Muzičarka SZA objavila dugo očekivani drugi solo album “SOS” i singl “Nobody Gets Me“

Provokativna pop diva ponovo uzburkala strasti

0
Reklama

Provokativna pop diva ponovo uzburkala strastiNJUJORK, 16. januara – Američka pop muzičarka umetničkog imena SZA krajem 2022. godine objavila je dugo očekivani drugi studijski album “SOS” za udružene diskografske kuće “Top Dawg Entertainment”/ “RCA Record” iz Njujorka, odakle se izdvojio singl sa spotom “Nobody Gets Me“.

Solana Imani Rouv (Solána Imani Rowe), kako je pravo ime američke muzičke umetnice, laureat je Gremi nagrade, a već se istakla sa prvim studijskim materijalom neobičnog naziva “Ctrl” iz 2017. godine, takodje objavljen za iste izdavače.

SZA na najnovijem albumu “SOS” osvešćeno istražuje višeslojne sadržaje i teme kao što su – gubitak, uznemirenost, misterija, konfuzija, refleksija i tranzicija.

Novi projekat sadrži čak 23 pesme, i time se može smatrati dvostrukim albumom.

Gosti na albumu su Travis Scott, Don Toliver, Phoebe Bridgers i  Ol’ Dirty Bastard.
Umetnica koja slobodno menja žanrove izvela je nekoliko pesama sa novog albuma u poznatom šou programu “Saturday Night Live“ (SNL) gde je izvodila svoje pop pesme – “Shirt”, “Blind” i ”Big Boys” (u kome joj se pridružila domaćica emisije glumica Keke Palmer sa još nekim članovima SNL tima).


Takodje, novi singl “Kill Bill” smestio se udobno na prvo mesto Global Spotify liste, a nalazi se na istom tom mestu na nacionalnim top listama Australije, Kanada, Indonezije, Malezije, Novog Zelanda.

Još jedan hit sing sa spotom “Shirt” sa albuma “SOS” prikupio je preko 60 miliona strimova širom sveta od objavljivanja u oktobru 2022.

Do danas, SZA nastavlja da postavlja standarde u kreativnosti i pisanju pesama, dok obara rekorde sa preko 7,2 milijarde strimova širom sveta na svim platformama.Rođena u Sent Luisu i odrasla u Mejplvudu, provokativna SZA je objavila debi album “Ctrl” 2017. koji je veoma cenjen zbog svojih sirovih i iskrenih tekstova, a dospeo je na br. 1 na Bilbordovoj listi R&B albuma, 2. na listi R&B/Hip Hop albuma i br. 3 na Bilbord 200 listi, prema istraživanju “Nielsen Music”.


Taj njen prvi album dobio je pet nominacija za Gremi 2018. godine, a više od polovine pesama su multi-platinaste i zlatne.

Album “Ctrl” ostaje na Billboard 200 top-listi od objavljivanja 2017. i drži rekord za najduže izdanje za debi album nekog crnog izvođača.


Samo u 2022. godini, debi CD umetnice prodat je u preko 600.000 primeraka i postao je 10. najprodavaniji ženski album godine u zemlji – SAD i 50. najprodavaniji album globalno, i nakon pet godina od izlaska.

https://sza.lnk.to/SOS

SOS redosled pesama: 

  

01 SOS 

02 Kill Bill 

03 Seek & Destroy 

04 Low   
05 Love Language 

06 Blind  
07 Used feat. Don Toliver  

08 Snooze 

09 Notice Me 

10 Gone Girl 

11 Smoking on my Ex Pack 

12 Ghost in the Machine feat. Phoebe Bridgers  

13 F2F 

14 Nobody Gets Me 

15 Conceited 

16 Special 

17 Too Late 

18 Far 

19 Shirt 

20 Open Arms feat. Travis Scott 

21 I Hate U 

22 Good Days 

23 Forgiveless feat. Ol’ Dirty Bastard 

  


Osvojila je 2022 GRAMMY nagradu za najbolji Pop Duo/Group Performance za hit “Kiss Me More” sa Doja Cat, i mnoge druge nagrade i priznanja – Billboard Music Awards, Top R&B Female Artist, BET Awards – Best New Artist, BET Soul Train Awards – Best R&B/Soul Female Artist + Best New Artist, MTV Video Music Awards – Best Visual Effects – “All The Stars” with Kendrick Lamar, NAACP Image Awards – vanserijski novi izvođač.


Tokom 2019. godine SZA je osvojila nagradu NAACP Image Awards za takodje vanserijski Duo iliGrupu – pesma “All The Stars” sa Kendrick Lamar i najjbolji Soundtrack/kompilaciju za hit film “Black Panther” – SZA je takiodje laureat Billboardove nagrade 2019 – “Women in Music Rule Breaker Award“.

  U 2020. SZA je objavila hipnotičku numeru “Hit Different” sa Ti Dolla $ign zajedno sa zadivljujućim vizuelnim prikazom koji je zauzeo internet kao oluja.

Da bi zatvorili napornu godinu, SZA je poklonila obožavaocima na Božić pesmu punu nade – ”Good Days”.
Nominovan za Gremi za najbolju R&B pesmu, singl je brzo postao solo numera SZA sa najvećim uspehom – 9. mesto Billboard Hot 100 liste i uspeh – prvi put u prvih 10 na listi kao glavni izvođač.

Decembra 2021, SZA je osvojila svoj drugi top 10 vodećih izvođača na Billboardovoj listi Hot 100 sa zvaničnim izdanjem “I Hate U” koji je debitovao na 7. mestu.
Pesma je takođe ušla na #1 na Spotifi i Apple Music US top listama i oborila je rekord za najstrimovaniju R&B pesmu ženskog izvođača na Apple Music-u u prvoj nedelji.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here