke” koji je tokom ove godine uz CD...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket