Music Pocket Gigs 4: “Samostalni Referenti”, “Proces”, “Glasovi iz Unutrašnjosti” 10. septembra u kruševačkom klubu “Zamajac”

0
Reklama

Cilj turneje je uvek promocija nezavisne, alternativne muzike u Srbiji i mnogo šire


KRUŠEVAC, 6. septembra: Alternativni bendovi “Samostalni Referenti” iz Beograda, Proces” iz Niša i “Glasovi iz unutrašnjosti” iz Novog Sada, održaće zajednički koncert u subotu, 10. septembra u kruševačkom klubu “Zamajac”, pri čemu se nastavlja poznata turneja “Music Pocket Gigs”.

Pokrovitelj cele turneje je naravno naš magazin Music Pocket (Muzički Džep) u saradnji sa UnderGRAND radijom iz Novog Sada, a sam cilj projekta, kako je poznato, jeste promocija nezavisne, alternativne muzike u Srbiji i mnogo šire.

Prema originalnom planu, turneja će obuhvatiti više od deset gradova u Srbiji i u svakom od tih mesta, ako situacija dozvoli, sviraće i lokalni bend kao podrška.

Posle dva koncerta u Vojvodini i jedan u Beogradu (kultni zemunski rok klub “Fest”), Music Pocket Gigs 4 se nakratko zaustavlja u klubu “Zamajac” u Kruševcu, na dan 10. septembra.

Poznati sastav “Samostalni Referenti” je prvi beogradski ska bend, a njihov zvuk čini mešavina ska i pank muzike, sa izraženim deonicama trube i trombona, pojačane violinom i harmonikom.

Izdali su jedan album “The GreaTESTIS Hits”, ali važe za jedan od ska bendova koji najduže postoji i najaktivniji je u Srbiji i regionu, jer su na sceni čak 26 godina.

„Ne fermamo nikoga, a ni nas niko ne ferma. Sem publike. Izdali smo album posle 15 godina, volimo da popijemo, volimo roštilj, fudbal i muziku. I uskoro izdajemo novi album“, poručuje ekipa “Samostalnih referenata”.

Grupa “Proces” iz Niša, koja postoji od 1995. godine, predstavlja koktel više žanrova: ska/reggae/punk:

Prvi album “Dušanova ulica” grupa je izdala za diskografsku u kuću “Lithium Records” iz Skoplja 2003. godine. Album ima devet 9 pesama, a izdvajaju se numere za koje su snimljeni spotovi: naslovna – “Dušanova ulica”, “Novac” , ”Moj san” i “Bezbrižno”.Drugi album “MySka Pesma” izlazi 2009. godine i novih devet pesama predvodi singl “Ja sam tu “ za koju je snimljen video spot, onda i ska obrada pesme “Nikog nema” niškog benda “Danilov Doživljaj Beča”, kao i pesma “Rio” čiji spot je emitovan na MTV,a sa tim singlom grupa se dugo nalazi na prvom mestu top liste “Gruvanje” RTV Vojvodine.

Pored dva studijska albuma grupa “Proces” ima jedan live album i maxi singl.
Pretpostavlja se da je naziv benda dobiven na osnovu antologijskog mračnog romana “Proces” (1925) čuvenog nemačkog pisca Franca Kafke.

https://www.facebook.com/proceska
https://www.instagram.com/proces_ska
https://www.discogs.com/artist/465078-Proces


Bend “Glasovi iz unutrašnjosti” je jako interesantan spoj rege/ska/fank i dolazi iz Novog Sada.
Bend aktivno svira od 2018. godine, dok se sama ideja za bend rodila mnogo ranije u vidu muzičkog projekta, a stvaraju isključivo autorsku muziku.Nastupali su na raznim festivalima kao što su “Majska gitarijada”, “Rokerijada”, “Bunt rok“, “BARF”, Nišville jazz festival i po klubovima širom Srbije.

Prikupljeni iz raznih delova Srbije, a sastavljeni u prestonici Vojvodine, grupa donosi jednu zaista posebnu i lepu energiju.

“Glasove iz unutrašnjosti” čine:

Aleksa Petrović- vokal, gitara, fx
Milan Vićić – vokal, gitara
Živan Popović – bubnjevi
Ilija Marjanović – bas gitara
Dušan Paskoski- truba
Ilija Stanković – bas trombon
Branko Latinčić – saksofon


Cena ulaznice za Music Pocket Gigs 4 iznosiće 500 dinara i mogu se kupiti na dan maratonskog koncerta u spomenutom klubu “Zamajac” u Kruševcu.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here