MUZIČARI U ONLINE SVIRKAMA U DOBA IZOLACIJE (VOL. 7): KALIOPI

BALKANSKA POP DAMA U NOĆIMA BLISKOSTI SA FB PUBLIKOM

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Pevač Roni Romero (Rainbow) specijalno za Music Star Production o supergrupi Intelligent Music Project

Omiljeni muzičari su mi Fredi Merkjuri, Dejvid Kaverdejl, Riči BlekmorVeć smo pisali nedavno na stranicama našeg magazina o prvoj...

Umetnik si? Spreman si za međunarodnu karijeru? Prijavi se!

Prijave do 23. decembra 2020 Budite deo ovogodišnjeg programa talenata i iskoristite priliku da dobijete personalizovanu podršku stručnjaka međunarodne muzičke...

Glumačke zvezde žele da kupe Tolkinovu kuću, čuvenog pisca J.R.R. Tolkina u Oksfordu

Ser Ian MekKelen i Martin Friman, zvezde iz filmova "Gospodar prstenova" i "Hobit" uključili su se u kampanju za...

BALKANSKA POP DAMA U NOĆIMA BLISKOSTI SA FB PUBLIKOM


JASNO je da umetnici ne mogu bez svoje kreativnosti, uživanja u svom izrazu, i posebno im teško pada ovo vreme nehumane izolacije. Muzičari su posebna sorta, a u ovom našem serijalu iznova istražujemo i nailazimo na nove primere izvanrednih osoba koji ulepšavaju ružnu stvarnost novim interakcijama sa svojom publikom na društvenim mrežama i time održavaju živim svoj duh i intimno krhko biće.

Jedna od njih svakako je i omiljena pop diva u Srbiji, a iz Makedonije.
Pogađate odmah: KALIOPI!

Na Facebook stranici, ova dama ima običaj uvek da kači video priloge, snimke, slike sa svojih gostovanja gotovo u svakom gradu. Nije ni čudo da je toliko zaljubljena u svoj posao kada je muzikom krenula da se bavi još sa svega 9 godina! Tada je pobedila na festivalu Dečje pesme, a karijera čim je lansirana nije umela da se zaustavi. Kreće kao bend “Kaliopi” gde je većinu pesama stvorio njen životni partner i saradnik Romeo Grill. Ostalo je uglavnom istorija. Pop hitovi koji ne blede: “Rođeni” (Bato), “Crno i belo”, “Vučica”, “Kofer ljubavi”, “Mesečina”, “Melem”, “Dona”, “Poželi”, “Melanholija” (duet sa Massimom)….


Beograd je ranije osvajala koncertima u Sava centru i u intimnom ambijentu Pozorišta na Terazijama, u duetu sa Edinom Karamazovim povodom albuma “Oblivion”. Ipak, u novijoj istoriji, Kaliopi se uveliko odomaćila kod nas, kao i mnogi drugi muzičari iz regiona poput Vlatka Stefanovskog, Massima, Tonija Cetinskog, jednostavno prestonica i cela Srbija bez nje ne može. To dokazuje i njena izuzetna koncertna aktivnost.
Raprodala je dva koncerta zaredom na Kolarcu 2017, onda je išla opet na Sava centar 2018. Imala je veoma produktivnu turneju po Srbji 2019. – Kraljevo, Kragujevac, Jagodina, Kruševac, Pančevo, Smederevo, Niš, Valjevo, Lazarevac, a u Beogradu u ekskluzivnoj Kombank Dvorani.
Po regionu je tokom ove sezone bila dosta u Bosni i Hercegovini ili Republici Srpskoj (Sarajevo, Zenica, Trebinje, Tuzla, Doboj, Bijeljine, Banja Luka, Brčko, Travnik, Mostar), kao i u Crnoj Gori (Pljevlja, varošica – Đenovići).

Večno srdačna, sjajna u komunikaciji sa publikom, donekle na granici sa stand up komedijama, pravi showman, šarmantna, beskrajno simpatična, neverovatna, unikat. Uvek nedostaje publici, a ta ljubav je zapravo obostrana.
Pop autor i balkanska pop dama koji ima za sobom 9 albuma od kojih 6 potpisuje samostalno kao kantautor, tokom marta meseca, u jeku epidemije, pruža pravu hranu za dušu svojim pratiocima i obožavaocima. Naime, kroz svoje svirke od barem pola sata, Kaliopi odluta u neki novi svet bez predrasuda, bez presedana, i uživa da deli ljubav prema umetnosti sa odabranima. Skoro svake večeri, Kaliopi se prepušta muziciranju iz svoje dnevne sobe i tako savršen glas samo odzvanja kroz vašu dušu, telo i um.

Evo kako to izgleda i zvuči, samo izvolite:

https://www.facebook.com/KaliopiOfficialPage/videos/3174970972547948/

https://www.facebook.com/KaliopiOfficialPage/videos/543490362970023/

https://www.facebook.com/KaliopiOfficialPage/videos/298992517751212/

https://www.facebook.com/KaliopiOfficialPage/videos/2466258087019435/


Jedva čekamo da nam ponovo dođe u goste, da po celoj Srbiji deli samo radost. Kompozitor dve pozorišne predstave, jednog baleta “Ja, Isidora”, a oprobala se i u glumi, i to, šta bi drugo, u makedonskom mjuziklu “Čija si” i bila deo mnogih etno i jazz projekata i saradnji.
Počasni ambasador UNHCR-a, ali i predstavnik Makedonske ekonomije u svetu, svestrana umetnica dobitnica je priznanja “Majka Tereza” za svoj izvanredan i predan humanitarni rad.

Dok je ne gledamo ponovo i uživamo uživo u njoj na koncertima širom zemlje, hajde da je barem na Facebook stranici zdušno i redovno pratimo i uplivamo u njene neprolazne kompozicije. Zauvek si nam dobrodošla, Kaliopi, online i uživo!

Ivan Makragić

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

ZLOSTAVLJANJE NA FILMU

Dokumentarni film naše rediteljke i glumice Danijele Štajnfeld „Zaceli me“ juče je, na ovogodišnjem 26. Festivalu autorskog filma, imao specijalnu projekciju u Kombank...

POVODOM FILMA “POVRATAK KUĆI – MARINA ABRAMOVIĆ I NJENA DECA” ODŽANA PRVA VELIKA ONLINE KONFERENCIJA

Povodom premijere filma "Povratak kući - Marina Abramović i njena deca" reditelja i scenariste Borisa Miljkovića u sredu je održana prva velika Online konferencija kod nas, uz prisustvo predstavnika...

Novi uspeh srpske glumačke zvezde: Miloš Biković u filmu “Koma”

Jedan od najpoznatijih glumaca sa ovih prostora, Miloš Biković, igra jednu od vodećih uloga u ruskom naučnofantastičnom filmu KOMA (2019) koji će biti prikazan...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!