Ministarstvo kulture Republike Srbije finansijski pomaže Zadužbinu Ilije M. Kolarca u veoma teškom periodu

Za sada rešeni svi osnovni problemi funkcionisanja kulturne ustanove

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

ZLATNI GLOBUS ZA NAJBOLJI ANIMIRNI FILM DODELJEN SINOĆ DIZNI PIXAR ANIMACIJI “DUŠA”

Inspirisana džezom, Dizni Pixar animacija "DUŠA" (Soul) osvojila je sinoć nagradu ZLATNI GLOBUS za najbolji animirani film koja je uručena reditelju Pitu Dokteru,...

Domaći film “Kelti” danas (04.03.2021.) premijerno na Berlinskom filmskom festivalu

Intiman i iskren uvid u život jedne porodice Novi domaći film “Kelti” Milice Tomović imaće danas, 4....

Knjiga “Kobejn, legenda koja živi” o čuvenom o Kurtu Kobejnu od danas (2. mart) u svim knjižarama

Neprevaziđen, neprikosnoven, neprolazan: večan Knjiga “Serving the Servant: Kobejn, legenda koja živi” Denija Goldberga, o čuvenom neprevaziđenom rokeru Kurtu Kobejnu...

Kolarčevoj zadužbini u Beogradu opredeljena su finansijska sredstva iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja kao pomoć u cilju obezbeđivanja uslova za nesmetano obavljanje delatnosti u vanrednim i otežanim okolnostima usled pandemije, stoji u zvaničnom obaveštenju Odbora Kolarca.

Ova finansijska pomoć namenjena je pokrivanju troškova poslovanja dok se ne stvore uslovi za redovno funkcionisanje i organizaciju programa i aktivnosti u punom obimu.

Ovakvom odlukom Ministarstva kulture i informisanja Srbije rešeni su najteži dani za Kolarac, ne samo zbog pandemije i nemogućnosti odvijanja redovnih programa, a time i ostvarivanja sopstvenih prihoda, već zbog spremnosti i inicijative Ministarstva kulture i informisanja i ministarke Maje Gojković da se trajno reši pitanje finansiranja Kolarca kao deo ciljeva politike ovog ministarstva.

Odbor Zadužbine je na sednici održanoj krajem 2020. godine, a na osnovu predloga ministarke kulture i informisanja Republike Srbije, gospođe Maje Gojković, doneo odluku i uputio Ministarstvu kulture i informisanja inicijativu za rešavanje pitanja trajnog finansiranja Zadužbine Ilije M. Kolarca.

Uz navedenu saglasnost Ministarstva i Zadužbine da je stvaranje uslova za normalno funkcionisanje Kolarca pitanje od nacionalnog značaja, ova inicijativa podrazumeva da Kolarac postane ustanova od izuzetnog nacionalnog značaja, sa trajnim finansiranjem i poverenim poslovima koji su u skladu sa kulturno-obrazovnim delatnostima ove Zadužbine i zadatakom trajnog negovanja publike, a da zadrži status Zadužbine.

Iz Odbora Kolarca kažu da su uvereni da će kroz definisanje koncepta poveravanja određenih poslova od šireg značaja za srpsku kulturu obezbediti očuvanje trajne misije ove institucije, nastavljanje njenog nespornog doprinosa razvoju najviših kulturnih i umetničkih vrednosti, ali i osigurati poštovanje volje njenog osnivača i velikog dobrotvora Ilije M. Kolarca.

FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Premijere filmova “Pretty Strong” i “Wongar” u Domu omladine

Dom omladine Beograda, osim tradicionalnog 67. Martovskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, za ljubitelje sedme umetnosti predstavlja dva dokumentarna ostvarenja koja...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

musicpocket