Milić Vukašinović: U jednom klubu sam se zamalo pobio sa Tomom Zdravkovićem

0
Reklama

Milić Vukašinović za regionalne medije “otvorio je dušu” te se prietio saradnje s Hankom Paldum, Semirom Cerićem Koketom, ali i prijateljstva sa Tomom Zdravkovićem koje je počelo prepirkom.

Milić u emisiji “Premijera – vikend specijal” i ističe da su mu igranke utemeljile popularnost.

Počeo sam da sviram bubnjeve sa dvanaest godina, bio sam čudo od deteta na bubnjevima. Prvi nastup sam imao kada sam sa osnovnom školom išao na more. Našao sam dva prazna, metalna bureta i tu sam organizovao igranku sam, udarao po buradima, čak pevao i neke refrene… Svi smo pevali, to je bilo kao igranka. Otišao sam da živim u London 1971. godine, a pre toga smo svirali igranke u Sarajevu, tamo smo pored Indexa bili najpopularniji. Slavu sam stekao pre nego što su se mediji pojavili. Igranke su bile glavne, ko je tamo bio glavni, bio je popularan”, kazao je.

Muzičar se prisetio vremena kada je sarađivao s Hankom Paldum, ističući kako su tada napravili revoluciju u narodnoj muzici.

Moja generacija je slušala to što se puštalo na radiju, to je bila izvorna narodna muzika. Kada je krenuo rock, da budim svoju ličnost, voleo sam kafanu. Tamo sam razmišljao o tome koja bi pesma mene dirnula da razbijam čaše! S Hankom Paldum napravio sam revoluciju u našoj narodnoj muzici, postavio tu modernu postavku narodne muzike. Podigao sam je na taj nivo… Pisao sam ‘Voljela sam, voljela’, ‘Tražio si sve’…”, dodao je

Vukašinović se s legendarnim Tomom Zdravkovićem umalo potukao u jednoj kafani, a kasnije su postali prijatelji.

U jednom klubu sam se zamalo pobio sa Tomom Zdravkovićem. Nisam ni znao ko je on, nego je on mene pijan počeo da provocira. Kasnije smo se bolje upoznali. Ja sam uradio Semiru Ceriću Koketu prvi album, tu je bila pesma ‘Sjećaš li se, Sanja’. Zvao me je u pola dva ujutru gazda jednog kafića, gde je Toma trebalo da peva. Kaže: ‘Dođi ovdje, Toma neće da peva, samo se pušta Semirova pesma ‘Sjećaš li se, Sanja’… Ja sam došao, on je krenuo da priča kako je to najljepša narodna pesma koju je čuo. Rekao sam mu: ‘Pa, gde je problem’, kaže: ‘Ja ovo moram da snimim’. Rekao sam mu: ‘Snimi, ali nemoj više alkohol’.”, zaključuje.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here