Mile Kekin i Marko Louis: Odlična emisija „Mirna Bačka“, pogledajte je i osetite čari Bačke tvrđave

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Specijalna emisija „Mirna Bačka“, u okviru novog projekta EXIT Fondacije – “Incredible Destination Events” (Događaji na neverovatnim destinacijama), donela je gledaocima predivne prizore sa Bačke tvrđave i njene okoline, legende o ovom području, razgovore o tradicionalnoj kuhinji, i odličnu muziku.

Gosti emisije bili su Mile Kekin, Rambo Amadeus, Lajko Felix i Marko Louis. Domaćin na Bačkoj tvrđavi bio je muzičar, perkusionista, voditelj i glumac Bojan Ivković. Emisija je premijerno emitovana 21. septembra, na Međunarodni dan mira i Dan evropske teritorijalne saradnje, a izvođači, uz deljenje utisaka sa snimanja, pozivaju publiku da emisiju pogledaju na Facebook i YouTube stranicama Fondacije EXIT i EXIT festivala, kao i na sajtu incredibledestinations.events.

Incredible Destinations Events Bač | Specijalna emisija „Mirna Bačka“


Jedinstvena lokacija, sjajni umetnici, ljudi i nezaboravno iskustvo. U jednom trenutku snimanja sam čak i osetio emociju Tvrđave, i kroz šta je prošla. To je sve uticalo na naše izvođenje pesama. Tvrđava u Baču je savršeno mesto za festival koji bi mogao da se desi jednom godišnje. Omiljeni deo snimanja emisije je bila klopa i druženje sa Miletom, Rambom, Lajkom i celom produkcijskom ekipom. Obavezno pogledajte emisiju i osetite čari Bačke tvrđave“, kaže Marko Louis.

Drago mi je da sam po prvi put imao priliku posjetiti tvrđavu Bač, ali i po tko zna koji put uživati u dosjetkama Ramba Amadeusa. Malo smo svirali, više se družili, a sve se to može pogledati u odličnoj emisiji Mirna Bačka“, izjavio je Mile Kekin.

Mene i goste Bač je nadahnuo, a muzika koja je proizašla iz zajedničkog druženja je nešto potpuno autentično, jedinstveno, originalno i premijerno izvedeno“, rekao je domaćin Bojan Ivković.

Fondacija EXIT je pokrenula projekat „Događaji na neverovatnim destinacijama“ s ciljem da se uz učešće popularnih međunarodnih muzičkih zvezda promoviše lepota turističkih destinacija i kulturna baština regiona. Projektom će u narednom periodu na inovativan način svetu biti predstavljene atraktivne turističke destinacije, i to kroz spoj muzike i kulturnog nasleđa pograničnog regiona Mađarske i Srbije.

Emisija je snimana na Bačkoj tvrđavi, najbolje očuvanom srednjevekovnom utvrđenju u Vojvodini. Iza ove tvrđave stoji burna i zanimljiva prošlost, što je bila i jedna od tema emisije. Neizostavan deo je, kao i uvek, tradiocionalna kuhinja, a domaćin Bojan Ivković je svojim gostima spremao Balkanski lonac, u koji je svako ubacio svoj omiljeni začin i sastojak. Muzičari su uzvratili izvođenjem nekih od najpoznatijih pesama iz njihove karijere. Marko Louis otpevao je „Rockabye“ i „Vranjanku“, Mile Kekin „Na ovim prostorima“ i „Samo za taj osjećaj“, Rambo Amadeus „Vrijeme teče“ i „Teško, gorko, lako“, a Lajko Felix je gledaocima doneo svoja dva improvizovana live izvođenja.

Dok se krčkao Balkanski lonac, Bojan Ivković je sa svojim gostima razgovarao o njihovoj muzici, značaju Exita i generalno festivala za susrete sa ljudima iz regiona, kao i o promociji mira u regionu, što je deo Exitovog aktivizma preko 20 godina. Emisija je i edukativnog karaktera, jer s gledaocima deli legende o gradu Bač, poreklo izraza „mirna Bačka“ i upoznaje ih sa značajnim spomenicima kulture u tom području.

Incredible Destinations Events (Događaji na neverovatnim destinacijama) je partnerski projekat Fondacije EXIT i Parka Nacionalne baštine (ONTE) u Opustaseru, u Mađarskoj, a realizuje se uz podršku Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. Emisija „Mirna Bačka“ je dobila podršku i od Ministarstva kulture i informisanja. U okviru projekta pokrenuta je i platforma incredibledestinations.events, na kojoj će se emitovati svi događaji sa ovog i sličnih projekata. Aktivnosti u okviru Incredible Destinations Events projekta teže ka uspostavljanju novog vida turističke promocije regiona, a u cilju povećanja broja posetilaca, te ekonomske i socijalne održivosti.

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek osvojiće vas zajedničkim singlom “Tvoje usne”

Novi singl “Tvoje usne” kolaboracija je s genijalnim Matijom Cvekom kao gostom na Zdenkinom hvaljenom albumu “Konstatacija jedne mačke” koji je tokom ove godine uz CD...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket