Muzička grupa “Buč Kesidi” danas (19. januar) najavila koncerte u Beogradu, Novom Sadu i Zagrebu

Momci obećavaju prave spektakle, a biće održani i koncerti u mnogim drugim gradovima

0
Reklama


Momci obećavaju prave spektakle, a biće održani i koncerti u mnogim drugim gradovima

BEOGRAD, 19. januara – Domaći elektro pop rok bend “Buč Kesidi” iz Pančeva danas je na zvaničnom susretu sa medijima u Beogradu najavio predstojeća tri koncerta u Beogradu, Zagrebu i Novom Sadu i predstavio najnoviju pesmu “Skupi snagu”.

Popularni duo kojeg čine bubnjar i vokal Zoran Zarubica i gitarista – vokal Luka Racić već su u nedelju, 15. januara objavili datume svojih koncerata na društvenim mrežama Facebook i Instagram, dok su danas u klubu i galeriji Marsh Open Space govorili o svim narednim planovima.

Tako su zakazali prvo koncert u dvorani Spensa u Novom Sadu za 20. maj, onda na stadionu “Šalata” u Zagrebu 27. maja, da bi ovaj triptih koncerata zaokružili 3. juna na stadionu Tašmajdan u Beogradu.

Za sve koncerte prodaja karata počela je danas, 19.01. od 10.00h, kako je i tada objavljeno na njihovim oficijelnim stranicama socijalnih mreža.

Koncert na Tašmajdanu će se razlikovati od ostalih, prostor će biti podeljen u Tri zone – Fan pit, parter i tribine, i prve dve zone su izuzetno ograničene za broj publike.


FOTO: Vladimir Nićiforović
“Zakazali smo za sada ova tri velika koncerta, ali naravno ne znači da će ih biti samo toliko tokom ove godine. Birali smo ta tri grada koja su nam veoma značajni za karijeru”, naveo je Luka Racić.


Zoran Zarubica se nadovezao na tu temu da su Beograd, Zagreb i Novi Sad tri najveća grada gde je za njih sve počelo, odnosno tu su imali veoma zapažene i uspešne koncerte.


“Novi Sad je sav “izgoreo” i nekako nas ispratio od početka naše priče i velikog praska, kada je izašao album “Euforija”. Onda je usledio Beograd sa dve rasprodate sale “Amerikana” u Domu omladine, i naravno pet rasprodatih koncerata u Zagrebu, gde nismo svirali skoro dve godine”, podsetio je Zoran Zarubica i napomenuo da su čekali pravi trenutak da se vrate u Hrvatsku i ponovo je osvoje, jer imaju nove pesme i spremaju uveliko treći studijski album, tako da im je zaokružen povod i muzička priča.


Levoruki indi elektro rok duo je lako i brzo rasprodao dva koncerta u “Amerikani” DOB-a u decembru 2019. godine, kao i na Kalemegdanu, kod spomenika Pobednik avgusta 2021. godine.


U Zagrebu su takodje 2021. godine napravili pravi trijumf jer su rasprodali čak 5 koncerata u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti.


Od tada do sada “Buč Kesidi” ima i nove pesme za sledeći autorski materijal.BK CS 1 – Sofija Modošanov i Ivana Tešić

BK FOTO 2 – Sofija Modošanov i Ivana Tešić

“Veoma vredno radimo na trećem albumu. Napravili smo najavu za album pre mesec dana sa singlom ”Curimo po asfaltu”, premijerno emitovan na Radiju Beograd 202. Na neki način smo sa tom pesmom predstavili i promenu zvuka više orijentisanom ka sintisajzerima, ali su tu i dalje prisutne gitare i bubanj, jer su to ipak naši “prirodni” instrumenti”, rekao je Zarubica.


Obojica su ocenili da njihova najnovija pesma “Skupi snagu”, inače puštena nakon susreta sa medijima, predstavlja jedan jači rokenrol, i nadaju se – budući hit, i razlikuje se od numere “Curimo po asfaltu”, delimično je depresivnija.


Muzički spot za pesmu “Skupi snagu” će izaći za mesec dana, kako su najavili Luka i Zoran, koji realizuju sa istom ekipom kreativnih saradnika – Vedrana Vukojević, Luka Trajković i ostali.


“Album se polako sprema, ali nikad se ne zna, možda će izaći i pre nego krenu ovi koncerti u maju”, poručili su Luka i Zoran.

Bend će na ovaj način obeležiti jubilej– 10 godina postojanja benda, jer su nastali 2013. u Pančevu.


BK FOTO 6 – Sofija Modošanov i Ivana Tešić
Njihovu diskografiju čine dva studijska albuma – “Posesivno-ospulsivni hospul” (2016) iEuforija” (2019), EP izdanje “Španska serija” (2016), kao i live album “Euforija uživo” (2021) i istoimeni dugometražni koncertni film u režiji Davida Jovanovića.


Istina, veliki bendovi uspevaju da napune Stadion Tašmajdan, od mnogih inostranih muzičara poslednjih godina i decenija (Whitesnake, Igi Pop, The Cult, Pixies, Toto, Manu Chao), regionalnih i domaćih snaga (Dr Nele Karajlić, Hladno pivo, Bajaga, Riblja čorba, YU Grupa, Dubioza kolektiv).


“Tašmajdan za nas nosi status legende. Imati koncert tamo zvuči kao da smo stvarno nešto ozbiljno postigli. Ambicija nam je već jako dugo da tamo sviramo. Osetili smo da je trenutak da ponovo nastupamo u Beogradu, jer je naš bend u medjuvremenu porastao. Biti na pozornici Stadiona Tašmajdan je za nas nešto značajno i veliko i taman nismo svirali u Beogradu neko vreme”, izjavio je Luka Racić, pevač i gitarista ovog dua.


“Stadion Tašmajdan smo posmatrali još kao klinci, kada smo krenuli da formiramo bend i imali želju da sviramo na otvorenim stadionima i arenama. Ovo je naš prvi korak ka tome, ka ostvarenju sna i nadam se da ćemo uspeti sve da izvedemo”, dodao je Zarubica.


Za sada obojica drže u tajnosti ko će im biti od gostiju na koncertu u Beogradu, ali spremaju razna iznenadjenja, te su poručili fanovima da ih dalje prate na društvenim mrežama gde će najavljivati i otkrivati pomalo šta publiku očekuje na Tašmajdanu, i obećali – “svakako će biti pravi spektakl”.


Ostatak Srbije i regiona sigurno neće biti zapostavljen, te Luka i Zoran su napomenuli da će predstojeća tri koncerta biti najveća u njihovoj karijeri po broju publike na jednom mestu, što se tiče samostalnih celovečernjih nastupa.


Ipak, imaće i koncerte u drugim većim gradovima Srbije i regiona, što će postepeno najavljivati.
Momci se slažu da će njihovi koncerti u Beogradu, Zagrebu i Novom Sadu ubedljivo biti najveći u produkcijskom smislu, i u pogledu rasvete, gostiju, samog šou programa na visokom nivou.


Oni su zahvalni medijima na ogromnoj podršci poslednjih 10 godina koliko bend postoji, jer prate bend iz jedne manje sredine kakav je grad Pančevo, gde se ne ističu uvek sva kulturna dešavanja kao u Beogradu ili Novom Sadu.
BK FOTO 6 – Sofija Modošanov i Ivana Tešić
FILM – Ljubiša Joković

FILM – Ljubiša Joković
“Sada se situacija promenila, imali smo jako lep koncert u Pančevu prošle godine, bilo nam je drago da smo ga održali, publika je divno reagovala”, prisetio se Luka, a onda je Zoran otkrio – “To i jeste neka lokalna sredina, tamo smo odrasli, nas i dalje u Pančevu znaju kao Luku i Zorana, ne kao “Buč Kesidi”.

Gde god da odu i osvajaju turnejama, Luka i Zoran smatraju da su ostali isti, ništa se suštinski nije promenilo, nisu se uobrazili, samo imaju uspešnu karijeru koja raste, i ljudi u Pančevu to veoma cene kod njih.


Popularni momci nazvali su svoj bend prema čuvenom vestern filmu “Buč Kesidi i Sandens Kid” (1969) reditelja Džordža Roja Hila, gde su igrali Pol Njumen, Robert Redford i Ketrin Ros, ali i po stvarnoj ličnosti Buču Kesidiju, opasnom revolverašu i pljačkašu tog doba na Divljem Zapadu.

Tokom karijere i u poslednjim sezonama tokom pandemije od 2021. godine, “Buč Kesidi” je bio veoma tražen i angažovan sastav, svirali su na svim važnim festivalima – Exit, Beer fest, Arsenal fest 2022 (Kragujevac), Love fest (Vrnjačka banja), O.K. Fest (Tjentište), i imali rasprodate samostalne koncerte u Sarajevu, Splitu, Skoplju, Novom Sadu, Podgorici, Nišu, Kruševcu i drugim gradovima regiona.


FOTO: LUKA TRAJKOVIĆ
FOTO: Marko Ristić

Foto: Marko Ristić
Foto: Milena Radovančev
U svojim atraktivnim video spotovima “Đuskanje ne pomaže” i “Pola pet” angažovali su poznate glumce – Mionu Marković, Jasminu Večanski i Aleksandra Srećkovića Kuburu.


Zanimljivo je i to da je Zoran Zarubica po profesiji, obrazovanju zapravo pozorišni reditelj sa Fakulteta dramskih umetnosti, te je realizovao predstavu „Na litici“ po komadu „Norveška danas“, švajcarskog pisca Igora Bauersime, u produkciji Kulturnog centra Pančevo.


U toj poznatoj duo drami igraju Maja Šuša i Nikola Pavlović. muziku potpisuju naravno obojica – Luka Racić i Zoran Zarubica, i predstava je igrana u Beogradu (Bitef teatar, Dorćol Platz), Leskovcu, Vranju, Bujanovcu, Kragujevcu, Lazarevcu i Kraljevu.

Turneju ove predstave, u organizaciji Udruženja “Budi” iz Pančeva, podržala je Vlada Švajcarske.

IVAN MAKRAGIĆ

TANJUG / Music Pocket


Photo: Marko Ristić – EXIT

Foto: Milan Marić EXIT
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here