MUZIČARI U OPASNO DOBA IMAJU ONLINE SVIRKE (VOL. 21): ŽELJKA MILOŠEVIĆ

HARFA U SLUŽBI VRHUNSKE UMETNOSTI

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Metalika sprema novi album

Lars Ulrih je u razgovoru sa kantautorkom Fibi Bridžers za Rolling Stone magazin otkrio motive grupe, prenosi Headliner. "Već tri ili...

ONLAJN PROGRAM 26. FESTIVALA AUTORSKOG FILMA

Pored redovnog programa 26. izdanja Festivala autorskog filma, koji počinje 27. novembra u bioskopskim dvoranama, publika će imati mogućnost da neke od...

Počelo snimanje nastavka popularne TV serije “Besa”

Druga sezona biće još ambicioznija po svim osnovama Ljubitelji kriminalističke TV serije “Besa” imaju razloga za radost, jer je dugo...

HARFA U SLUŽBI VRHUNSKE UMETNOSTI


Naša serija se neprekidno nastavlja, jer vokalno instrumentalni sastavi ili pojedinci očigledno ne umeju da stanu u ovoj eri pandemije, te tako snimaju neprestano svoje muzičke sesije i video zapise na društvenim mrežama ili YouTube kanalu. Pred nama je već poznata dama na stranicama našeg magazina, jako vredna u ovom zlokobnom dobu. Jedinstvena pojava na našoj umetničkoj sceni, svestrana umetnica koja uživa sa vernom publikom u virtuoznosti svog neobičnog instrumenta.
ŽELJKA MILOŠEVIĆ.

Iako uveliko afirmisana kao muzičarka na harfi, veći medijski proboj Željka doživljava sa ženskim sastavom “Playade” koji je osnovala 2019. u tandemu sa pevačicom Julijanom Vincan, kada su bile duo. Sada su uveliko njih dve postale kvartet, nastupaju po raznim zanimljivim, atraktivnim i ekskluzivnim prostorima, ali naravno, sve je sada stalo.
Već smo pisali da su u sam osvit vanrednog stanja Playade objavili spot za neobičnu obradu antologijske pesme “Stand by Me”. I prvi su na taj dan 15. marta bilo šta pustili u etar, odnosno u medijski prostor i umetnički svet.


Ipak, harfistkinja iz svog ušuškanog i ukusno nameštenog stana ne gubi vreme, i kao razni odabrani muzičari u poslednjih mesec i po dana, od uvođenja vanrednog stanja, prepušta se čarima svirki pred online auditorijumom, na društvenim mrežama Facebook i Instagram, a video zapisi su osvanuli i na YouTube plarformi.

Muzičarka je rođena u Kragujevcu, živi i radi paralelno u tri grada – Beograd, Novi Sad i Sombor, bavi se pedagoškim radom, uvek ima nekoliko projekata istovremeno i ne ume da stane, a svakako je instrumentalnu muziku podigla na zavidan vrhunski nivo.
Zaista višestruko obrazovana, deluje kao da vodi više paralelnih univerzuma u svom životu, i tako je Harfu diplomirala 2013. god. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, ali 5 godina ranije, 2008. postala je i diplomac smera Snimanje i obrada zvuka na Akademiji umetnosti Beograd, a radi kao nastavnik na istoimenom smeru u Srednjoj muzičkoj školi “Petar Konjović” u Somboru. Na kraju, 2011. je specijalizirala Menadžment kulture i umetnosti na Fakultetu organizacionih nauka /FON/ u Beogradu.


Željka je predsednik i projektni menadžer asocijacija umetnika Art Mreža iz Novog Sada i „Kulturni centar mladih Vojvodine, ali i zamenik predsednika udruženja “Fabrik Art iz Beograda. Svira kompozicije klasične muzike, stvara pop-rock, eksperimentalno-ambijentalnu i irsko-keltsku muziku.
Već šest godina član je multimedijalne grupe Feabrik sa kojom nastupa na različitim festivalima u zemlji i inostranstvu. Od 2013. god. svira popularnu muziku u okviru Le duo” sastava, izvodi i muziku meditacije, solo, na časovima joge. Trenutno je deo i muzičke priče pod nazivom “Hilia“ sa Tatjanom Karajanov Ilić.
I grupa „Galija“ je često deo njenog portfolija, sa kojom redovno nastupa. mogli ste tako videti Željku na dva uzastopna koncerta u Kombank Dvorani sa Nešom Galijom i ekipom, novembra 2019.

Karijera koja nema kraja sa novim projektima i sadržajnim poduhvatima!


