Munzik fest dan 3

0
Danilo Marinković
Reklama

Završena je ova prelepa priča zvana Munzik. Mnogo nam je drago što su nas svi bendovi ispoštovali od početka do kraja, što smo sve dogovore ispunili i što smo se lepo družili. Nadam se da je i njima bilo lepo sa nama, kao i prolaznicima. Zemunski kej je kao stvoren za ovaj festival.

Poslednji dan festivala smo proveli uz ozbiljne bendove. Družili smo se sa Sombelenom, Prljavim Romeom, Door Window  Nine i Alejom Velikana. Predivno veče. Nakon svirke smo popričali sa Filipom iz benda Sombelena.

Kako je bilo svirati u ovakvoj atmosferi i kako je biti deo ovakve organizacije?

Atmosferu svirke na zemunskom keju smo već iskusili pre dve godine, u sličnoj organizaciji, i tada je bilo veoma inspirativno.

Ove godine to je podignuto na još viši nivo i format festivala, i zaista je potpun doživljaj podeliti binu sa mnogim zanimljivim autorskim sastavima i predstaviti se publici u ovakvom prijateljskom ambijentu.

Gde u buduće možemo da vas čujemo?

Uvek smo raspoloženi za svirku, pa ćemo se truditi da što češće nastupamo gde god budemo imali prilike.

Šta dalje na kreativnom planu?

U planu je snimanje albuma u sopstvenoj produkciji, koji možete da očekujete na jesen, uz par propratnih videa.

Ilija, Stevo, Boško I Srđan iz sastava Prljavi Romeo su nam odsvirali fudbalsko poluvreme tvrdog RnR zvuka.

Nakon svirke smo pitali Stevu Rađenovića kako mu se čini atmosfera Zemunskog keja?

Ovo je zapravo prirodni ambijent, ko bi rekao da će žene sa malom decom ovako uživati. Pogotovo što verovatno većina njih mora kući da prati onaj turbo džihad na tv-u. U suštini, bina, pogled na Dunav, ovo je pun pogodak, prva liga.

Gde svirate u buduće?

Naši planovi su u suštini okrenuti ka dogovorenim moto skupovima. Imamo zatim turneju po Bosni, u planu su naravno i Hrvatska i Slovenija. Ali za sada stoji samo Bosna.

Kada će novi album?

Od septembra ulazimo u studio pa će do početka ili sredine sledeće godine biti gotov treći album. Nama je bila čast da sviramo ovde i nadamo se da ćemo sarađivati opet.

Ako do ovog trenutka bubnjevi nisu bili toliko dominantni, kada je krenula svirka benda Door Window Nine svakako su to postali. Luka i Stefan su naravno kidali gitaru i bas ali Katarina je razbila bubnjeve kao da joj od toga zavisi život. Energična i žešće kvalitetna svirka. Možda sam malo pristrasan kada pišem o ovim ljudima, ali  mi njihova muzika toliko prija, i kvalitet pršti na sve strane toliko da mogu slobodno da kažem kako mi ne bi dosadilo da ih slušam po ceo dan.

Nakon svirke smo se sa Stefanom osvrnuli na to koliko su deca uživala u njihovoj svirci.

Meni je lepo kada vidim da bilo koje ljudsko biće uživa, baš je bila lepa atmosfera. Deca prepoznaju šta im se sviđa, tu nema foliranja. To je to.

Da li ćemo vas uskoro čuti opet?

Trenutno spremamo album. Malo više se fokusiramo oko njega. Posle albuma bi trebalo da bude promocija i ludilo. Očekujte uskoro.

Kada će to biti?

Jesen je naš.

Festival je zatvorio možda ne po godinama, ali svakako najiskusniji bend Aleja velikana; U prilog tome govore i brojne nagrade 2 od ukupno 4 nagrade u finalu Demo festa u klubu Fest, i to: Treću nagradu žirija i Prvu nagradu publike, pobedu na 37. Majskoj gitarijadi u Požarevcu, osvajanje nagrade za najboljeg gitaristu na Bunt rok festivalu 4, a posebno se izdvaja pobeda na 52. Gitarijadi u Zaječaru. Baša je od celokupnog nastupa u njemu prepoznatljivom stilu napravio pravi performans.

Nakon nastupa smo pričali sa Jovanom.

Naredni nastupi?

Za sad  ćemo to ostaviti po strani jer se fokusiramo na album. U toku je snimanje I  trebalo bi da izađe na jesen, tako da nam je sada to prioritet I nakon toga ćemo nadam se krenuti na neku finu turneju. Mada se možda I desi neka svirka u međuvremenu ali o tome ćemo vas blagovremeno obavestiti.

Kako vam se svideo festival?

Sjajno. Ja možda I ne mogu da budem objektivna jer sam rođena Zemunka, pa me vežu neke posebne emocije za ovo mesto. Svakako sjajna inicijativa I smatram da bi trebalo da se nastavi I sledeće godine da se ostvari kontinuitet. Mislim da ljudima nedostaju ovakvi festivali. Bilo je puno male dece I svidela im se svirka tako da postoji nada za RnR!

Izvor: Dušan Mihajlović – redakcija

Fotografije: Danilo Marinković

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here