MUZIČARI I ONLINE SVIRKE U OPASNO DOBA IZOLACIJE (VOL. 5): BRANISLAVA PODRUMAC

DIZNI KAO VEOMA LEKOVITO UŽIVANJE

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Koncert Queen Real Tribute ipak odložen

Koncert Queen real tribute benda koji je bio zakazan za 14. decembar u Kombank Dvorani u Beogradu, odlaže se zbog veoma nepovoljne epidemiološke...

ZLOSTAVLJANJE NA FILMU

Dokumentarni film naše rediteljke i glumice Danijele Štajnfeld „Zaceli me“ juče je, na ovogodišnjem 26. Festivalu autorskog filma, imao specijalnu projekciju u Kombank...

Dugo očekivani album inđijskog metal sastava Alitor zvanično je objavljen

Dugo očekivani album inđijskog metal sastava Alitor danas je zvanično objavljen na svim digitalnim platformama, dok su fizička izdanja...

DIZNI KAO VEOMA LEKOVITO UŽIVANJE

Izuzetna i neponovljiva operska umetnica, zapravo je mnogo više od toga, ne ograničava se samo jednom vrstom umetnosti ili muzičkog žanra, opredeljenja. Svestrama, kreativna, uvek puna ideja, osmišljava tematske večeri kolažnog tipa gde naravno dominira muzika i pesma na toliko različitih nivoa.
Potpisnik ovih redova se više puta sledio od oduševljenja kada je ovu damu gledao i slušao u najlepšem i najboljem mjuziklu-opereti svih vremena – JADNICI (LES MISERABLES) po remek delu Viktora Igoa. Ovaj grandiozni spektakl se igra na sceni Zemunskog pozorišta Madlenianum skoro neprekidno od 2007. godine, a ona u njemu svojim vokalom apsolutno dominira, kao da ne želite da slušate nešto drugo i kao da ćete zaboraviti sve ostale! U sledećem mjuziklu takođe briljira, istog reditelja Nebojše Bradića – “REBEKA” Silvestera Levaja, prema romanu Dafni di Morije, što je poslužilo Alfredu Hičkoku za čuveni viktorijanski film. Oba puta je pevala i glumila sa Ivanom Bosiljčićem, Katarinom Gojković, Dejanom Lutkićem, Zafirom Hadžimanovim i Natašom Marković.
Opera, opereta, mjuzikl, ali i drama, za nju nema prepreka!
Ona je … BRANISLAVA PODRUMAC!

U našoj seriji online muzičara koji se uporno bore protiv jezive pandemije, ne smemo izostaviti originalan pristup koji je smislila Podrumac: svake noći ona nam pevuši najlepše pesme iz kultnih Diznijevih crtaća. Nema ništa divnije.
I to čini na tako nežan i drag način, iz svoje sobe, gde imamo utisak kao da nam je tu blizu, i da se već družimo sa njom, tokom uživanja u svim divnim pesmama.
Ti muzički video klipovi okupljaju između 8 000 i 12 000 ljubitelja za veče!

Evo kako to zvuči, uverite se da je kao bajka!

PEPELJUGA
https://www.facebook.com/branislava.podrumac/videos/10157430746313380/UzpfSTI1MTE4Mjk2NTMwNTE2Njo5MDM5NzExMzMzNTk2NzY/

ANASTASIA
https://www.facebook.com/branislava.podrumac/videos/10157434247598380/UzpfSTI1MTE4Mjk2NTMwNTE2Njo5MDQ4MDM4NDk5NDMwNzE/


MALA SIRENA
https://www.facebook.com/branislava.podrumac/videos/10157438205403380/UzpfSTI1MTE4Mjk2NTMwNTE2Njo5MDU1MDg4NDk4NzI1NzE/

ZALEĐENO KRALJEVSTVO
https://www.facebook.com/branislava.podrumac/videos/10157442304833380/UzpfSTI1MTE4Mjk2NTMwNTE2Njo5MDYzMDY5MDk3OTI3NjU/


MERI POPINS

https://www.facebook.com/branislava.podrumac/videos/10157445889803380/UzpfSTI1MTE4Mjk2NTMwNTE2Njo5MDcwNzIyNDk3MTYyMzE/