Prepustimo se prijatnim notama i uživanju u harfi, i pred vama su Željkini nastupi u doba korone na Facebook-u, Instagramu i YouTube-u, sa originalnim autorskim beleškama pred svaku svirku.#repost @harpomania
Naša profesorka @zeljkamilosevic želi svim polaznicima i ljubiteljima harfe srećan Uskrs a tom prilikom kao dar odvirala je numeru Charlotte in Spring (Fiona Clifton-Welker)

#harpomania #uskrs #srecanuskrs #happyeaster #harfa #harp #muzika #music
https://www.facebook.com/harfistkinja/videos/538133996898795/Znate li koliko žica učestvuje u harmoniji koju stvaraju harfa i violina? Odgovor na pitanje objavićemo u komentaru, htele bismo da čujemo šta vi kažete ?
Ova kombinacija instrumenata zvuči bajkovito i idealna je za intimnije proslave. Izgleda zaista magično ✨ a zvuk možete da zamislite – kao pomoć stiže kratak odlomak naše obrade pesme Ain’t no Sunshine 
☀️

https://www.facebook.com/harfistkinja/videos/320875212236852/

Wonderful Tonight – Eric Clapton :
https://www.facebook.com/kosta.miletic/videos/3052245268174341/


#ostanikodkuce Naredba pozitivno utiče na mene ? Čak sam ponovo počela da sviram klavir i da pevam!?

https://www.facebook.com/harfistkinja/videos/1086783695022442/


#ostanikodkuce jer toliko toga prelepog može da se radi ? Ja pored online posla uživam, svirajući. I zadovoljstvo mi je da to podelim sa vama, jer muziku u ovim trenucima mogu da darujem putem interneta ? Numera se zove “Carolan’s Dream” a napisao ju je slepi Irski harfista Turlough O’Carolan u 17. veku ☺️

Inače, harfa na kojoj sviram se zove Harfinna i proizvodi se u Srbiji @harpomania

https://www.facebook.com/harfistkinja/videos/1211493132524499/


Ovih dana uglavnom obavljam poslove onlajn. Pored toga, u slobodno vreme radim mnoooogo lepih stvari, izmedju ostalog, naravno – sviram. A ponekad i pevam ☺️ Snimila sam “onu čuvenu” samo za naše mališane, pa evo izvol’te ko hoće da peva zajedno sa mnom i lupa komšijama po glavi (“nogama o pod”) .


zeljkamilosevic

Željka Milošević – Miniature

#repost @harpomania
・・・
Ovo je autorska kompozicija Željke Milošević koju izvodi na harfi Harfinna proizvedenoj u Srbiji

#ostanikodkuce #muzika #harfa #harp #harfinna #harpomania #proizvedenousrbiji #harpist #playmusic

https://www.instagram.com/tv/B-LqDvtpAac/?igshid=nuls12tszsqg&fbclid=IwAR3sJUeHEKuwvnClGjSJrnfJscTW_KoClGN5ur9jdBdmhBYH5qgahTa9ocE


Julijana i Željka u konceptu karantina gostovale su i kod Zorana Kesića na TV NOVA S, a pre korona poretka bile su zapažene i u emisiji “Prelo u našem sokaku” na Happy TV.

Osim solo deonica, Željka će ponovo biti aktivna i aktuelna sa bendom “Playade”. Tek da se zagolica mašta, postavljena je privlačna fotografija ženskog kvarteta, sa najavom da se krčka i drugi spot uskoro … Iznenađenja očekujemo! Ili je kod njih … Očekujte – neočekivano!

Na YouTube zapisima videćete i drugačija Željkina lica u saradnjama pre pandemije, i van Playade projekta, da se kompletno upoznate sa njenim delom na toliko različitih nivoa i kreativnih načina.
Muzički video klipovi su i u doba korone, i nešto ranije, da se setimo pojedinih zanimljivih interpretacija talentovane i neobične Željke.Ivan Makragić

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Promocija kolekcije svih albuma YU grupe povodom 50. rođendana u petak (4.12.)

Šta je pola veka za čovekaIzuzetan i značajan jubilej od 50 godina postojanja, rok sastav YU grupa (nastali...

Pevač Roni Romero (Rainbow) specijalno za Music Star Production o supergrupi Intelligent Music Project

Omiljeni muzičari su mi Fredi Merkjuri, Dejvid Kaverdejl, Riči BlekmorVeć smo pisali nedavno na stranicama našeg magazina o prvoj stranoj grupi koja je negde...

Martin Mills legenda indie scene gost Runda Digital Day

Drugo izdanje Runda Digital Day-a kreće za dva dana, u sredu 02.12., pa će sve do petka, 04.12. sve biti u fokusu regionalne muzičke industrije....

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!