Mihael Plantak objavio novi album ‘Songs Past’ i videospot za pesmu ‘I Can’t Believe’

0
Reklama

Mihael Plantak objavio je svoj četvrti album ‘Songs Past’ na kojem se nalazi deset novih pesama. Ujedno predstavlja i videospot za pesmu ‘I Can’t Believe’. Mihael je autor svih pesama na albumu, a sam ga je i snimio i producirao u svom kućnom studiju. Prošle je godine diplomirao klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a kao klasični klavirist nastupao je na brojnim koncertima i takmičenjima širom Hrvatske, Slovenije i Italije gde je osvojio brojna priznanja i nagrade.

– Kroz celo školovanje zapravo me pratila klasična muziika, ali to nije ono u čemu se najviše pronalazim. Odrastao sam uz bendove Nickelback, Daughtry, Poets of the Fall, David Maxim Micic, Jakub Zytecki i druge uz koje sam i zavolio progresivni rock i metal muziku. ‘Songs Past’ je rock album, a svaka pesma nosi neku svoju priču, Dosta su dugo čekale da ih napokon objavim, ‘I Can’t Believe’ napisao sam kad sam imao 12 godina. Gore se nalazi nekoliko pesama s ljubavnom tematikom, to su zapravo priče o dečačkoj zaljubljenosti u tinejdžerskim danima. a neke govore i o anksioznosti kod mladih, o neuklapanju u društvo, o traženju neke emocionalne i mentalne slobode. – kaže Mihael.

Samostalno je do sada objavio tri albuma u ambijentalnom progresive metal stilu, a novi album ‘Songs Past’ njegova je prva saradnja s Intek Music-om. Najčešće nastupa sam uz klavir ili gitaru, a uskoro planira i koncertno predstaviti novi album s bendom koji je nedavno okupio. Album ‘Songs Past’ možete slušati na svim muzičkim streaming servisima i na Bandcampu.

https://bfan.link/songs-past

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here