MUZIČARI U DOBA IZOLACIJE IMAJU ONLINE LIVE SVIRKE (VOL. 6): KATARINA PEJAK

NEŽNA BLUZ UMETNICA

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

RootsInSession objavili novi drum’n’bass remix za Taiwan MC ft. Paloma Pradal – “Colombian Gyal”

Serijal remikseva i autorskog rada iz RootsInSession radionice okrunjen je novim drum ‘n’ bass remixom pariškog izvođača...

PRVI TREJLER DOMAĆEG FILMA „POVRATAK KUĆI – MARINA ABRAMOVIĆ I NJENA DECA“

"Imala sam 55 godina kada sam došla u Njujork. U Njujorku sam imala tri rada koja su...

“BLACK FRIDAY AKCIJA ” U BIOSKOPU KOMBANK DVORANA U SUBOTU I NEDELJU 28. I 29.

Poslednji vikend novembra, subota i nedelja 28. i 29. novembar rezervisani su za Black Friday akciju, pod sloganom POBEGNI...

NEŽNA BLUZ UMETNICA

Posle online koncerata grupe VAN GOGH, soul pop umetnika MARKA LOUISA, ali i aktivnih nastupa svako veče Ivana Zoranovića Kize, operske dive Branislave Podrumac, ili aktuelnostima koje nam pružaju bendovi Neverne bebe i E-Play u vidu novih spotova, evo još jedne dame veoma vredne u online muzičkim programima. Reč je o zanimljivoj blues country jazz muzičarki – KATARINI PEJAK.

Neposredno pre vanrednog stanja, Pejak je uhvatila poslednji voz za uživo koncerte, a ne ovako preko interneta, i imala je zapažen nastup 7. marta u koncertnom intimnom prostoru – Muzička kuća Metropolis, da pruži ugodno bluz veče svim poklonicima. Pre toga umetnica je imala odličnu svirku sa dve koleginice Ina Forsman & Ally Venable u okviru projekta “Blues Caravan 2019” u Domu omladine, što beše puna dva i po sata čistog uživanja u zaista vrhunskoj muzici. Njeni idoli i inspiracija su: Tom Waits, Van Morrison, Ray Charles, Bonnie Raitt, Otis Spann, Bessie Smith, Nina Simone i Norah Jones – posebno na nju i liči, što licem, što vokalom, nežnom pojavom i pesmama.


Ovih večeri Katarina na svojoj Facebook stranici uzima gitaru u ruke umesto klavira ili klavijatura što je njen osnovni instrument, i dočarava nam muziku koja nas opušta, razgaljuje, čini da se osećamo nekako … lekovito.

Blues/americana/soul/country/jazz su njeni žanrovi koje voli i stvara, što jasno govore i njeni albumi “Perfume&Luck” (2010), “First Hand Stories” (2012) i “Old, New Borrowed and Blues” (2016), kao i jedan mini live CD (2015).

Ovde možete pogledati njene online svirke na Facebook strani, kao i objave na engleskom, što čine uvod u numere pred vama:


1
Day 3 of cheating on my piano with guitar and the neighborhood gave an applause – of course, not meant for me but for the medical staff and all those who are not privileged to #stayhome
Anyway – Genericana Pejak Presents: Strange Weather

https://www.facebook.com/pejakatarina/videos/745846829280004/

2

As promised – a full guitar version of this song! It’s been a week since I seriously took up guitar, which I’m sure you can tell, but the change feels really good and beneficial. So this is now a thing. Full version on IGTV!

https://www.facebook.com/pejakatarina/videos/2908931235842277/


Kada se smiri cela situacija, nadamo se da ćemo imati intervju sa ovom nadarenom umetnicom, koja je i kantautor, pisac tekstova, kompozitor, studirala je 2011. upravo pisanje tekstova na čuvenom Berkli koledžu /Berklee College of Music/, gde je dobila stipendiju. Diplomirala je tri godine kasnije, u maju 2014. i primila priznanje Songwriting Achievement Award.
Mogli ste je videti na raznim domaćim festivalima – Belgrade Beer Fest, Crossroads Blues Festival isto u prestonici, a po Vojvodini i Mađarskoj je pevala na raznim blus događajima u Bačkoj Palanci, Senti, ili Budimpešti.

Katarina boravi inače u Nešvilu, državi Tenesi, nastupa u mnogim gradovima poput Bostona i Konkorda. Osim nje, uspešnu karijeru u Americi ima i Ana Popović, rock blues muzičarka, sa kojom je Pejak i nastupala. Katarina je svirala i u Londonu – Ekonomskoj školi, i u zanimljivoj večeri “Different Face Of Serbia” u Budimpešti.

Nadamo se novim svirkama ove dame uživo, kada se steknu uslovi i to nevidljivo zlo nestane sa ove planete. Do tada, čekaćemo dalja live uključenja i prepuštati se akustičnim solo deonicama, kako to ume samo Katarina Pejak.Ivan Makragić


OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Robbie Williams ne dozvoljava da korona ove godine otme Božić

Muzičar peva nešto drugačiju pesmu ovoga Božića - novi hit singl “Can't Stop Christmas” - sanke Deda...

Marčelov poklon vernoj publici

„Iako mračna i teška stvar, ’Sveti bes’ oduvek je spadao u one publici najdraže”, kaže Marko Šelić Marčelo o novom izdanju pesme koja...

Koncert Pjevačke družine Svetlane Spajić i Bokana Stankovića: Online jedinstveno iskustvo

Online koncert dvoje eminentnih srpskih muzičara, Svetlane Spajić i Bokana Stankovića, na lokalitetu Đavolje Varoši biće emitovan u četvrtak, 17. decembra u 20...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!