Muzičar Manu Chao gostuje 5. septembra u Kragujevcu na pozornici Zastavine bašte

Povratak nakon godinu dana u Srbiju

0
Reklama


Povratak nakon godinu dana u Srbiju

KRAGUJEVAC, 14. jula – Popularni špansko-francuski muzičar Manu Čao (Manu Chao) održaće akustični koncert 5. septembra u Zastavinoj bašti u Kragujevcu, u organizaciji koncertne i promotivne agencije Long Play, saopštila je ta kompanija.

 Biće to njegov jedini nastup u Srbiji ove godine u sklopu evropske tuneje, a slično je učinio i 2019. godine kada je održao koncert u Nišu, i to u punoj sali Osnovne škole „Mika Antić“.

Nekadašnji vođa muzičkog sastava “Mano Negra” već decenijama gradi izuzetno uspešnu solo karijeru i tražen je svuda po svetu, a turneje su mu uglavnom rasprodate.

Kako navodi organizator, ambijent Zastavine bašte, uz neposredan, direktan kontakt sa publikom, sigurno će pogodovati i uticati na stvaranje jedinstvene atmosfere koju Manu Chao uvek lako stvara sa srpskom publikom.

Na repertoaru se mogu očekivati, u specifičnim, intimnijim aranžmanima, najpoznatije pesme iz svih faza njegove karijere: „Mala Vida“, „King Kong Five“, „Me Gustas Tu“, „Clandestino“, „Bongo Bong“.

Manu Chao je autentična pojava na svetskoj sceni, u žanru “world music” već skoro 40 godina, i poznato je da se na bini nikada ne štedi, na bis često voli da izlazi sve dok publika to želi, te se i u Kragujevcu može očekivati duga, razigrana i raspevana noć.
Značajan deo koncerta će i ovoga puta, zasigurno, činiti poznate improvizacije, tako da ume da publici pruži produžene verzije svojih poznatih pesama, gde refren ponavlja mnogo više od originala.

Usled svog mešanog porekla i muzike koju stvara, postao je jedan od najistaknutijih reprezenata multikulturalnog društva, ali i žestok kritičar globalizacije.

Poslednji put muzičar je gostovao u Srbiji u septembru 2022. godine na otvorenoj sceni Botaničke bašte “Jevremovac” gde je imao dvočasovni energičan koncert pred nekoliko hiljada posetilaca, a nastup je bio unapred rasprodat.

Osim toga, Manu Chao je imao nastupe i na Exit festivalu u Novom Sadu, na beogradskom Stadionu Tašmajdan i u Hali sportova na Novom Beogradu.Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here