Metallica objavila “72 Seasons”, svoj jedanaesti studijski album, preslušaj ga

0
Reklama

Metallca konačno objavila svoj dugoočekivani jedanaesti album “72 Seasons”, prvi nakon “Hardwired… to Self-Destruct” iz 2016.

Od novembra prošle godine do izlaska albuma objavili su četiri singla: “Lux Æterna”, “Screaming Suicide“, “If Darkness Had a Son” i naslovni “72 Seasons“.

Album su producirali Greg Fidelman, James Hetfield i Lars Ulrich, a basist Rob Trujillo na ovom albumu prvi put ima ulogu vokala, u pesmi “You Must Burn!”

Muziku podržava “72 godišnja doba. Prvih 18 godina naših života koje formiraju naše pravo ili lažno ja. Koncept da su nam roditelji rekli ‘ko smo’. Moguće prepucavanje oko toga kakva smo posebnost. Mislim da je najzanimljiviji deo ovoga kontinuirano proučavanje tih temeljnih uverenja i načina na koji ona utiču na našu percepciju sveta danas. Velik deo našeg iskustva u odrasloj dobi je rekonstrukcija ili reakcija na ta iskustva iz detinjstva. Zatvorenici smo detinjstva ili oslobađamo se od tih okova koje nosimo”, objasnio je Hetfield u saopštenju kada je album najavljen.

Bend je u punom promotivnom pogonu za “72 Seasons”. Svirali su svakog dana ove nedelje u emisiji “Jimmy Kimmel Live!”, a uskoro započinju veliku “M72 World Tour” na kojoj će izvoditi dva jedinstvena seta tokom dvema večeri u svakom gradu. Evropski deo turneje uključuje svega četiri grada, s po dva nastupa u svakom – Amsterdam, Pariz, Hamburg i Gothenburg. Prvi dan uz podršku bendova Architects i Mammoth WVH sina legendarnog Eddieja Van Halena, a drugi uz Five Finger Death Punch i Ice Nine Kills. Objavljen je i nastavak turneje koje će biti godinu dana kasnije, 2024., po istoj formuli i što se tiče dvostrukih nastupa, ali i podrške, a uključuju München, Helsinki, Kopenhagen, Varšavu i Madrid.

Lista pesama na “72 Seasons”:
1. 72 Seasons
2. Shadows Follow
3. Screaming Suicide
4. Sleepwalk My Life Away
5. You Must Burn!
6. Lux Æterna
7. Crown of Barbed Wire
8. Chasing Light
9. If Darkness Had a Son
10. Too Far Gone?
11. Room of Mirrors
12. Inamorata

U nastavku se može preslušati celi album koji je objavljen i na službenom YouTube kanalu benda – Metallica “72 Seasons”.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here