Mick Jagger snimio pesmu “Strange Game” za potrebe dugoočekivane serije “Slow Horses”

0
Reklama

Mick Jagger se vraća s novom pesmom! U saradnji s filmskim producentom Danielom Pembertonom koje je višestruko nominovan za Oscara, napisao je, snimio i izveo pesmu za uvodnu špicu dugoiščekivane serije „Slow Horses”, čije prve dve epizode premijerno možete gledati od aprila.

Serija „Slow Horses”, adaptacija hvaljenih knjiga Micka Herrona s dobitnikom Oscara Garyjem Oldmanom u glavnoj ulozi, prati grupu odbačenih britanskih obaveštajnih agenata koji su se našli u nemilosti MI5 zbog prljavih poslova. Oldman glumi Jacksona Lamba, briljantnog, ali razdražljivog vođu špijuna koji mora platiti za greške koje radi pri završetku karijere. U seriji takođe glume Kristen Scott Thomas, Jonathan Pryce, Olivia Cook, Jack Lowden, ali i Rade Šerbedžija.

Atmosferična i zarazna naslovna pesma „Strange Game“ obuhvata mračnu i buntovnu premisu serije i nadrealni svet špijunaže iz kojeg glavni likovi bivaju izbačeni. Upotpunjena Jaggerovim moćnim i jezivim vokalom, dirljiva, a ćudljiva melodija naglašava priču o žudnji za „povratak u svet špijunaže s velikim igračima“. Jagger i Pemberton stvorili su pesmu za koju se već očekuje da će postati jedna od nezaboravnih uvodnih špica.

Ususret plasiranju singla i premijeri serije, Daniel Peberton izjavio je kako smatra da su „uspeli stvoriti neverovatnu originalnu tematsku pesmu“ te da „jedva čeka da je čuje ostatak sveta“. Reditelj James Hwes nadodao je kako su, prema njegovom mišljenju, „Mickovi tekstovi i izvedba potpuno zakucali raspoloženje serije.“

Daniel Pemberton prošle je godine bio nominovan za Oscara za svoj rad s pevačicom Celeste na pesmi „Hear My Voice“, a nedavno je ostvario nominaciju i za nagradu BAFTA, zahvaljujući radu na muzic filma „Being The Ricardos“. Najpoznatiji je kao filmski reditelj, a radio je na velikim filmovima kao što su „Spider-Man: Into The Spider-Verse”, „The Trial Of The Chicago 7”, „Oceans 8” i „Yesterday”.

U međuvremenu, Jaggerovi The Rolling Stones su uz objavu snimak „It’s Only Rock ’N’ Roll (But I Like It) / Rip This Joint (Live at the El Mocambo 1977)“ najavili izdanje „Live At The El Mocambo“. Čuvene tajne koncerte legendarna rock grupa održala je 4. i 5. marta 1977. godine u Torontu, a s ukupno 23 pesme konačno će biti dostupni i u digitalnoj verziji i u nekoliko fizičkih izdanja. Kako bi fanovi mogli uživati u najkvalitetnijem zvuku, za novi mix zadužen je Bob Clearmountain.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here