MUZIČARI U OPASNO DOBA KARANTINA IMAJU ONLINE SVIRKE (VOL. 34, 35, 36): PLAYADE, DRAGAN IVANOVIĆ, ALEKSA DANIĆ

ŽENSKI KVARTET I VRSNI GITARISTI

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Subotički bend Wooden Ambulance objavio je novi video spot za pesmu “Redville”

Subotički bend Wooden Ambulance objavio je novi video spot za pesmu "Redville" sa istoimenog albuma iz 2019....

KULTURA – MUZIKA NA ČEKANJU (VOL. 9): OTKAZAN ARLEMM ART FESTIVAL U ARILJU

JOŠ JEDNA IZGUBLJENA BITKA NA žalost, kultura je definitivno po celoj našoj maloj zemlji dovedena u pitanje...

Zagrebački bend Mašinko predstavlja novi singl i videospot o „Izgubljenom vremenu“

Zagrebački bend Mašinko predstavlja novi singl i videospot „Izgubljenom vremenu“ s aktualnog albuma „Danas ću, sutra ću“....

ŽENSKI KVARTET I VRSNI GITARISTI

Dokle god su muzičari van radara svirki i nastupa uživo, dotle će i trajati razni online događaji. Predstavljamo još neka imena koja nas iznenade i obraduju muzičkim projektima – i muziciranjima iz karantina.

VOL. 34 PLAYADE

Aktivne i aktraktivne, četiti muzičarke su se već predstavile u izolaciji sa dva nova spota za dve obrade – “Stand by Me” i “Frka”, ali su zato u svirkama tokom pandemije imale gostovanja i u veoma popularnoj emisiji “24 minuta sa Zoranom Kesićem”, baš kao segment koji se bave umetnicima u karantinu.
Julijana Vincan (vokal), Željka Milošević (električna harfa), Niuvys Sabournin (bas gitara) i Milica Georgijević (elektronski bubnjevi/pad), izuzetan su kvartet koji će tek osvajati tržište, a vi pogledajte njihove svirke u popularnom šou programu – “Reka” (TAP 011) & “Samo jednu ljubav imam” (Vlada Divljan).

Playade YouTube channel:
https://www.youtube.com/channel/UC3RKVrnvYatLDlZWPqWgX9Q


VOL 35: ALEKSA DANIĆ

Na sve to veoma efektan duet je ostvarila Playade dama i lider Julijana Vincan u sledećem video klipu u saradnji sa veoma mladim i izuzetno talentovanim dečakom na gitari Aleksom Danićem, beše to čarobna balada “Dođi” Parnog valjka, koju je divno obradio i Massimo Savić na svom albumu “Vještina”. I upravo ćemo i mlađanog Aleksu, pravo čudo od deteta predstaviti muzičkim zapisima kroz instrumentalne obrade poznatih numera tokom karantinskih dana. Ovaj vunderkind ima svoj YouTube kanal i neverovatno čarobno svira na instrumentu koji je očigledno njegova produžena ruka ili neraskidivi deo.
Tako ćete uživati u kompozicijama veličina kakvi su pop rock grupa A-HA, virtuoz na gitari Tommy Emmanuel, legenda Jimi Hendrix, fanky brend Bee Gees i pop pevač Vlado Georgiev, koje vešto izvodi Aleksa.

YouTube kanal: Aleksa Danić
https://www.youtube.com/channel/UCOFJ-JzhryZTB7hn3QkVJig?view_as=subscriber&fbclid=IwAR2ywyH5M4w7-aRgXe3YmPAwrW_l43cM9MoDiZEnU4dRO-tkgCiREqJvUKkVOL. 36: DRAGAN IVANOVIĆ

Izvanredan i retko vredan bas gitarista čuven je po rock grupi VAN GOGH sa kojom ponovo jaše u novom povratku kao trio u tekućoj 2020. godini, i posebno je Gaga, odnosno Dragan Ivanović bio angažovan u doba korone tokom online karantinskih koncerata svog opet aktuelnog benda. Tako je uz Đuleta i Srbu u dva snažna navrata oduševio pola miliona fanova u maratonskom muzičkom druženju tokom celog policijskog časa jedne noći u martu (17h-05h), a pre toga i u 100-minutnom nastupu za sve pratioce na Facebook i Instagram kanalu. Ali, osim toga, Gaga je realizovao i jedan singl snimljen u izolaciji, kao deo grupe Soul Kitchen Belgrade, o čemu ćemo posebno pisati, a ovde pred vama su i muzički klipovi u saradnji i bliskosti sa drugim muzičarima, tačnije – umetnicama.

Kako je Gaga i deo pratećeg benda Aleksandre Radović, i sa njom je učestvovao u online svirci accoustic pesme “Ljubavi moja” tokom karantina. Sada je snimio svoju verziju njene pesme “Živim bol” sa najnovijeg albuma “Predvorje života” 2020. gde je na vokalu Đurđa Petrović Poljak.

Pevačica Đurđa je pred puštanje snimka na YouTube kanalu i Facebook-u zapisala sledeće:

Naša verzija pjesme Aleksandre Radović – Živim bol
Lockdown verzija Kotor-Beograd.
Hvala mom divnom i dragom kolegi i prijatelju Draganu Ivanoviću koji mi je želju ispunio na daljinu. Sve se može kad se voli❤️.


Sledeći klip možete pogledati na Facebook stranici glumice Olivere Bacić koja u pratnji Dragana peva mnogima omiljeni hit “Dođi u pet do pet” antologijske grupe “Ambasadori”. Glumica je inače popularna kao fatalna i privlačna mlada dama u TV serijama “Komšije”, “Biser Bojane” i “Žigosani u reketu”, ali i po nedavnom uskakanju u dugovečni mjuzikl “Cigani lete u nebo” Pozorišta na Terazijama, gde glavnu žensku ulogu deli sa Mionom Marković (takođe serije “Biser Bojane” i “Žigosani u reketu”), uz nezamenljivog Ivana Bosiljčića kao Lajka Zobara. Kada krene ponovo pozorišna sezona, Oliveru obavezno posetite u ovom muzičkom spektaklu, kao i na repertoaru dečjeg teatra “Boško Buha” (Aladin i čarobna lampa, Petar Pan, Nemušti jezik).

Uživajte u tandemu Olivera Bacić – Dragan Ivanović.
Dođi u pet do pet
https://www.facebook.com/olivera.bacic.9/videos/3406894369325060/


Nastaviće se …

Ivan Makragić

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Zagrebački bend Mašinko predstavlja novi singl i videospot o „Izgubljenom vremenu“

Zagrebački bend Mašinko predstavlja novi singl i videospot „Izgubljenom vremenu“ s aktualnog albuma „Danas ću, sutra ću“....

Vlada u Velikoj Britaniji ponovo dozvoljava održavanje koncerata

Nakon što je prošle nedelje spremila paket mera pomoći za muzičku industriju i sektor manifestacija od čak 1,57 milijardi funti, vlada Velike...

OTKAZAN TAM – TAM MUZIČKI FESTIVAL U HRVATSKOJ

“Dragi TAM TAM-ovci, nažalost nemamo dobre vijesti. Kao organizatori TAM TAM-a i u dogovoru sa lokalnim vlastima, a obzirom na situaciju smo...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!