Mik Džeger i Kit Ričards dobili skulpture u svom rodnom gradu

0
Reklama

Mik Džeger i Kit Ričards dobili su skulpture u svom rodnom gradu Dartfordu.

Bronzane skulpture, nazvane “Glimmer Twins”, prikazuju Džegera u pokretu dok pjeva, dok Ričards svira gitaru.

Savjet okruga Dartford angažovao je umetnicu Ejmi Gudman za ove skulpture, koje su ove nedelje otkrivene u “One Bell Corner” u Dartfordu.

Gudman je rekla da je rad na skulpturama bila jedna od “najvećih počasti” u njenoj karijeri i “nepovoljno” iskustvo.

Prema nenim riječima, proces izrade skulptura trajao je oko godinu dana, što je podrazumijevalo izradu modela, livenje u bronzi i pomoć tima Talos Art Foundry u svemu tome.

Nisam baš znala kako da se nosim sa tim, ali je prelijepo i odličan je posao”, dodala je umjetnica.

Savet je pokrenuo projekat u čast muzičara koji su rođeni u Dartfordu, u Kentu, jugoistočno od Londona. Predsjednik Savjeta Dartforda, Džeremi Kajt, rekao je da je dobio samo pozitivne reakcije.

Mislim da je iznenađujuće što su skulpture tako dinamične, što je veoma lepo. Mogli smo da imamo staromodnu uspravnu skulpturu, ali govorimo o Miku Džegeru i Kitu Ričardsu, a oni ne miruju, pa neće ni naše skulpture”, rekao je on i dodao da su dva glavna cilja bila da se proslave dva dobra Dartfordijanca na koje su veoma ponosni, ali i da inspirišu mlade ljude.

On dalje navodi da “kada su ova dvojica počela, postojala je drugačija muzička scena i oni su je promenili, a ono što mi pokušavamo da uradimo je da inspirišemo ljude da kažu: ‘Ja sam iz Dartforda, mogu da promenim svet, baš kao ova dvojica’”.

Džeger i Ričards su se upoznali u školi u Dartfordu i osnovali Rolingstonse šezdesetih godina. Bend je postao jedan od najpopularnijih i najdugovečnijih bendova.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here