MUZIČARI U OPASNOM DOBU IZOLACIJE I U ONLINE SVIRKAMA (VOL. 4): NEVERNE BEBE

DISCIPLINOVAN UMETNIČKI RAD OD KUĆE

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Organizatori „Egzita“ i “Arsenal festa”: “Otkazivanje bi bilo nepovoljno po državu”

“Pratimo pomno sve informacije u zemlji i svetu i sva su očekivanja da će se trenutna...

Otkazan evropski Nova Rock festival u Austriji

Dragi posetici festivala Nova Rocka, dragi medijski partneri i sponzori! Nažalost, teška vremena takođe zahtevaju teške odluke....

Divlje jagode predstavljaju video spot za pesmu Ulica na lošem glasu s novog albuma “Jukebox”

Nastala davne 1982. godine, “Ulica na lošem glasu” pronašla je svoje mesto na novom albumu u izmenjenoj, modernoj i...

DISCIPLINOVAN UMETNIČKI RAD OD KUĆE


DRUŽENJE preko interneta nikada nije bilo uspešnije i popularnije danas.
Na žalost tako je ispalo u ovom vanrednom stanju i okrutnoj izolaciji, policijskom času od 17.00h nadalje do sitnih sati.
Naravno i muzičari moraju da se pridržavaju pravila ove jezive pandemije, i da ne borave u prostorijama sa više od petoro ljudi. To je donekle i u redu kada je u bendu manje članova, ili su u pitanju solisti, te se mogu skupiti toliko da se obrate narodu, obožavaocima i osmisle neki koncept svirke ili zanimljivog kraćeg nastupa.

Van Gogh broji tri muzičara, uskoro imaju live online svirku na svojoj FB stranici, Marko Louis će imati koncert 26. marta sa svojim verovatno manjim bendom, a gitarista Ivan Zoranović Kiza, svake večeri od 20.00h na svojoj stranici Kizin fan club svira isključivo solo.

A kako kada se snima novi album? I kada je članova u bendu barem osmoro, i još je u ekipi i PR menadžer?

Zaista, kako onda da budu – zajedno, kako kaže istoimeni hit singl pop rock sastava NEVERNE BEBE? Ima li rešenja, ima li leka, postoji li izlaz?

Naravno! Evo i kako. Pred novu godinu bend je otvorio širom vrata svog studija za odabrane medije i iskrene obožavaoce da preslušaju dobar deo novog albuma u nastajanju, kao neka vrsta unapređene demo verzije. U tom istom studiju stvara i dorađuje nove numere frontmen Milan Đurđević, na Bežanijskoj kosi. A pevačice Tijana Sretković i sveža majka Jelena Pudar iz svojih domova na Zvezdari, odnosno Banovom brdu, daju svoj magični vokalni doprinos za snimanje materijala, svako ostaje kod kuće i radi na daljinu! Tu je i antologijski gitarista Saša Ranđelović Ranđa, u svom domu u Krnjači, koji uvek snažno cepa solaže na svom instrumentu.

Video dole u briljantnom split screen-u prikazuje ovaj kvartet kako uživa dok u svojim domaćinstvima zaista, kao i mnogi drugi danas, stvarno rade od kuće! Njihov posao verovatno ne podrazumeva da moraju imati klasično radno vreme 08h-16h ili 09h-17h, ipak su to umetnici, sve je klizno i krajnje po dogovoru.


Možda će u nekom sledećem video zapisu biti i mini svirke, možda baš tako filmski, putem četiri ekrana, split screen je zaista uvek moćno i veoma atraktivno vizuelno rešenje.
Ili ćemo ubrzo videti i ostale članove benda kada se uključe uživo u stvaranje: Vladan Đurđević Vlajko, Nemanja Savić, Sebastijan Kerekeš i Andreja Stojić, pod budnim okom PR menadžerke Marijane Rajić.

Bend je doček Nove 2020. godine imao u Herceg Novom, a Srpsku novu je 13. januara proslavio u Kragujevcu, dok su u Beogradu imali koncert nakon Božića (09.01.) po treći put zaredom na duhovnoj manifestaciji “Božićno seoce kod Hrama”, na platou ispred Hrama Svetog Save, na Vračaru. I kao i prošle godine, i sada su održali veoma efektan i zapažen nastup pun emocija, standardnih hitova i uživanja za sve emotivne i umetničke duše. Ispod tog nivoa grupa nikada i ne ide.
Dan Zaljubljenih jubilarni 10. put uzastopno obeležili su 14.02. u Kulturnom centru Pančeva.


Dok se ne završi ovaj haos sa kućnim karantinom, sedimo i mirujemo, a nakon toga: čekamo osmi studijski album NB da nam izađe, očekujemo i nove koncerte, turneju, vizualno privlačne spotove, a na sve to i dokumentarni film iz tri dela o Nevernim bebama na RTS-u.
Krčka se u montaži i jedan domaći film “Ključ” za čiju je muziku zadužen – Milan Đurđević. Igraju Radivoje Raša Bukvić, Aleksandar Berček i drugi.
Puno planova, samo da se ostvare i mi da sa bendom u njihovoj realizaciji uživamo. Bože, daj mi strpljenja, ali odmah! 🙂

Tokom snimanja albuma i pola minuta puštene atmosfere sa tih proba sa četiri strane sveta, pardon, Beograda, Neverne bebe poručuju:

Muzika se ne može izolovati!
Nove pesme za dane kad sve prođe… ❤️
I naravno, ostanite u svojim domovima!
Budite odgovorni prema sebi i prema drugima!

Za sam kraj puštamo vam naš izbor izvanrednih pesama koje N’ BEBE retko kada ili gotovo nikada u poslednje vreme ne pevaju na koncertima.
Možda će konačno osvežiti repertoar upravo sa ovim moćnim baladama koje su nepravedno zapostavljene ili istisnute sa njihove set liste.
Izvolite! Imate li vi svoje favorite?


Ali dobro, to je samo naš predlog i lista muzičkih želja, da uživamo uživo.
Ne moraju da nas poslušaju :).


Ivan Makragić

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Beogradska grupa NBG objavila novi video spot za pesmu “Beži”

Nakon spotova za pesme „Nove godine“ i „Osuđen na bes“, kultna beogradska grupa NBG objavila je još jedan video sa albuma...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Novo u Shop-u

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!