Moveknowledgement sa ‘levom nogom’ prema novom albumu

0
Reklama

Kameleonske ikone slovenačke alternative Moveknowledgement se sa novim singlom i videospotom ‘My Left Foot’ bude iz hibernacije i najavljuju comeback album ‘Lying Cobra’ za Moonlee Records, a time i radikalan pomak od dosadašnjih izdanja. Nov zvuk, novi label, nova vizija!

Moveknowledgement se posle pet godina hibernacije vraćaju u sastavu Dejan Slak (bas gitara), David Cvelbar (bubnjevi,) Uroš Weinberger (autor muzike i tekstova, gitara, vokal) i Miha Šajina (autor muzike, oblikovanje zvuka, klavijature, vokal), znači bez nekadašnjeg frontmena i pevača Mihe Blažiča N’toka.


https://moonleerecords.bandcamp.com/track/my-left-foot


Videospot za single My Left Foot, kojeg je režirao Marko Cvejić, otvara analognu toplinu i retro karakter nadolazećeg albuma. Pesmu, koja se može povezivati sa transcendencijom, blaženstvom i utopijskom retronostalgijom, karakteriše uporan motorički ritam, slojevi užarenih sintisajzera i pulsirajuće vokalne deonice, koje u stihovima poput „we love this band“ ispadaju kao oda samom bendu. My Left Foot hipnotička je bezvremenska vožnja lijevom trakom najnovije dionice krautrock autobahna.

“Vokale za My Left Foot smo pronašli u staroj prašnjavoj škrinji, gde su ležali pored izlizanih traperica, koje je majka otišla tražiti u Trst. Čuli smo, da se tamo nekad divlje plesalo – pre nego što su sve skupa radije zabranili. U tri pokušaja uspeli smo iz osušene tinte istisnuti onih nekoliko dobro ispranih akorda, i mašina se je konačno zagrejala,” o singlu kažu članovi benda.

Moveknowledgement nam novim singlom šalju pozivnicu na ples, i ne može se odbiti!

Moveknowledgement linkovi:
Bandcamp: https://moveknowledgement.bandcamp.com/ 

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here