Miša Relić (BitefArtCafe): U tom “kršu i smrdljivom klubu” su godinama nastupali Massimo, Gregory Porter, Giboni i mnoga druga velika imena

Agonija se očigledno nastavlja izmedju popularnog muzičkog kluba i OK Partizan

0
Reklama

Agonija se očigledno nastavlja izmedju popularnog muzičkog kluba i OK Partizan


Osnivač, vlasnik, direktor klubova BitefArtCafe u Beogradu (Kalemegdan, Palilula) – Miša Relić, uputio je zvanično saopštenje kao svoj odgovor na izjave Željka Tanaskovića u vezi sa samim prostorom na Kalemegdanu, koji je goruća tema već skoro ceo mesec april.

Podsetimo, nepoznati ljudi su u više navrata uzimali neovlašćeno opremu iz kluba BitefArtCafe Summer Stage na Kalemegdanu, kod Teniskih terena, iznosili su stvari van objekta, te je morala biti umešana i policija, o čemu smo već pisali, kao i svi drugi mediji kod nas.

Istaknut je link sa tvrdnjama prvog čoveka Odbojkaškog kluba Partizan, što je publikovano na online magazinu Nova, i onda prenosimo kompletan odgovor Miše Relića na taj tekst.
MIŠA RELIĆ – BitefArtCafe
ODGOVOR MIŠE RELIĆA NA NEISTINE ŽELJKA TANASKOVIĆA


Posle novih neistina obraćam se javnosti i medijima:

1. Nije istina da nismo reagovali na dopis OK Partizan „zahtev o iseljenju“. 

Naprotiv, vrlo smo jasno reagovali i odgovorili:

Nećemo i ne želimo da se iselimo iz predmetnog prostora, jer imamo ugovor o korišćenju do 21.04.2026. dogovoren sa Željkom Tanaskovićem, a potpisan od strane, u tom trenutku zastupnika OK Partzan Predraga Golijanina i bilo kakav pokušaj nasilnog iseljenja podleže pravnim posledicama. To će tako i biti.
Naš dopis upućen OK Partizan je dostupan medijima na zahtev.

2. Na fotografijama u prilogu se vidi:

a) Kako smo mi ostavili klub na kraju sezone u oktobru (sve spakovano i upakovano u foliju)

b) Na slici gde se nalazi Tanasković se vidi trenutno stanje, dakle 6 meseci posle našeg zimskog pakovanja kluba. Mi NE KORISTIMO butan boce, NE KORISTIMO roštilj, NE KORISTIMO aparat za šećernu vunu, naš sponzor nije kockarnica sa slike i naši kelneri ne igraju tenis i ne rade u teniskm patikama. Dakle, sav trenutni „krš“ NEMA NIKAKVE veze sa klubom Letnji BitefArtCafe i Tanasković to zna, samo pokušava da nas ocrni, što mu ne uspeva, a podrška javnosti prema našem klubu jasno pokazuje.Ostavljeno stanje 1


Ostavljeno stanje 2


Zatečeno stanje


3. U tom, kako Tanasković navodi: „kršu i smrdljivom klubu“ u proteklih četrnaest godina, između ostalog, nastupali su: Gregory Porter, Snarky Puppy, Incognito, Hooverphonic, The Brand New heavies, Richard Bona, Angie Stone, Keziah Jones, Mario Biondi, Nicola Conte, Duško Gojković, kao i neke od najvećih zvezda regionalne muzičke scene: Gibboni, Massimo Savić, Nina Badrić, Vasil Hadžimanov, Darko Rundek, Damir Urban, Matija Dedić, i to u više navrata, te sam siguran da se ne bi vraćali iznova da nismo kultni klub grada Beograda. 

Tanasković to naravno ne zna, nije to njegov fazon i to je u redu, a i u klubu ga do kovida nije bilo.


Verovatno je zaboravio i da sam, kako mi je preneto, za njegove prijatelje, obezbedio ulaznice za koncert Massima Savića u septembru 2020. godine? 

Zašto je slao prijatelje u krš i lom? Ovo je sramotna izjava Tanaskovića, a vi slobodno pozovite naše izvođače da vam kažu zašto dolaze i zašto su dolazili u naš klub. 

Nažalost, Massimo Savić više nije sa nama, inače bi mu on odavno odgovorio umesto mene.

Gosti na tim koncertima su bile brojne javne ličnosti koje su nam uostalom i stalni gosti. Većina njih je već podržala BitefArtCafe na društvenim mrežama, a po potrebi će biti sa nama kada se budemo vraćali u klub.


MIŠA RELIĆ4. Tih svlačionica, u koje od sopstvenog krša njegovi igrači kao ne mogu da uđu, ne bi ni bilo bez kluba BitefArtCafe. Ali Tanasković ni to naravno ne zna.

5. Jedino u čemu se slažem sa Tanaskovićem je da advokati i sud treba da reše ovaj problem, te mi tek sad nije jasno zašto je pokušao da iznese naše pokretne stvari iz kluba?


– Čekamo dalji rasplet ove veoma neprijatne situacije koja uznemirava kulturnu javnost Beograda i mnogo šire.

Nedavno su se desile lepe okolnosti u klubu Novi BitefArtCafe na Paliluli, da ne pričamo samo o negativnim aktuelnostima, tako da su uspešne koncerte imali Bajaga i instruktori (dva u nizu), Bisera Veletanlić & Vasil Hadžimanov, švedska grupa „Dirty Loops“, hrvatska pop muzičarka Nina Turković, a očekuje nas 10. i 11. maja „Van Gogh“, 25. i 26. maja hrvatski pop sastav „Detour“, kao i 31. majaKutiman – izraelski kompozitor, muzičar, producent.


Nastaviće se ….


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here