Večiti mladić MIK DŽEGER proslavio 78. rođendan

0
Reklama

Poslednjih pet decenija proveo je na bini, a njegova karijera nije ni na trenutak usporila, a čini se da ni neće, piše Nova.rs.

Rođen je u skromnoj porodici u engleskom Kentu 1943. godine. Njegov otac bio je učitelj, kao i njegov deda, pa se očekivalo da će i Mik nastaviti tu porodičnu tradiciju.

Međutim, od stroge majke pobegao je što je pre mogao, a onda je naleteo na bivšeg kolegu i prijatelja Kita Ričardsa na Poslovnoj školi za ekonomiju u Londonu, kada je sve i krenulo.

Oni su se 1961. preselili u zajednički stan u Londonu i formirali bend „The Glimmer Twins“. Džeger je napustio fakultet i pridružio se bendu, koji je kasnije preimenovan u The Rolling Stones.

Njihovi nastupi ubrzo su podigli Džegera i Stonse na vrhove top lista, a onda su krenuli u osvajanje Amerike, gde je njihov bluz i rok ritam naišao na ogromnu publiku.

Već sedamdesetih godina 20. veka su imali pozamašnu bazu fanova. To je bilo zlatno doba benda, ali sve do danas su održali reputaciju jednog od najvećih rok bendova na svetu.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here