MUSIC POCKET GIGS 5 – Salto Mortale, M.U.D.A. i Hedonist – Klub Mladost Subotica

0
Reklama

Zajedničkim koncertom bendova Salto Mortale (Nov Sad), Mutant Urban Dance Ansambl (Novi Sad) i Hedonist (Subotica) u petak 16. septembra u subotičkom klubu Mladost nastavlja se turneja Music Pocket Gigs.
Cilj turneje je promovisanje alternativne muzike u Srbiji i šire. Ono što ovu turneju čini specifičnom jeste što će obići više od deset gradova u Srbiji i u svakom od gradova će (ako situacija dozvoli) svirati lokalni bend kao podrška bendovima iz drugih gradova.

Salto Mortale je novosadski bend, nastao 2021. godine. Osnovao ga je Goran Beg, bivši frontmen i gitarista benda Grate. Salto Mortale je tokom 2021. i 2022. godine snimio svoj prvi album, čije se objavljivanje očekuje uskoro. Album je snimljen u Studiju Road, a producirao ga je Dragan Alimpijević Pik.
Bend čine Goran Beg (vokal, gitara), Nenad Karišić (gitara), Igor Stepanović (bas) i Robert Moldvaji (bubnjevi).

https://www.facebook.com/events/601142955050548

Mutant Urban Dance Ansambl je trojac iz Novog Sada. Bend čine dve bas gitare i bubanj. Nastao je 2014. godine kao dvojac, bubanj i bas, a činili su ga Aleksandra Milovanović i Milan Vasiljev. Ubrzo se pridružuje druga bas gitara (Anton Bereš) i u toj postavi su snimljena prva tri singla Kultura do kolena, Tako dobar ručni rad i Prvak sveta. Nakon toga dolazi do razlaza sa Antonom i na njegovo mesto dolazi Nenad Grbušić (Vrisak Generacije) kao drugi bas.
Prvi album benda izlazi 2017. godine u izdanju SKCNS i već na promociji prvog albuma na mesto Milana dolazi Marko Vulinović (Terapank). Zatim izlaze novi singlovi Don Alberto Tonbe, Talijani, Sve će biti u redu, Čeka me čovek, kao i live strimovi za vreme trajanja Covid-a.
Bend svira new vave, garage r’n’r, noise… Izdvajaju ih upečatljivi i energični nastupi koji publiku ne ostavljaju ravnodušnom.
A najbolje bi bilo da se u to uverite sami.

Bend Hedonist je nastao 2009. godine, imao je pet članova i svirao garažni rock. Nakon Sjaj Festa, bend postaje trojka čime bitno menja zvuk u rock sa primesama fanka, ili kako su neki definisali polietly pank rock, odnosno polietly pop funk. Kao trojka ulaze u studio, snimaju nekoliko spotova i nastupaju po raznim festivalima i koncertima (Sjaj Fest, Bunt Rock Masters NS, Bajmok Fest, Dan Grada SU, Javna Proba…)
U bend eksperimentalno dolaze još dva člana, DJ i saksofonista.
Hedonist trenutno nastupa u sastavu: Dmitar Durdubakov ( gitara i glas), Igor Perčić (bas i glas), Oliver Tomić (bubanj), DJ Digres i Arijan Bejtulahi (saksofon)

Cena ulaznice za Music Pocket Gigs 5 iznosiće 500 dinara.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here