Metallica zaintrigirala svetsku javnost: Opasno mami svoje fanove prikazivanjem veoma misterioznog odbrojavanja

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Pojavila se nova muzička najava koja je zaintrigirala svetsku javnost.
Naime čuveni metal rock bend “Metallica” provocira i opasno mami svoje fanove prikazivanjem veoma misterioznog odbrojavanja na društvenim mrežama.
Naime, na MetallicaKSKS.com stranici koja je podeljena na Tvitteru, fanovi mogu da kliknu i odmah ih dočeka tajmer koji odbrojava minute, sekunde, sate, koji bi u četvrtak, 10.10.2019. po planu trebalo da padne na nulu. Još uvek nema zvanične izjave o čemu se tu tačno radi, pretpostavlja se da je reč o broju 20 koji se odbrojava, a zapravo tiče se 20-godišnjice albuma “S&M” (Simphony & Metallica 1999).

S&M” je “live” album grupe Metallica, sa Simfonijskim orkestrom San Franciska u aranžmanima čuvenog kompozitora Michael Kamen-a. Album je sniman dva dana 21.04. i 22.04. davne 1999. godine u The Berkeley Community Theatre. Ujedno ovaj materijal je i poslednji projekat u kome učestvuje nekadašnji basista grupe –Jason Newsted.Sam CD je dvostruki, ima ukupno 21 numeru izvedenu uživo, gde su uključeni mnogi značajni hitovi ovog hevi metal, hard rock benda: “Master of Puppets”, “Enter Sandman”, “One”, “Sad But True”, “Nothing Else Matters”, “Fuel”, “Human”… Album se nalazi u knjizi “1001 album koji morate da čujete pre nego što umrete” i smatra se za jedan od 50 najboljih živih albuma svih vremena po raznim listama uglednih muzičkih magazina kao što je NME.U prvoj nedelji prodaje i distribucije, album je prodat u 300 000 primeraka, da bi dostigao munjevitom brzinom čak 2,5 miliona! Do avgusta 2013. godine, ovaj live CD prodat je u više od OSAM miliona kopija širom sveta!
Istina, nakon smrti kompozitora Michael Kamen-a 2003, Metallica nije obnavljala taj koncept spajanja metal muzike sa orkestrom klasičnog repertoara, niti je snimala bilo šta slično sa nekim drugim. Onda su u martu ove godine najavljivali da će imati dva koncerta 06.09. i 08.09. u Chase Center kao proslava 20-godišnjice ovog jedinstvenog izdanja. Nakon što su odsvirali seriju “S&M2” emisija u San Francisku, svi su pomislili bi da bi najava mogla biti povezana sa DVD izdanjem tih najnovijih svirki.

Originalni koncert iz 1999 ima svoju VHS verziju samo kao koncert, a dvostruki DVD sadrži, osim koncerta, i 40-minutni dokumenatarc o snimanju ovog live albuma, ali i dva “No Leaf Clover” video spota – “Slice & Dice” verzija i “Maestro Edit”. Ono što je zanimljivo u tom DVD izdanju je da sadrži i četiri pesme snimane iz više uglova gde se svaki član benda može pojedinačno detaljno videti: “Of Wolf and Man”, “Fuel”, “Sad But True” i “Enter Sandman”. U avgustu najavljen je i koncertni film koji bi išao u ograničeni broj bioskopa širom SAD i ostatka sveta.

Ipak, za sada, na žalost, teško da će dalje biti nešto od živih nastupa grupe, znamo i zašto. Bend je odložio svoju nadolazeću turneju po Australiji i Novom Zelandu zbog toga što se frontmen James Hetfield vratio na rehabilitaciju zbog problema sa zavisnošću. Time je dovedena u pitanje najnovija misterija, na koji način će biti obeleženo 20 godina veoma uspešnog albuma.


Podsetimo se zvanične izjave benda povodom prekida turneje.
“Iskreno nam je žao što obaveštavamo naše fanove i prijatelje da moramo odložiti našu nadolazeću turneju po Australiji i Novom Zelandu”, rekli su u izjavi Lars Ulrich, Kirk Hammett i Rob Trujillo. „Kao što većina vas verovatno zna, naš brat Džejms bori se sa zavisnošću koja se uključuje i isključuje dugi niz godina. Sada je, nažalost, morao ponovo da uđe u program lečenja kako bi ponovo radio na oporavku.“Bend Metallica dva puta je posetio Beograd, na Partizanovom stadionu 2004. i na Ušću 2012. godine, i oba puta napravio zapanjujući audio vizuelni spektakl.

Izvor: Redakcija

Fotografije: Youtube screenshot

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Poznat Glavni program trećeg izdanja Somborskog filmskog festivala: „Mater“, „Oaza“, „Undine“, „Znoj“, „Koncentriši se, baba“

Presek značajnih ostvarenja u protekloj godini pandemije SOMBOR, 25. juna (Tanjug) – Glavni program trećeg izdanja Somborskog...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket