Miloš Biković i Andrea Iervolino producenti nekoliko animiranih serijala: “Pafin”, “Space 11” i drugih

Budući hitovi za najmlađu publiku u koprodukciji Srbije i Italije

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Budući hitovi za najmlađu publiku u koprodukciji Srbije i ItalijeNa najvećim striming platformama širom sveta uskoro će biti dostupna za gledanje prva sezona prvog animiranog serijala, koji je stvoren u Srbiji za samo godinu dana.


Tačnije, 54 epizode kao idealnog sadržaja za decu i sve ljubitelje animacije, na kojima je iz Iervolino Studios-a (IES) u Beogradu i Novom Sadu radilo više od stotinu trenutno kreativnih stručnjaka, a čiju produkciju potpisuje partnerska produkcija – Archangel Digital Studios.


Pre malo više od godinu dana, u ovakvu vest bilo je teško poverovati, sve dok prošle godine nije otvoren Iervolino Studios, u vlasništvu Iervolino and Lady Bacardi Entertainment Grupe, a uz podršku strateškog partnera, spomenuti – Archangel Digital Studios.


U pitanju je prvi studio za produkciju animiranih sadržaja ovog tipa u Srbiji, koji je sada i najveći u regionu.

U avgustu 2020. godine, otvaranju prvog ogranka u Novom Sadu prisustvovali su osnivač ILBE Grupe i Iervolino Studios-a, proslavljeni holivudski producent Andrea Iervolino, njegov partner Miloš Biković i prvih 30 zaposlenih.Andrea Iervolino
Takođe, Republika Srbija i Ministarstvo kulture i informisanja bili su od ključne važnosti za podsticanje rada na razvoju ove grane filmske industrije u Srbiji, kao i za promovisanje domaće kulture i umetnosti na međunarodnom nivou.

Kada sada pomislim na prošli avgust i otvaranje studija, deluje mi kao da je od tada prošla čitava večnost, budući da smo postigli toliko toga u međuvremenu. I tu ne mislim samo na dugoočekivani animirani serijal sa superherojima, o kojem ćemo vrlo uskoro moći da kažemo i nešto više, već i na sve internacionalne projekte matične kuće na kojima su učestvovali umetnici iz Srbije – od “Pafina” sa Džonijem Depom, do revolucionarnog projekta “Space 11”. Zaista verujemo da je pred ovdašnjim talentovanim ljudima svetla budućnost kada je u pitanju industrija filma i animacije i naša vrata će za njih uvek biti otvorena”, izjavio je Andrea Iervolino, direktor i osnivač kompanije “Iervolino Studios” i njegove matične kompanije “Iervolino and Lady Bacardi Entertainment” (ILBE).


Ubrzo nakon otvaranja dizajniranog studija u Novom Sadu opremljenog najsavremenijom tehnologijom, Iervolino Studios proširio je svoje poslovanje sa radom i u studiju u Beogradu, uključujući i čitav sektor namenjen postprodukciji i vizuelnim efektima (VFX) koji je u procesu razvoja. Pored stalno zaposlenih umetnika i kreativnih stručnjaka iz IES studija, na prvom zajedničkom projektu učestvovali su i reditelji i kompozitori, kao i kreativni saradnici iz Srbije, angažovani od strane kuće “Archangel Digital Studios” Miloša Bikovića.


To što smo stavili u produkciju prve 54 epizode ovog dugoočekivanog serijala ogroman je uspeh za lokalne umetnike, jer smo zajedničkim snagama uspeli da animiranu industriju pokrenemo, sistematizujemo i samim tim privučemo ljude iz celog sveta da dođu u Srbiju i rade na nekim novim, budućim projektima. Nadam se da će toga biti i više i da ćemo samo nastaviti da rastemo i stvaramo”, izjavio je ovim povodom Miloš Biković, proslavljeni glumac i osnivač producentke kuće “Archangel Digital Studios”, zajedno sa kolegom glumcem Miodragom Radonjićem.


Slavni srpski glumac sa već ozbiljnom karijerom u Rusiji sa filmovima i serijama (“Sunčanica”, “Na ivici”, “Led”, “Hotel Eleon”, “Sluga”, “Koma”), kao i novija TV serija “Magomaev” (2020), a realizovao je i srpsko-ruske koprodukcije u vidu filmova ili mini serija – “Balkanska međa” i “Hotel Beograd”.


U poslednje vreme je veoma angažovan i u Srbiji. U svom matičnom teatru – Beogradskom dramskom pozorištu imao je premijeru komada “Baal” Bertolta Brehta, u režiji gosta iz Slovenije – Diega de Bree, a i dalje igra hit predstavu “Kad su cvetale tikve”, od 2014. godine.

Takođe, nakon serije “Južni vetar” (2020), snimio je i drugi deo filma – “Južni vetar 2: Ubrzanje”, koji je prošetao po domaćim festivalima, sa svetskom premijerom u Puli 2021, a u Beogradu će biti prikazan 4. novembra. U planu je i druga sezona serije “Južni vetar”, onda treći deo filma, da bi ovu sagu jednog dana okončali sa trećom sezonom serije.

Osim nabrojanih, snima i film ove “Košare” Balša Đoge i “Budi bog s nama” Slobodana Šijana.

Iervolino Studios trenutno zapošljava i u potrazi je za novim talentima iz oblasti filma, vizuelnih i primenjenih umetnosti, marketinga i komunikacija, za rad u studijima u Beogradu i Novom Sadu.

Planirano je zapošljavanje 600 umetnika i stručnjaka do 2025. godine, proširenje kapaciteta i portfolija, kao i nastavak ulaganja u razvoj animacije u Srbiji.

Uz društveno odgovorno poslovanje namenjena je podrška projektima iz oblasti animacije i filma, kroz saradnju sa lokalnom i italijanskom akademskom zajednicom.

Sve informacije o novootvorenim pozicijama, kao i uputstvo za prijavu možete naći na linku https://iervolinostudios.com/ kao i na Instagram, Facebooki LinkedIn profilima Iervolino Studios.


- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek osvojiće vas zajedničkim singlom “Tvoje usne”

Novi singl “Tvoje usne” kolaboracija je s genijalnim Matijom Cvekom kao gostom na Zdenkinom hvaljenom albumu “Konstatacija jedne mačke” koji je tokom ove godine uz CD...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket