Music Pocket Gigs 3: “Short Reports“, „Grizete“ i “Misha Mashina & Mashtrakala“ večeras, 26. avgusta u zemunskom klubu Fest

Pregled alternativne scene kroz nastupe tri benda u prestonici Srbije

0
Reklama


Pregled alternativne scene kroz nastupe tri benda u prestonici Srbije


ZEMUN, 26. avgust: Zajedničkim koncertom alternativnih bendova „Grizete“ i “Short Reports“ iz Novog Sada i „Misha Mashina & Mashtrakala“ iz Pančeva, večeras (petak, 26. avgust) od 20.00h u zemunskom rok klubu Fest nastavlja se turneja Music Pocket Gigs.
Ovo je treći koncert po redu za kratko vreme, nakon svirki drugih alt rok bendova u Vojvodini.

Cilj turneje je promovisanje alternativne muzike u Srbiji i šire, a cilj projekta jeste da se gostuje u više od deset gradova u Srbiji i u svakom od tih mesta će svirati lokalni bend kao podrška grupama iz drugih većih gradova.

Pokrovitelji koncerata i turneje su online magazin pop kulture Music Pocket i poznati UnderGRAND radio.


GRIZETE

Sastav “Grizete” je alternativni novosadski bend nastao 2020. godine za vreme pandemije virusa Kovid 19, koji spaja više žanrova kao što su rock i punk, ali se oseća i melanholični “new vawe” pravac sa kojim eksperimentišu.

Vanja svira električnu gitaru, Andrea je za bas gitarom, a za bubnjem – Boris.
Ova kombinacija je odličan recept za stvaranje autentične muzike.

Prvi album “Čovek” objavili su u oktobru 2021., a trenutno se očekuje i video spot za ovu pesmu, odnosno ekranizacija.

Drugi singl praćen spotom „Strah“ objavljen je u martu ove godine i ta numera je izabrana za selekciju desete, jubilarne kompilacije „Femiksete“.

https://www.facebook.com/Grizetebend
SHORT REPORTS

Alternativni bend “Short Reports” jeste visokoenergetski indie rock duo iz Novog Sada.
Grupu čine atraktivna dama Nikolet Feher (bubanj) i Nemanja Velimirović (vokal, gitara).

Imali su koncertnu promociju debi albuma “Cats VS Dogs17. marta u klubu Anti Shop Elektropionir u Beogradu.

Minimalizam kombinovan sa ekspresivnim sviranjem uz filozofiju „manje je više“, to je negde njihov koncept i ideja.

Kako kažu iz ovog dua – “Ne koristimo mnogo efekata niti opreme za modifikovanje zvuka. Jedan bubanj i jedna gitara sa par pedala i pojačalom. Naša muzika i tekstovi su takvi, kao što smo i mi u našoj vezi. Bolno iskreni, iako je to ponekad malo neprijatno. Direktne kratke poruke (izveštaji), bez ulepšavanja, poslate ka drugom ili samom sebi“.

Objavili su live video sa autorskog materijala, kao za pesmu „Lie”, ili spotove – „Standoff“, „Connection“.


Foto: Nemanja ĐorđevićU proteklih godinu dana su snimili prvi album i prvi spot, kao i kompletan koncert sa početka novembra 2020. i dok su koncerti bili na pauzi usled korone, Short Reports su odlučili da svake nedelje podele sa publikom po jedan singl sa pomenutog koncerta.

Vredni duo uz nastajanje novih pesama, ovim sa live spotovima, želeli su da upoznaju potencijalni auditorijum sa svojim dosadašnjim radom, a kroz koncerte na pravi način će prezentovati svoje kratke priče, ili kratke izveštaje, kako im govori naziv benda “Short Reports”.
Već su imali dosta koncerata po Vojvodini i ostatku Srbije.


Nikolet Feher je studentkinja na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, i vizuelna umetnost je njena ljubav i strast, dok je u svet muzike je ušla spontano tako što je odabrala bubanj kao svoj instrument, na kojem, na karakterističan i slobodan način realizuje „muzičke slike“.

Nemanja Velimirović je muzički aktivan u poslednjih 20 godina, a najpoznatiji je kao gitarista alternativnog hard rok elektro sastava “E-Play” na čelu sa Majom Cvetković. Nedavno su zatvorili 19. izdanje Belgrade Beer festa na Ušću.

U alternativnoj sceni, prošao je kroz mnoge bendove (Kofein, Mimic, One Big Hell), formirao je svoj muzički izraz, stil, autentičnost, te je u “Short Reports” i pevač, autor pesama, a njegova kompletna kreativnost uz ritmove koje kreira Nikolet, dobila je svoj novi oblik.

https://www.facebook.com/shortreportsband

Short Reports – King-Studio-Photography
Misha Mashina & Mashtrakala


Nekada davno, kada nije bilo onog što je kasnije nastalo, bilo je ranije, a i bilo je nepostojeće. Kasnije, kada je nepostojeće postalo postojeće, nešto je nastalo i tako je sve počelo, osim onog što je počelo ranije, a ne kasnije.
Misha Mashina & Mashtrakala su taj nepostojeći početak postojanja. Ili tako nekako. A možda i nikako.
Jeste možda konfuzno, ili barem tako zvuči, ali dođite da slušate i gledate bend od kojeg možete očekivati samo – neočekivano.

Očekujemo pun klub veselih omladinaca i omladinki.

https://www.facebook.com/MMMbend

Cena karte iznosi 500 RSD i biće naplaćivana na ulazu.
Vrata su otvorena od 20.00h.

Medijski partner koncerta večeras i cele turneje “Music Pocket Gigs” je UnderGRAND radio iz Novog Sada.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here