Monah objavio singl koji otvara drugi album !

0
Reklama

Ovaj singl otvara njihov drugi album na kom trenutno rade, a prvi album “Utopija” su objavili pre pet meseci i možete ga poslušati.

Razlog zbog kojeg je ova pesma izašla sada je što je snimanje pesme i spota obezbedio Dom Omladine u Kragujevcu i “Rock It” festival na kome smo prošle godine osvojili prvo mesto. Pesma je sama po sebi podložna prvom singlu s obzirom na njenu jednostavnost i najkraća u dosadašnjem našem opusu. Trudimo se da uvek donesemo nešto drugačije i inspirativno ali da ostane u “Monah” maniru. Mislim da je “Utopija” (naš prvi album) odlična startna pozicija kao splet tvrdih, mekih i ambijentalnih tonova. Tako da smo slobodni u eksperimentisanju kada radimo novi materijal a da opet ostanemo svoji.” – rekao je Lazar Jovanović, gitarista benda.

Biografija benda: 

Niški bend „Monah“ nastao je krajem 2020.godine. Već u aprilu 2021. objavili su spot za prvi singl „Iza ogledala“, a zatim i spotove za još dva singla: „Kraj“ i „Obećana zemlja“. Već izdate numere deo su njihovog prvog konceptualnog albuma „Utopija“, koji su samostalno izdali na krajem maja 2023. godine. Bend je nastupao na brojnim festivalima poput Belgrade Beer Festa, Arsenal Fest, Bedem Fest, Malomfesztivál, Hercegnovski Strip Festival, i održao brojne samostalne koncerte širom zemlje. Učestvovao je na 3 takmičenja, od kojih je RTS Bunt Rock festivalu osvojio 1. mesto ,na Zaječarskoj Gitarijadi proglašen za najbolji bend po izboru publike, a na Kragujevačkom „Rock It“ festivalu osvojio je prvo mesto. Žanrovski eksperimenišu svojom muzikom, iako inspiracija dolazi iz progresivnog roka, poručuju da traže drugačiji i svežiji zvuk koji će pružiti slušaocima.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here