MLADEN PECOVIĆ I ALEN BRENTINI: DALJINA NAS NE SPREČAVA DA STVARAMO ZAJEDNO

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

I dalje u toku otkazivanje predstava po prestonici i Srbiji usled novih mera protiv pandemije

JDP, SNP, NP SOMBOR, ATELJE 212, MADLENIANUM, NARODNO POZORIŠTE, ZVEZDARA TEATAR, POZORIŠTE NA TERAZIJAMA - SVI SU...

Počelo snimanje nastavka popularne TV serije “Besa”

Druga sezona biće još ambicioznija po svim osnovama Ljubitelji kriminalističke TV serije “Besa” imaju...

Nedelja se čeka 29. 11. u 21h / Nemesis livestream concert !

Lokalnoj publici već poznate devojke iz sastava Nemesis će vas svojim žestokim zvukom i energijom u onlajn...

Dvojica vrhunskih gitarista, jedan iz Srbije, drugi iz Hrvatske: Mladen Pecović i Alen Brentini, napravili su sjajnu online saradnju. Slični po temperamentu i vođeni strašću prema muzici, snimili su ovaj dinamičan instrumental.

Pored njih dvojice, tu je i ritam sekcija, koju čine Milan Jejina Yeqy (bubanj) i Mirko Kesić (bass).

„Ovo je tek početak  saradnje, a u budućnosti  planiramo zajedničke nastupe“, rekli su nam Mladen i Alen.

MLADEN PECOVIĆ

Gitarista i kompozitor, rođen 1982. godine u Užicu. Gitaru je počeo da svira u svojoj petnaestoj godini, kada je odustao od srednje tehničke škole i upisao Muzičku školu Stanković, u kojoj je završio jazz gitaru kod profesora Danila Karamarkovića. Gitarski uzor mu je tada bio Gary Moore.

Svirao je u Big Bendu muzičke omladine, imao niz nastupa sa profesorima,  sa RTS-ovim Big Bendom i Beogradskom Filharmonijom. Nastupio je na velikom broju festivala: Arlem, IJFK, AKBANK Caz Istambul, Belgrade Beer fest, Dev9t, Zaječarska gitarijada… Osvojio je prva mesta na Guitar Art Festivalu u Beogradu, u kategoriji etno gitare i Omiš Guitar Festu, u kategoriji električna gitara. Tokom svoje karijere sarađivao je sa mnogim muzičarima i umetnicima, pisao muziku za televizijske serije i filmove (Jesen samuraja, Mali Budo, Crnjanski…), i radio na mnogim muzičkim projektima.

Na Wind Rock festu, svirao je sa bendom Primital iz Londona.

Njegov lični pečat su ethno/jazz/neo-classical instrumentali, a 2012. godine se oglasio instrumentalom „Gora“, kao najavom za sve buduće projekte. 2018. godine izdao je debi album „Mladen Pecović“ (Metropolis Music). Sa gitaristom klasične muzike, Nemanjom Kanački,  Pecović je napravio zajednički projekat baziran na instrumentalnoj jazz klasici i imao nebrojene nastupe.

ALEN BRENTINI

Gitarista, pevač i kantautor. Rođen je  u Rijeci, 1977. godine. Gitaru je počeo da svira sa devet godina, a profesionalni muzičar je postao sa devetnaest. Na odluku da počne profesionalno da se bavi muzikom i gitarom uticala je pesma Superstitious benda Europe.

Gitarista je najveće austrijske pop zvezde Andreasa Gabaliera sa kojim je odsvirao gotovo sve stadione i arene u Austriji, Nemačkoj  i Švajcarskoj. Vremenom je napravio i endorsement ugovore sa firmama Engl, Klotz i Ibanez. Tokom svoje muzičke karijere napravio je mnogo snimaka i sesija uživo sa poznatim muzičarima iz celog sveta sa kojima je i nastupao: Marco Mendoza (Whitesnake, Thin Lizzy), Jen Majura (Evanesence, sa kojom uskoro izdaje i album), Scott Henderson, Joey Heredia, Renato Neto (Prince), Richie Kotzen, Kee Marcello (Europe), Marco Mendoza, Nicole McCloud (Michael Jackson, Sting), Michael T.Ross (Lita Ford, Hardline), Eric Martin (Mr.Big),  Paul Gilbert (Mr.Big), Kiko Loureiro (Megadeth)…

Tokom 2002.-2003. svirao je sa Dadom Topićem.

2006. godine započinje saradnju sa Aki Rahimovski bendom (projekat mimo benda Parni Valjak), sa njima svira australijsku turneju 2007 i Izdaju dupli album U vremenu izgubljenih (na kome je svirao gitare i pisao neke tekstove).

Svoj prvi album ”Treća dimenzija”, Alen je izdao 2008. godine za „Croatia Records“. Potom slede još tri: „Behind the walls of Silence“ (2010.), ”Soul’d Out” (2014.) i „Black Tears“ (2018.)  koji je izdao za austrijsko, nemačko i švajcarsko tržište, i to za Mercury Records/Universal Music Group, te sa tim albumom (prodatim u više od 50.000 primeraka) napravio odličan temelj za ono što ga tek očekuje – peti album nakon kog će uslediti prva velika evropska turneja, krajem ove i početkom sledeće godine.

Trenutno svira po hrvatskom primorju sa bendom koji čine: Jen Majura (Evanescence), Ian Paice (Deep Purple) i Dušan Kranjc (2Cellos).

IzvorPress

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Robbie Williams ne dozvoljava da korona ove godine otme Božić

Muzičar peva nešto drugačiju pesmu ovoga Božića - novi hit singl “Can't Stop Christmas” - sanke Deda...

Marčelov poklon vernoj publici

„Iako mračna i teška stvar, ’Sveti bes’ oduvek je spadao u one publici najdraže”, kaže Marko Šelić Marčelo o novom izdanju pesme koja...

Koncert Pjevačke družine Svetlane Spajić i Bokana Stankovića: Online jedinstveno iskustvo

Online koncert dvoje eminentnih srpskih muzičara, Svetlane Spajić i Bokana Stankovića, na lokalitetu Đavolje Varoši biće emitovan u četvrtak, 17. decembra u 20...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!