Metallica obradila „When Doves Cry“ od Princa

0
Reklama

Metallica nastavlja da odaje počast pojedinim muzičkim legendama. U Minesoti, 4. Septembra na svojoj turneji “Worldwired Tour”, imali su nezavidan zadatak – da obrade Princov klasik „When Doves Cry“.
Basista Robert Trujillo i gitarista Kirk Hammett su započeli ovu ideju i nikome nije jasno zašto je moralo da dođe do toga.

Definitivno se može čuti metal u kompoziciji, ali s obzirom da je Trujillo bio glavni vokal, cela priča je ličila na neko loše karaoke veče.

Reči jednog od fanova i posetioca ovog koncerta su bile: „Svaka Čast Truhilju što je uspeo da zabode nož u oko Princu. Mislim da nije bilo potrebe za ovim. S obzirom da na svakoj stanici odavaju počast nekom slavnom muzičaru, zanima me šta je sledeće.“

Pitali smo se da li bi Bob Dylan bio bolje rešenje. Ili možda ne?

Sledeća stanica legendarnog benda je u Lincolnu (Nebraska), gde u celini i nema mnogo lokalnih muzičara, tako da je samo pitanje da li će i kome će ovaj put održati počast.
Ne mogu da zamislim kako Metallica svira nešto od Elliott Smith ili Matthew Sweet.

Ovogodišnja turneja Metalike je započela u Madisonu (Visconsin), gde su obradili pesmu od Garbage-a. Pogledajte celu ovogodišnju putanju benda ovde i pokušajte da pogodite koje pesme će  svirati na svakoj stanici.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here