MULAN
https://www.facebook.com/branislava.podrumac/videos/10157449537408380/UzpfSTI1MTE4Mjk2NTMwNTE2Njo5MDc5MTA2NTYyOTkwNTc/

LEPOTICA I ZVER
https://www.facebook.com/branislava.podrumac/videos/10157453071628380/UzpfSTI1MTE4Mjk2NTMwNTE2Njo5MDg1NzQ0NDk1NjYwMTE/

A kako peva u savršenom mjuziklu “Jadnici” možete videti ovde:
https://www.facebook.com/branapodrumac/videos/2790768227668056/

Vanserijsku umetnicu možete gledati, kada prođe ovo ludilo od epidemije, u novoj opereti “Vesela udovica” baš u Madlenianumu, premijera je bila u februaru, a uz nju igraju i glumci Žarko Stepanov i Đorđe Stojković.

Diplomirala je solo pevanje na Fakultetu muzičke umetnosti (FMU) u Beogradu, a na operskoj sceni je debitovala 2003. godine kao član Operskog studija Narodnog pozorišta naslovnom ulogom u operi “Sestra Anđelika” Đakoma Pučinija.

Nizale su se onda i uloge – “Bečka krv” Johana Štrausa Mlađeg, Mocartova “Čarobna frula” za decu, “Suton” Stevana Hristića, ali i prava dramska uloga u muzičkoj drami “Male tajne” Gorana Markovića.


Nedavno je imala tematske autorske večeri poput “Muzički Kaleidoskop” ili “Novogodišnje Muzičko putovanje” – kolažno veče najllepših operskih arija.
Održala je veliki broj koncerata, resitala i javnih nastupa, i posebno se ističu izvođenje Bernštajnovog “Kadiša” sa Horom i Simfonijskim orkestrom RTS-a (2003) i koncert Beogradske filharmonije za Novu godinu 2011.

Branislava neguje tradicionalnu i duhovnu muziku, a pored toga olako izvodi savremena dela klasične muzike. Na Kolarcu je osmislila dnevni koncert posvećen omiljenom književnom junaku dece širom planete: Hari Poter svita sa Beogradskom filharmonijom i to nekoliko puta, poslednji put 2017.
Ljubitelji operske umetnosti mogli su je gledati i u plesnoj operi “Derišta” Filipa Glasa (2009) i “Narcis i Eho” (2003) Anje Đorđević, “Pajaci” Ruđera Leonkavala, a svestrana i produktivna dama stiže da bude paralelno i deo tri muzička kolektiva – “Libercuatro” (tango muzika), “Trio Casablanca” i “No Boundaries duo” sa repertoarom filmske i popularne klasične muzike.

Članica je Udruženja muzičkih umetnika Srbije sa statusom samostalnog umetnika, bavi se i pedagoškim radom, i muzičkom edukacijom dece. Na sve to, na početku karijere bila je glavni protagonista dokumentarno–igranog filma Gorana PaskaljevićaBeograd: otići ili ostati” (2002) u produkciji nemačko–francuske televizije Arte.

Ako želite da pratite njenu FB stranicu, samo izvolite: https://www.facebook.com/branapodrumac/

Svako veče po jedna pesma iz intime njene sobe taman pred spavanje za laku noć. Svi zajedno kreativni i odlučni u borbi protiv karantina, izolacije i korone!


Ivan Makragić

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

EDO PLOVANIĆ MUZIKA.HR: Imam jednu excelicu sa svime šta želim napraviti, čovječe, nema kraja

U najnovijem nastavku naše muzičke PR priče, upoznajemo veoma zanimljivog, ambicioznog, nadasve svestranog mladog čoveka, koji je do sada...

PIŠE: MILAN B. POPOVIĆ / ALEK – Prepoznaj me // Akustično u studiju

Oduvek sam voleo-anplagd- zvuk i ALEKOVO (Kragujevac, rodni grad) izvođenje sopstvene autorske pesme PREPOZNAJ ME, probudilo je moja sećanja na nekadašnje dvodecenijske i trodecenijske...

ZLOSTAVLJANJE NA FILMU

Dokumentarni film naše rediteljke i glumice Danijele Štajnfeld „Zaceli me“ juče je, na ovogodišnjem 26. Festivalu autorskog filma, imao specijalnu projekciju u Kombank Dvorani. „Zaceli me“ prikazuje intimna svedočenja...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!